Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Uroven komentovani MS fotbal Čt vs Nova

Chtěl bych slyšet názory na komentování a hlavně studio.Za mě Nova velká pochvala a Čt prales.Na studio na Action se vyloženě těším.

Tonda2
Registrace: 2/2011
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Uroven komentovani MS fotbal Čt vs Nova

Hosté ve studiu Nova katastrofa. Obrdeb.l je Straka. Co se týká hostů platí v obou televizích kvantita drtí kvalitu. Komentátoři zápasu na Nově mi nevadí, na CT mám rád Bosáka, asi síla zvyku.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Na CT mám rád AC3 stopu. Z Kataru je fajn prostorová kulisa ze stadionu a v centru pouze komentátoři. Jen je třeba na receiveru doladit poměr úrovně centru vůči kulise. Centr +10dB.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

@Varos107

Bude sranda.Jsem zvědavý na názory.Proto jsem řekl svuj dopředu.Franz Straka je kousek.Pamatuju si stoperskou dvoji Straka Chovanec.V ty době to byla klasa

Tonda2

A co polské 4k ?

Zatím zde nebylo hodnoceno polské 4K z MS ?

Nemám ... piště ...

Díky

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Upřednostňuji ČT kvůli absenci p.Straky a prostorovému zvuku. Prostorový zvuk vůbec u nás nabízí u sportu jen ČT a naprosto nikde tuhle věc nepropaguje.

Přijímač: Vu+Solo 4K Parabola: Fuba 85Al, multifocus: 13.0°E 19.2°E 23.5°E 28.2°E image: OpenPLi

hori97
Registrace: 2/2010

@Varos107

Jo.Mám A3.Dobrý.Někdy si to pouštím přez kino.Škoda že je po fotbale.5.1

Tonda2

Tonda

Vůbec ti nerozumím.

Varos107

@Tonda2

Souhlas,fotbaloví komentátoři na Nova Action i na Nova Sportech jsou na mnohém vyšší úrovni než ta "hrůza" v čele s Bosákem, Vláškem a Čapkem na ČT Sport. Je to asi tím,že komentují dění na hřišti a nedělají z toho politickou debatu jako Bosák. Pokud není zápas na N Action tak se dívám na RTVS Šport nebo TVP 4K.

.......

Libour
Registrace: 8/2005

@Varos107

Já mám tedy v případě CT přenosu z MS 5.1 správně detekován na AV rec. zvuk 5.1,ale mluvené slovo jde ze všech tří předních repro.To samé třeba 5.1 u Filmboxu EXTRA.HBO jede správně tak jak má-mluvené slovo pouze z centru.Tak kde je tedy chyba? ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@ivo2001

Poláci jako vždy na úrovni.... já jsem ale celý Mundial shlédl na ruském Match TV Ultra..... krásný obrázek, 5.1 (ten je i na Match Futbol 1, kde se vysílá souběžně) a hlavně erudovaní komentátoři přímo z místa dění

PepaJožka
Registrace: 8/2022

@Tonda2

fotbal na ČT Sport nekoukam. a na Nove uz vubec NE. a nejake studio to je to posledni co me u fotbalu zajima.

Bohemia cz
Registrace: 3/2022

Hobo

Správně je to tak, aby to hrálo stejně, jak to namíchají ve studiu. Správně neznamená, že slovo jde pouze z centru. Mě jde na CT komentář pouze z centru a vzhledem ke kulise, potichu. Když přepnu na ORF, tam jde komentář taky pouze z centru a hlasitost komentáře není třeba dorovnávat. Takže problém bude tím pádem asi jasný....

Varos107

Bohemia

Přesně, nějaký vizuál studia je to poslední co mě zajímá.

Varos107

Za me rozhodne lepší úroveň zpracování na ČT sport. Nova se snaží, nedá se říct, že by to delali špatně, ale holt není to ono. Někteří komentátoři novy jsou hůře snesitelni a zejména včera komentář k zápasu Maroko-Španělsko, tam bylo jasné vidět, komu pan komentátor fandí a senzaci v podobe vyřazení Španělska na penalty komentoval stylem, že jste měli pocit, že se hraje okresní přebor, asi byl z výrazeni Španělu hodně zklamany :). Za me nejlepší komentář má asi pan Štěpán na ČT, je vtipný a originální, komentář mi prijde více nenuceny než u Bosaka (jeho "nazdaaaaar" a podobne výjevy, kdyz dá Messi nebo někdo podobny nějaký gol mě dokáže dost nasrat :D) a když je zápas nudný, dokáže přihodit spoustu všemožných zákulisních info o hračích. Někoho to mozna může štvát jako "bulvár", ale mě jeho styl komentování proste bavi.

Supidio
Registrace: 8/2017

Kvalitou studia Nova ČT jednoznačně převálcovala. ČT se drží strohého a dnes již dávno překonaného studia. Jinými slovy neslané nemastné

Beny30
Registrace: 7/2019

Qatar 2022

Ja pozeram vsetky zapasy na ARD a ZDF , tam je to uplne na inej urovni kvalitou aj odbornostou, STV najslabsie,CT4 priemer,Nova celkom na urovni, Franz trvalo odrezany od reality....

Gibertini 125cm - LNB IBU Single - VU Plus Zero 4K - Octagon SF 8008 Twin UHD - KU pasmo 68,5 E --- 34,5W

Radoo
Registrace: 12/2021

Já, když Němci vypadli tak jsem koukal chvílema na Katarskou televizi to byly komentáře a nakonec zakryté rty.. :)))

Fanyn
Registrace: 11/2007

Nova tentokrát zcela suverénně válcuje ČT po všech stránkách. Je to tu takové daleko lidštější, než strojově politicko zabarvené komenáře "starých" známých z ČT. Tolik alespoň můj názor.

Skylink - Technisat Digit HD8 SX - modul Mascom - 19,2 + 23,5

Nalim2
Registrace: 12/2007

@Beny30

Ano.Přesně jsi to popsal.

Tonda2

@Nalim2

Na čt to je nuda.Bosák se mi dřív taky líbil ale ted už ty svoje mičudy přehání.

Tonda2

Komentátoři na Nově lepší než na Čt. Na plky Bosáka a všehoznalce Vláška reaguji tlačítkem MUTE.

elcid
Registrace: 11/2007

@Varos107

No v CT to tedy míchají ve studiu dost mizerně.Ten mluvený komentář k dění na hřišti jde ze všech tří předních.A to není správně.Správně je to na HBO,kde dialog v centru obrazu ani nehlesne z krajních předních.Stejně tak pár programu třeba Primy taktéž správně.Pokud si poslechneš 5.1 Novy,Filmboxu HD atd.také špatně to samé ze všech tří předních mluví dvě postavy uprostřed obrazu.Centr je přeci v případě 5.1 hlavně k tomuto,jinak by tedy neměl moc smysl v této sestavě. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@elcid

R^ Líbilo se mi jak na Action po včerejším zápase Maroko-Španělsko nechali běžet přenos bez komentáře i po skončení zápasu.Krásné a silné emoce.Měl jsem vypnutou hlavu a jen jsem koukal.Hodně silný to bylo i pro mě nezávisle na tom komu fandíš.Fotbal je fenomén at si o něm myslíme různé věci.

Tonda2

Hobo

Na HBO nikdo nic nemíchá, HBO je pouhý přehrávač filmů, tedy toho, co někdo vyrobí ve studiu. V případě přenosů z Kataru to probíhá tak, že CT i ostatní TV společnosti dostávají z Kataru zabezpečený IP stream se 4 kanálovou zvukovou kulisou. Kam zvukař naroutuje v multikanálovém čtverci na mixpultu své komentátory záleží na něm, rsp na režisérovi přenosu. Jestli se ti něco líbí, nebo nelíbí prostě neznamená, že je to správně, nebo špatně. Zrovna dnes poslouchám 5.1 zvuk koncertu Petera Gabriela a jeho zpěv je v centru i v obou předních repro. V předních repro je namíchána i celá kapela, včetně vokalistů, kdežto v centru je pouze Peter. Není to o tom, jestli to je správně, nebo špatně, ale o tom, že se to líbí Peterovi. A mě taky...:)

Varos107

Kde vůbec bereš tyhle předsudky, že komentář k utkání má být čistě pouze v centru?? Vždyť je to nejdůležitější část audiodoprovodu, a tak má být šířena co nejefektivněji, aby byla pořádně, co nejlépe pokryta místnost. Ve filmu jsou komentáře umístěny v prostorové bázi tak, jak se postavy pohybují na zobrazovací ploše. To je totiž smysl multikanálového ozvučení videa..

Varos107
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra