![]() |
|
Postup při ladění satelitu na TVBudu připojovat parabolu přímo na TV a používat v ní modul od Skylinku. V návodu jsou dvě možnosti a neví která je lepší. Buď zapojit satelit na TV a vybrat družici a naladit kanály nebo zapojit hned modul a pak ladit. |
Lapid
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 102 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
RE: Postup při ladění satelitu na TVMůžeš tak i tak ten modul na to vliv nemá |
Fera74
Registrace: 9/2022 Příspěvků: 60 |
![]() |
|
@Fera74Jde o to že v návodu k TV od Samsungu je když při ladění zvolím Skylink pak nejdou seřadit kanály. |
Lapid
![]() |
|
RE: Postup při ladění satelitu na TVsamozrejme, prtz jsi zvolil fastscan od skylinku. |
Bohemia cz
Registrace: 3/2022 Příspěvků: 1 424 |
![]() |
|
@Bohemia czTak že je lepší fastscan vypnout a ladit manuálně? |
Lapid
![]() |
|
@Lapid1. akú máš TV? 2. Máš správne nasmerovanú parabolu ? 3. Máš jednoduché LNB alebo Monoblok na 2 družice ?Fastscan to neovplyvní ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 426 |
![]() |
|
@DzordzoTV je Samsung a jednoduché LNB s dobře nasměrovanou anténou. Jde mi o to že měním satelitní přijímač za modul v TV a dost zmatečný návod co byl k TV a mám rád srovnané kanály podle sebe. Ještě to nemám zapojený. |
Lapid
![]() |
|
@LapidNo ono ty TV ze sat tunerem jsou porod samo o sobě,nechtěl bych to ani zadarmo.![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 662 Galerie: jackino |
![]() |
|
@LapidPři ladění si nevybereš Skylink ale jiný satelit nebo satelit 23.5E.Nevím přesně co Ti to nabídne.Prostě při nabídce ladit Skylink se tomuto ladění vyhnout.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 068 |
![]() |
|
RE: Postup při ladění satelitu na TVNevím jak Samsung, naposledy jsem ladil Philips a Panasonic a postupoval jsem tak, že automatické ladění jsem pustil s odpojenou antenou a transpondery potom naladil ručně. Mám tím naladěny jen programy, které chci. Potom přetažení do oblíbených a seřazení. Jinak souhlasím, raději settopbox. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 617 |
![]() |
|
@Lapidproc nanualne ? staci automaticky nebo blind scaninng. ale rucne to jde samozrejme take. |
Bohemia cz
![]() |
|
@Dzordzojaaak ze to fast scan neovlivni ? kdyz tam da fast scan skylinku tak mu to seradi programy tak jak si to usmyslel skylink. a to on nechce. |
Bohemia cz
![]() |
|
@JarousNašel jsem na netu návod a asi to tak udělám. Připojím jen parabolu a nastavím satelit a dám naladit kanály. Pak vypnu TV a připojím modul do TV. |
Lapid
![]() |
|
@LapidZase bláboly. Přečti si po sobě co píšeš a na co se vlastně ptáš.Ten Skylink budeš ladit přes Sat tuner v TV , nebo přes externí satelitní přijímač? |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@LapidNa Samsungu bych poradil, Skylink naladit pomocí Fastscan. Vždy budeš mít aktuální seznam programů, když budou nějaké změny. Sice ti nepůjdou programy přesouvat podle sebe, jak jsi výše zmínil, ale jsou vcelku logicky uspořádané a dá se na to rychle zvyknout. Anebo je pak možnost vytvoření Favoritní skupiny programů. Uložíš do ní všechny své oblíbené programy a setřídíš podle sebe... Ale ne vždy je to možné..každá TV to má jinak. Liší se to model, od modelu. |
john72
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
bez fast scanuladit tv je porod ,trvá to dlouho a pak si třídíš programy u tří kafí,nakonec budeš spokojen,než ti přidají novou stanici,pak jedeš znova,nebo jestli ti dovolí,tak ručně,nemluvím o problémech s novou tv,prostě něco rozhrabeš a musíš dát továrko,šup a jedeš znovu,nebo reklamace,šup a znovu,fastscan je ideální,na seznam si rychle zvykneš,nebo do oblíbených v nouzi |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@Lapidjo a modul do toho netahej,ten pouze dekoduje,na ladění netřeba |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@Bohemia czBlind scan je dobrá rada, jenže kolik uživatelů dneska ví co to vlastně je. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@LapidPodle charakteru tvého dotazu ti doporučuju používat fastscan (aut.ladění) a necrcat se s ručním laděním - přesně jak píše pierrepetr, nic neměň, na dané pořadí programů si zvykneš a nekomplikuješ si život v případě nějakých změn atd... Jestli máš nový Skylink modul CAM803 tak si můžeš vybrat jestli použiješ fastscan ladění pomocí modulu nebo to necháš na TV, já Samsungy neprovozuju tak nevím... výsledek bude asi stejný... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
RE: Postup při ladění satelitu na TVNastavit manuální ladění, nastavit frekvenci 12344H, zapnout vyhledávání sítě a začít ladit. Existuje pak několik programů na editaci seznamu kanálů, kde se dá určit pořadí TV stanic.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 193 |
![]() |
|
@pierrepetrTak jsem to všechno hned zapojil a dalo mi to na výběr jestli chci fastscan s modulu nebo TV. Dal jsem z modulu a už si s tím řazením poradím. Na podpoře Samsungu mi poradili že mám zapojit satelitní anténu do zdířky MAIN. Ještě je tam jedna SUB. Problém je že mi zmizelo pozemní vysílání. V poradně Samsungu si s tím nevěděli poradit a prý mi odpoledne zavolá nějaký odborník od nich. |
Lapid
![]() |
|
@LapidNo jestli chceš používat v Samsungu kombinaci DVB-T + SAT tak přeji hodně úspěchů při přepínání (... z toho se uživatelsky zvencneš a svůj starý combo box budeš vzývat do nebes..![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
RE: Postup při ladění satelitu na TVSamsung neznám, ale u Sony jsem si s tím taky hrál a byl tam další problém, a sice max. počet uložených kanálů. Když jsem to naladil a začal třídit do oblíbených, v určitým okamžiku už to do oblíbených dál nešlo, nebylo už místo v paměti.Mrkni, jestli Samsung k tomu dává nějakej editor, kde si můžeš settings upravit v počítači, já to u SONY rychle vzdal. Přijímač je přijímač, těch pár ušetřenejch korun za tu práci a nestojí. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@lanceTo máš pravdu. Teď se mi náhodou podařilo přepnout na pozemní a satelit zase nejde. Asi vypěním a po neděli koupím levný sat. přijímač kam půjde ten modul. |
Lapid
![]() |
|
@lancePřepínání funguje bez problémů. Nevím, jakou verzi Tizenu máš, ale při správném nastavení vše funguje, jak má. Obvykle bývá problém mezi hlavou a dálkovým ovladačem...Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 193 |
![]() |
|
@DusanUž jsem na to přišel jak to přepínat, ale snad to pochopí i manželka. Mám TV Samsung QE43QN90B a nejde to přepnout jedním tlačítkem. |
Lapid
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |