Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

OpenATV 7.1 a podpora CI+

Nejsem si jistý, jestli je toto oznámení nebo i dotaz. Mám VU+ Ultimo 4k a OpenATV 7.1. Provozoval jsem modul Fransat bez jakýchkoli potíží. Najednou modul začal žebrat o nový firmware. Tak jsem mu ho dnes povolil nainstalovat a od té chvíle hlásí CI+ error. Modul nedekóduje. Karta je v pořádku, na oscamu jede. Ale hlásit se to musí. Takže kdo máte modul Fransat, asi radši neaktualizovat. Jestli sem chodí vývojáři OpenATV, tak máte téma na zamyšlení. Ale přece jen se nakonec zeptám. Stalo se to už někomu? Jede někomu modul i po aktualizaci? To jen, jestli není nějaký specifický problém pouze u mě.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: OpenATV 7.1 a podpora CI+

A co nato "hovori" plugin ciplushelper ?

starter12
Registrace: 1/2022

Také pluginy do OpenATV netreba inštalovať. OpenATV má v sobě podporu CI+ "nativně". Tedy jsem zatím neřešil.

Hugocz

Jak jsem byl upozorněn, po aktualizaci je modul CI+1.3, což zatím OpenATV asi neumí. Pochybuji, že by na tom nějaké pluginy byly lépe. Ale třeba se mýlím.

Hugocz

VU+ duo 4K SE a openatv 7.0 modul od digislovakia nedekoduje programy. Vratil som verziu 6.4. Ta 7.0 verzia je katastrofa.

marianst
Registrace: 2/2008

@Hugocz

Ja ta nemienim o nicom presviedcat, ja som ti poradil pozriet sa na dany plugin a jeho poslednu verziu a tym to pre mna hasne. Ako nalozis s mojou radou je uz len na tebe.

starter12
Registrace: 1/2022

@marianst

Modul Digi.sk funguje s OpenATV 7.0 a aj 7.1 bez problémov.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Hugocz

OpenATV CI+1.3 vie. Ak máš správnu verziu ciplushelper ako píše Starter12 tak funguje bez problémov vo verzi OpenATV 7.1.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Hoši, hoši, hoši. Já vám vůbec nerozumím. Už jsem psal, že jsem žádný ciplushelper neinstaloval. Aktualizace OpenATV 7.1 jsem samozřejmě udělal. V pluginech pro odinstalování žádný ciplushelper není. Takže mám důvod věřit, že OpenATV 7.1 si řeší podporu CI+ jinak. Pokud máte pravdu vy, jak tedy zjistím, kde ten plugin je a jakou má verzi?

Hugocz

Hugo

Já Ti taky moc nerozumím, v pluginech pro odinstalování není, protože ho asi nemáš nainstalovaný. Tak ho nainstaluj a uvidíš... stejně nechápu, proč to děláš, když Ti to pod oscamem funguje...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Jasně, modul je ve skříni a karta je ve čtečce. Ale zajímá mě, proč mám doinstalovávat plugin, bez kterého CI+1.2 v OpenATV jede. Jak jsem už psal, je to téma pro autory OpenATV 7.1. Pokud jsem amatér a nerozumím tomu, tak se logicky bráním instalovat další podporu CI+ do systému, kde už podpora CI+ je. Nebude se to mezi sebou hádat? Nenadělám víc škody jak užitku? Kluci jsou přesvědčení, že ne. Ale já netestuju slepě každou radu, kterou někdo napíše na web. Takže mě zajímá, na základě čeho svou víru získali. Instalovali ciplushelper do OpenATV 7.1, nebo se baví o systémech typu OpenPLI a mé neustálé opakování, že mám OpenATV 7.1, ignorují? Se vší úctou, nechci nikoho urazit.

Hugocz

v niektorých verziach openatv pre niektoré boxy už bol CI+ súčasť image a preto ti ten CI+ funguje ,proste si kápnul na verziu kde to už nie je potrebné inštalovať. :))) v tej openatv-7xx už to pravdepodobne nie je ,preto ti nefunguje. či už ho nainštaluješ alebo nie to je tvoja vec ,všetkým ostatným je to šum a fuk,ani inštaláciou nič nepokazíš už je verzia tuším že CI+5,2 alebo tak nejak...... ked ti to funguje v oscame tak by som CI+ osobne nepoužíval.

maradona
Registrace: 8/2018

@Hugocz

"Takže mě zajímá, na základě čeho svou víru získali" čo si myslíš, asi to máme nainštalované a odskúšané. A ako som čítal, každí sa tu bavi o OpenATV. V OpenATV 7.1 v systemplugins je verzia 5.3.

petersk

root@vuultimo4k:/# opkg list | grep ciplushelper
enigma2-plugin-systemplugins-ciplushelper - 5.3-r0

kentworld
Registrace: 9/2016

@petersk

V OpenATV 7.1 v systemplugins žádný ciplushelper nemám. Není ani v jiných kategoriích pluginů. Ani ho nemám nainstalovaný. Není v repozitářích, takže nejde nainstalovat ani příkazem opkg. Je to zajímavé. Zjistil jsem, že na toto téma se vede spousta diskuzí napříč satelitním internetem. Svět se rozdělil na dvě skupiny. Jedni CI+Helper v pluginech mají a druzí ne. A navzájem si nevěří.

Hugocz

@Hugocz

No ale jedno je zaujímavé, každému tu ide kto sa snažil pomôcť len Tebe nie. Ale je to Tvôj problém. Mne to funguje. Nech sa darí.

petersk

@Hugocz

netráp sa s CI+ v openatv..... tu máš odpoved.
:laughing:
https://www.opena.tv/ank-ndigungen/30673-openatv-und-ciplus.html

maradona

@Hugocz

Německý autorský zákon od 13. září 2003 zakazuje obcházení „účinných technických opatření k ochraně díla chráněného tímto zákonem nebo jiného chráněného předmětu chráněného podle tohoto zákona“ (§ 95a odst. 1 UrhG). Zakázána je rovněž výroba a distribuce pořadů a jiných pomůcek sloužících k obcházení (§ 95a Abs. 3 UrhG). Přestupky, ke kterým nedojde pro osobní soukromou potřebu , mohou být stíhány jako trestné činy (§ 108b UrhG) nebo správní delikty (§ 111a UrhG).

maradona

@maradona

To je dobrá blbosť. Čo s tým obchádzaš? Ináč ja na feede 7.1-ky ešte mám, prečo mi ho neodstránili. Netreba všetkému veriť, čo je po nemecky napísané :))

petersk

@maradona

Ten odkaz je na prohlášení z roku 2016. Mě v OpenATV 7.1 CI+ 1.2 funguje dodnes. Zde se diskutuje spíš o tom, jestli nejnovější verze CI+Helper rozchodí CI+ 1.3. Ale podle netu autoři OpenATV o problému vědí. Uvidíme, jestli OpenATV 7.2 už bude umět i novou verzi. Do té doby mám kartu ve čtečce. A doufám, že ji nebudu muset "občerstvovat" v modulu.

Hugocz

@petersk

to nie je moje. to je odpoved s openatv fora prečo ich team nemá v pluginoch CI+ a iné. :)))

maradona

@maradona

A ještě poznámka k tomu autorskému zákonu. CI+ nemá s tímto zákonem nic společného. Jde o to, že kdo chce ve svém výrobku umožnit používání CI+, musí platit licenční poplatky. Pokud autoři OpenATV licenční poplatky platí (a to neví nikdo z nás uživatelů), tak je vše legální. Od roku 2016 už uteklo 6 let. ;)

Hugocz

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra