Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Otestovani funkcnosti diseq motoru dm3800

Zdravim vsechny :)Napada Vas jak na otestovani diseq motoru? Mam podezreni, ze odesel do kremikoveho nebe. Pri pripojeni k dm900 a nastaveni se nepretaci a nereaguje ani na tlacitka. Mel jsem ho kdysi davno zapojen a ted se ho snazim rozjet znova, jen to nejde podle planu. Chci si byt jisty, ze je opravdu mrtvej a nemam jiny prijimac.Diky za napady. :)

ajfik
Registrace: 4/2016
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Otestovani funkcnosti diseq motoru dm3800

Tvrdy reset a postupovat podla tohto: https://www.amikostb.com/product/145-DM3800 dole vpravo je manual v pdf.

Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235

Miko
Registrace: 1/2006

RE: Otestovani funkcnosti diseq motoru dm3800

Alebo pozri este tu: https://www.parabola.cz/forum/topic-85597/

Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235

Miko
Registrace: 1/2006

@Miko

Diky za reakci! Na odkazu je pouze reklamni letak. Reset jsem zkousel. Nesviti ani neblika ani jedna z led na motoru i kdyz je pripojena k prijimaci. Reset bez pripojeni k napajeni mi prijde dost divnej. Ten link je relevantni. Zkusim to teda rozebrat a promerit.

ajfik

@ajfik

Reset bez připojení není divnej. Tak se to dělá. Zkontroluj ještě koax. Pokud ale nesvítí diody tak asi kaput👎

Petor58
Registrace: 11/2021

a signál

nějakej máš??

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Diky za reakce panove. Signal na nule. Sejmul jsem kryt. Plosne spoje bez znamky poskozeni. Elektrolyty nevydute a promerene. Jsou tam proprietarni IO SG-xxc a to bez schemat a datasheetu nepromerim, tak dobrej nejsem. Nechci riskovat,ze si odrovnam satbox kdyz mi sjede sonda. Diky za Vas cas panove. Objednam si novej.

ajfik

@ajfik

signál na nule,tak to zapoj u motoru přímo,to může bejt i koax,nebo efka,taky by pomohlo napsat,kdy to šlo naposledy OK

pierrepetr

ajfik

Jednou jsem si myslel taky že mi odešel motor tak jsem ho odnesl k satelitákovi do opravy prý ho rozebere a podívá se na něj. Doma se mi to rozleželo v hlavě že ho rozebere bez zkoušení tak jsem rychle utíkal k němu do obchodu a ještě že ho nerozebral protože doma jsem vyměnil konvertor a ejhle motor se rozeběhl možná to bylo také F konektorama, protože druhý sateliták mi odpověděl na můj dotaz jestli motor bude chodit když bude vadný konvektor že prý bude chodit!Nechodil :bigeyes:

pedro
Registrace: 9/2007

@pedro

Slovo konvektor v tomto případě znamená konvertor nebo konektor?

torny
Registrace: 3/2018

uživatel torny

To je to co je na konci té tyče co vede od paraboly, když je to pár tak se tomu říká brejle a když je to jediný tak asi monoblok :)))

pedro

@pedro

Tak jo, takže konvertor. Asi překlep, konvektor by ti na konci té tyče asi dost dobře nedržel. Nechtěl jsem se ti posmívat, vážně jsem chtěl vědět, co ti sateliťák tvrdil. Měj se dobře.

torny
Registrace: 3/2018

@torny

přidržme se označení LNB,motor může chodit i s vadným LNB,záleží jak je vadný,vad je hodně

pierrepetr

@torny

ono stačí vyloučit vadu LNB odpojením koaxu k LNB od motoru

pierrepetr

pierrepetr

Ano, tak jsem to nakonec udělal a toho sateliťáka co mi řekl že půjde jsem proklel a toho prvního co chtěl rozebrat motor bez vyzkoušení také :O

pedro

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra