Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Barva na parabole se loupe

Zdravím,
mám na střeše asi 10. rokem Al parabolu z Omka. Před týdnem jsem byl na střeše a s mým překvapením zhruba 2/3 od středu je odloupnutá barva až na hliník. Tak se chci zeptat, co s tím, dá se to něčím natřít a bude to tedka mít nějak vliv na kvalitu signálu?

Díky předem

davidasis
Registrace: 8/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Barva na parabole se loupe

Pôjde už iba SD. HD nie...😁

Kasr
Registrace: 8/2008

@davidasis

ja som to nastriekal sprejom a drzi to uz 11 rokov

edhunter
Registrace: 10/2011

Lepší koupit novou.📡

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

kašli na to

na střeše to je šumák

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ja to mel taky, na kusu taky rezla. Tak jsem koupil matnou svetlou sedivou barvu. Jmenuje se Antikol. Je na zelezo, plechy atd. Super, pretrel jsem ji a mam to 5let a v pohode. Hlavne musi to být matna barva. Kvuli signalu. Barva stála 180kc. Porad lepsi nez kupovat novou R^ .

Sanca
Registrace: 1/2009

Jediný problém je v odraze slnka, ktoré na jar a jeseň vypaluje v LNB dierky. Natrieť matnou farbou.

satan
Registrace: 1/2006

Doteraz používam aj jednu starú oceľovú (pár krát som ju pretieral) a je dokonca na viditeľnom mieste. Za dva roky bude mať 30!!! A po nateroch vyzerá stále dobre.. akurát držiak LNB je napoly rozpadnútý, ale LNB drží a chybičky krásy neni vidiet.
A LNB? Pár kvapiek lepidla do prostredka raz za dva, tri roky. Nemusí ani tak často. Jeden LNB mám rovnako starý ako parabola a funguje doteraz. Niektoré majú od 10 do 25 rokov...
Novšie už nevydržia ani náhodou toľko...

Kasr

Urob nový nater matnou farbou na hlinik, ako ti radia kolegovia. Ja mam doma niečo podobne a všimol som si, že mi v lete začalo taviť plastový držiak LNB. Tiež budem musieť urobiť nový náter, ale lenivosť mi to zatiaľ nedovolila.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

@davidasis

taky mám na střeše jednu železnou,natřenou matnou barvou,už 10 let drží,ale 6 let mi neběží motor a už se mi tam nechce lézt.Ale je pěkná na nerezové kontrukci (pavouk se 4 nohama)🤣👌😉

korkoran
Registrace: 10/2006

@korkoran

Ja mám na také veci asi šťastie. Motor tiež už má pomaly 20 rokov a odišlo akurát relé (zvláštne, tomu by som neveril, vinutie bolo prerušené)!

Kasr

Já to natřel zbylou fasádní barvou a je klid...

Ivo SS2
Registrace: 4/2007

A výrobci parabol nebudou mít co žrát🤣

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

vsak ja to rikam ze satelit pomalu se bude ztencovat kvuli internetu. ale nastesti celosvetova poptavka urcite uzivi par vyrobcu parabol. nebo budeme si je vyrabet z testa jako kdysi v sev. africe.

novice2k
Registrace: 2/2022

Říká se "zlatý český ručičky". Co čech, to Ferda mravenec. Jo kdyby někdo chtěl za darmo, tak mě zbylo trochu zelený barvy z okapů.😀

Petor58
Registrace: 11/2021

@Petor58

Zelená?
No, fuj!
:))) :))) :)))
To radšej nejakú "kakavkovo-nebíčkovú"...
:)) :)) :))

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

... no ja mám cca od 1998 parabolu 90cm smaltovanú od fy HEIRU a žiadna hrdza,,,,,

dano01
Registrace: 11/2008

Bisil-gumová barva. Přežije vás.

Opticka
Registrace: 12/2020

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra