Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Digi TV SK modul CI+ CA modul

Dobrý deň,
odo dnes mám od Digi SK 2 kartové moduly Digi SK, ale mám problém z dekódovaním staníc v GigaBlue 4K UHD Quad, image Open ATV 6.4. V DM900 najnovšie image Gemini Experimental Unstable ide všetko v poriadku. Nejaké rady poprosím.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Digi TV SK modul CI+ CA modul

Aby som neabudol, v GigaBlue 4K UHD Quad mi ukazuje overenie modulu úspešné, ale stále tma a DM to isté a hneď to nabehne. Skúšam to už aj 3 hodiny a bez úspechu...

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123

A nastavovals u teho GigaBlue 4K UHD Quad výběr CAIDy? Když sem já někomu nastavoval kartový modul českého Telly u VU+ tak jsem musel odfajknout 0x1882 jinak to nechodilo. DIGI Slovakia má tuším to druhé 0x1830. Kartový modul pro Telly CZ a DOGI Slovakia je ten samý protože veškeré zařízení pro Telly CZ, T-Mobile CZ, DIGI Slovakia a Magio SAT zajištuje Slovak Telekom včetně Ca modulu a těch Kaonů které jsou univerzální pro všechny tyto operátory. Např. u prvotního nastavení těch Kaonů musíš hned v úvodu vybrat jednoho toho svého operátora z těchto čtyřech operátorů a pak pokračovat dále v dalším nastavení.

Moravia CS
Registrace: 2/2021

@Moravia CS

Pozrel som na to, ale keď dám "Vyberte CAId" tak tam nič nieje... čiže nieje čo zafajknúť...

kostik123

Proste to v GigaBlue nejde, už som z toho na nervy... Viete niekto poradiť čo z tým???

kostik123

To je nějaké divné když ty stanice jsou pod dvěma CAID. U Vu+ je to v nastavení, pak potvrdit "rozhraní CI modulu- volba" a ne jen to "rozhraní CI modulu".

Po to potvrzení "rozhraní CI modulu- volba" potvrdit patřičný slot s názvem vloženého modulu. Po tomto potvrzení je pod modrým tlačítkem na výběr položka "vybrat CAID". Po stisknutí toho modrého tlačítka se u VU+ zobrazí CAIDy u stanic od Slovak Telekomu. Pochopitelně musíš byt ale na nejaké potvrzené předvolbě stanice z nabídky DIGI Slovakia.

Ten GigaBlue 4K UHD vůbec neznám ale myslím si že by tam měla byt taky ta možnost výběru těch CAIDů. Např u Dreambox 8000 HD ten CA modul od Telly jede automaticky a okamžitě aj bez výběru a potvrzení patřičného CAIDu.

Moravia CS

Kostik123

A mas povodne stare CA module alebo tie nove bezkartove? Inak podobne som riesil i ja,mal som stary modul teda s kartou a nic nedekodovalo. Inicial uspesne zbehol,vtedy vo VU SoloSe V2. Stale tma. Volal som na Digi a tam mi povedali ze mi tam neaktivovali ziadne sluzby, proste nic tam nebolo, opravil to v systeme a asi do 10min nabehlo vsetko. Ci nahodou nemas nieco podobne..

Mopky
Registrace: 11/2009

V prípade, že Vám nejdú všetky programy, je potrebné:

Vykonať refresh Smart karty.
a.) Pre refresh karty zašlite sms na telefónne číslo +421902 021 090 v tvare: OPRAVmedzeraČÍSLO VÁŠEJ ZMLUVYmedzeraČÍSLO SMART KARTY. 12-miestne číslo Vašej Smart karty nájdete priamo na karte, pod čiarovým kódom (prípadne v TV menu v nastaveniach CI modulu, viac informácií v kapitole Menu DIGI CA Modulu).

Moravia CS

@Mopky

Aktivoval mi to technik čiže netuším. Ako je možné, že v DM900 to nabehne takmer okamžite a v GigaBlue ani ťuk... Zajtra tam zavolám...

kostik123

Takže v tom DM900 fungujou oba dva dva ty moduly a aj obě dvě ty dekódovací karty dékodují všecky stanice?

Moravia CS

@Moravia CS

Áno presne tak ako píšeš.

kostik123

@kostik123

ti nas odbornik od Mattela a co keby si si na tej benzinovej pumpe kam si chodis pre rady a pomoc vypytal tento krat do toho svojho "bazmegu" plugin s nazvom CIPLUSHELPER ? :)))

starter12
Registrace: 1/2022

@kostik123

Do OpenATV 6.4 treba ako píše starter12 plugin CiPlushelper. Je to na feede.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

kostik123

Ahoj, aha ja som ta zle pochopil, pochopil som to, ze ti ich inicialzuje,ale nic nedekoduje, preto som Ti napisal co spravili mne, vsetko som mal konto, zaplatene, aj reautorizacne som si dal poslat a stale tma, az potom mi povedali ze modul mam, ale je prazdny teda nemal zadefinovane co ma dekodovat z ich strany..
OpenATV 6.4 ten mi tiez robil vrasky,mam v AB Pulse4K, tam mi to ide teda dekoduje DIGI ale bezkartovy modul. Skus CI Helper este, ale mozno moze byt aj urcita nekompatibilita HW.. a mozno skus iny image.. Kazdopadne drzim palce. Oriesok treba rozlusknut,ale ja ti momentalne uz neviem viac poradit a poradili aj ostatni "kolegovci" dobre.

Mopky2
Registrace: 10/2015

kostik123

Silně pochybuji,že ti bude fungovat na tom víc než 5.let starém křápu bezkartový modul s certifikací ci+1.4.Mám ho a zkoušel jsem rozjet Nc+ černý modul a ani náhodou.Taky silně pochybuji o funkčnosti dvou ci+1.3 modulů v Dm900.Jsou to jenom sny.

agamon
Registrace: 1/2007

Mám ten istý prijímač. Digi sk modul bez problémov funguje v Pure2 aj Openpli.👍

gcs9058
Registrace: 9/2010

@ gcs9058

Takze len predsa image ako sm tiez spomenul. No pripomina mi to skusanie ako som ja robil z UPC kabel modulom, ze korektne mi ide vo Ultimo4K iba v image PurE2 a OpenPLI.. ostatne nist..
Ten novy bezkartovy Digi modul v Ultimo4K nejde to mi jasne vypise ze nie je kompatibilne a mozem image aky len chcem, HW si to nesadlo a to iste je aj Duo4K SE, novy bezkartovy nejde, skusal som to.. chova sa to rovnako ako v Ultimo4K, nie je kompatibilne.
Hmm, nebola by zla nejaka sekcia, kde by sa dalo doplnat info, ze s ktorymi modulmi to ide a ktore nie.. :(

Mopky2

@Mopky2
a skusal si original image alebo VTI?

kentworld
Registrace: 9/2016

@Mopky2

Myslel si asi s ktorými image-mi to ide, lebo moduly sú len 2.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

DIGI modul bezkartovy

Mam Ultimo4K, skusal som Images : orginal VU+, VTI 15,14,13,11 dalej OpenPLI 8.1.a 8.2, PurE2 6.5 a Aj Open ATV 7, OpenATV 6.4
Vo vsetkych mi vyskocila hlaska - Your TV is not compatible a smitec. Ani inicial nezbehol.

Dalej som na danych Images vyskusal aj UPC kabel COnaxx modul, spravner sa incializoval aj funguje iba v OpenPLI 8.1/8.2. a PurE2 6.5
V ostatnych ho videlo,a le nevedelo pracovat.
Na skusku som mal aj Duo4K SE, kde som to vyskusal rovnako a chovanie rovnake, dosli mi potom, ze to preto lebo Ultimo4K = Duo4K co sa tyka CPU Broadcom 7444S.

ALE - VU+ Uno4K SE - tam tento DIGI modul bezkartovy funguje, vo VTI15 (tento ma CPU Broadcom 7252 tusim)

Ano myslel som nejaky zoznam prijimacov v ktorych tie CA moduly funguju s pripadnou poznamkou pod akym image apod..

DIGI modul - stary - s kartou, vo VU+ Ultimo 4K pod VTI15 pracoval bez problemov.

Cize zrejme zakladatel temy ma asi podobny problem ako som riesil s UPC modulom, ze ide iba pod niektorymi images. Nech vyskusa a moze sa podelit o dalsie uzitocne informacie..

Mopky2

DIGI modul bezkartovy - oprava

Oprava vety - spravne ma byt Ultimo4K = Duo4K SE -- CPU Broadcom 7444S.
Povodny Duo4K ma iny Broadcom a ten by sa zas inak choval..

Mopky2

DIGI modul bezkartovy

Ja mam Magio sat a bezkartovy modul. V DM 920 som ho rozbehal, funguje vsetko OK, ale akonahle prepnem na Skylink, alebo Antik, nedekoduje vobec nic. Pomoze len povytiahnut modul, restart prijmaca a potom to funguje.
Proste v DM 920 sucastne modul s kartou nedokazem rozbehat.

hard333
Registrace: 4/2008

Celou dobu tvrdím že veškeré bezkartové moduly a ještě s rozhraním CI+ 1.3 nebo 1.4 a výše je jen cesta do pekel a nic jiného. Za další málo který satelitní přijímač má dva CI sloty a kam si dá zákazník třetí CA modul když v dnešní době je potřeba je mít vícero operátorů když dnes málo který vše a dost mu toho chybí v nabídce.
To není jako v dávné minulosti když měl třeba Dreambox 8000 HD dokonce čtyři CI Sloty.
Další čtečku karet není když tak problém dokoupit s doinstalováním ale další CI slot na další CAM modul si nikdo nikdy už nepřidá.

Moravia CS

Pak jedině univerzální slot a čtečku šarik😂

Petor58
Registrace: 11/2021

zožeň si v bazáre za pár šupov Technisat s dvomi CI slotmi a všetko funguje bez problémov, netreba nič riešiť, skúšať, vyťahovať moduly po prepnutí na iného operátora, reseotvať, prehrávať rôzne imidže, patche, pitche a pod R^ :laughing:

Dagy2
Registrace: 11/2010

@kostik123

V GigaBlue UHD OpenATV 6.4 som uspesne nastavil Digi kartovy modul a Skylink. Skylink ide z oscamu.
- Mat CIPlusHelper nainstalovany nieje na skodu (ale nastavenie verzie pre modul nechat na "auto")
- pre modul povolit "vysoky datovy tok"
- priradenie common interface (tam som ponahadzoval vsetky kanaly co boli na karte aktivne) - toto by tento problem malo vyriesit, i ked primarne som to pouzival na to, aby prijimac pochopil co ma dekodovat z modulu a co z oscamu.

DM900, VU UNO, AB Pulse, RPI + oscam

carbaj
Registrace: 8/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra