![]() |
|
kostičkování na astra 12344 CZ24Zdravím. rád bych se zeptal, zda máte taky problém s kostičkováním na CT1HD, CT2HD, CT24 vše na frek 12344 H 2/3 29900 23,5.Nedělá to stále, jen při oblačnosti a nebo dešti. Parabola je 95 cm, jsou tam brýle na 13,0 19,2 a 23,5. Přístroj je VU+solo4k, dva koaxy ke dvou tunerům. Technik vše proměřil a vše je v pořádku. Snr:14,2 Snr:88, Agc:66 kostičkování je jen na této frek na jiných frak není a na jiných družicich taky není. Díky za tip. vedlešjí frek. 12363 kde vysílá TA3 je bez zaškubnutí. |
elektrikar
Registrace: 3/2016 Příspěvků: 15 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24LNB tam máš aké? |
tophunter
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 464 |
![]() |
|
@elektrikarU nás taky mraky,ale obraz dobrý. 14dB parabola 90 cmVu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24Všetky programy na tomto TP fungujú bezproblémovo, problém je u teba! Možno nejaké rušenie, trebárs wifi signálom atp...?!VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24všechno možné , rušení , kmitna na koaxu , a tento transpondér nic moc ,zkusil bych jiné LNB většinou staré jsou někdy lepší |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
@tophunter@tophunter - LBN je Fte HQ qauttro. a jsou vyměněné a opět nově změřené a vycentrované.@mmiriboy - wifi u stožáru s parabolami není, přijímače jsou asi 20 m dále. dnes jsem náhodu přepnul i na JOJ HD na fr. 12283 0,8W a tam to kostičkuje taky a hrozně moc. an stejné frek, . Joj Family taky kostičkuje.. a tam je Snr jen na 10,6 (toto je ale jiná parabola - jsou dvě paraboly -1. na 23,5 19,2 a 13,0 a druhá je jen na 0,8W) to je ta druhá .... ale to je mi jasné, tam se bude muset nastavit parabola, neb snr jen 10,6 je málo.) Jen u 23,5 je 14,6 a i tak kostičkuje... |
elektrikar
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24co tak najprv napisat do vyhladavania 12344 a dat témy pred tym ako rozbehnes nove vlakno |
tophunter
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 464 |
![]() |
|
elektrikar,pises, ze LNB Quattro. Ty pouzivas pro prijem 4 druzic multiprepinac? Neni to nahodou LNB Quad pokud pouzivac diseqc prepinace 1/4 na kazdem vstupu tuneru. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
@elektrikarKondíky ve zdroji. Celkem běžná věc!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24@tophunter - co na to říct. jsem velmi rád touto nápovědou, to mne "opravdu" nenapadlo... Jenže veškeré vlákna jsou po třech měsících od posledního příspěvku uzamčena, tak nejde v nich pokračovat... proto jsem otevřel nové vlákno... a ano, na těch straých vláknách se zminovalo jak LBN, tak i kabely (koaxy), tak i koncovky, tak se nezapomnělo ani zmínit, že ten či onen přístoj je zastaralý..... :-) opravdu výživné odpovědi.Proto jsem psal, jak silný příjem mám na VU (snr, snc, agr...). ale i tak děkuji za příspěvek. @HYPER - ano, na domě je instalovaný quattro (opsáno z krabice konvertoru), je to rozvod pro celý dům. jde to do multiswitche a pak každý v domě má přísun ze 4 družic..... má toto nějaký význam, že toto zmiňuješ,a nebo je to jen drobný postřeh na to, že quatro je pro rodinný domek přežitek, nebo jiné .... možnosti. A i jiným sousedům kostičkuje CT24 (nekodovaný program)... proto taky o tom píši zde na vláknu a doufal jsem tak trochu v to, že ten daný problém je známý a špatně řešitelný, neb je na straně transponderu, potažmo Družice. ... ale asi to tak nebude. |
elektrikar
![]() |
|
@elektrikarPokud to dělá i na jiných přístrojích, tak bych asi hledal zemní smyčku!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24Ještě vyzkoušej jiný napájecí externí zdroj pro vu+solo4k a nebo zkusit nastavit místo 12344 třeba 12343 nebo 12345. Pokud je na domě multischwitch tak může u něj odcházet napájecí zdroj. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 430 |
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24@Fanyn aha, to je moznadobrym smerem rada. diky.jen se zeptam... a spatny napajeci zdroj ovlivnuje jen vyse uvedenou jedno frek. na 23,5? protoze jine frek. na teto pozici hraji spravne.... ale vyzkousim zadat frek. 12345.. |
elektrikar
![]() |
|
@elektrikar píše:- A i jiným sousedům kostičkuje CT24 (nekodovaný program)... proto taky o tom píši zde na vláknu...- dnes jsem náhodu přepnul i na JOJ HD na fr. 12283 0,8W a tam to kostičkuje taky a hrozně moc. an stejné frek, . Joj Family taky kostičkuje.. Môj názor je prostý, chyba bude z najväčšou pravdepodobnosťou v centrálnom rozvode sat signálu u vás v baráku. Ja síce neviem, či vo vašich sat rozvodoch sat technik použil iba klasický multiswitch, alebo tam máte dokonca zapojené multiswitche do kaskády?! Ale podľa tvojho trvdenia, že podobný problém majú aj susedia a porucha sa prejavuje aj na inej sat pozicií usudzujem, že chybu treba hľadať v prvom rade v tom multiswitchi - aj tu to môže byť taktiež prostý problém vyschnutých kondenzátorov / t.j. vzniká pokles napätia v zdroji napájania pre ten multiswitch. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24že by MF 1800 Mhz..?sakrblé..Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž
|
Danny10
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 1 261 |
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24Těch faktorů co ovlivňuje tu frekvenci je více. Jelikož je tam multischwitch a jeho napájecí zdroj a konvertor, které pracují 24 hodin denně tak by bylo potřeba vše změřit. Přímo na konvertoru před ním pak za multischwitchem. Problém může být i např. i nedotažené konektory na kabelech. Může také ujíždět oscilátor v konvertoru a přijímači to způsobuje tvé problémy. Frekvence 12344 je dost háklivá . |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 430 |
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24Taky to je problém těch společných rozvodů ve stoupačkách. U nás měnili všechny koaxy a účastnické zásuvky v bytech a technik mě říkal, jak to někteří měli doma splichtěný. Dvě tv bez rozbočovače a jen smotaný koax k sobě. Nebo si prodlužovali zásuvku a rozbočovač dali před ní a pak to rušili ostatním. Po výměně si už nikdo nestěžuje.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24@Enik ..."zemní smyčku", jak to myslíte?@mmiriboy multiswitche do kaskády, to nevím, je tam programovatelná stanice Johansson, takže nějaké přepínače tam budou. (nebo jak se to přesně píše). Ve VU+ mám dva tunery a je tam nastaveno AA, AB, BA, BB ... a jak píšete... vysýchání kondenzárotů, ano to je veliký problém dnešní elektroniky... jen u sat přístroje to jde za pár korun opravit... nevím, jak a zda to bude možné u multiswitche.. :-( @Danny10 AHoj Dany (jsi z Pha?) jak to myslíš s tou frekvencí 1800MHz Na naší střeše nejsou zesilovače operátorů... a jak jsem psal výše, ani Wifi, ty jsou na vedlejším stožáru. @Fanyn ... a proč je háklivá jen tato frekvence? na jiných to jede v pohodě. (na 0,8W jsem zjistil že to kostičkuje na JOJ, psal jsme výše) u sousedů je kostičkování na CT1 a dané frkvenci taky.. proto jsem si řekl, že to není jen u mne, ale musí to být i jinde... kdysi toto nedělalo. ( myslím, že před tím byla CT1 na jiné frek a na tuto se to přestěhovalo.) @milde ano, měnilo se úplně vše, dělali jsme kompletní obměnu celého TV/SAT (včetně kabelů a nových zásuvek v bytě - ty staré ve zdi zůstali, ale není tam možnost příjmu SAT, na nových koaxech jsou namontované krabice jak s TV pozemní, tak i se SAT koncovkou a všechny byly instalovány odbornou firmou). ANo, vynalezavost sousedů/lidí nezná mezí a aždý je odborník, takzda to někde v bytě není předěláno, to netuším. |
elektrikar
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24ja som to videl na CT1 JM, ked som sledoval regionalne vysielanie a videl som to už aj cez týždeňVU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E
|
dbart
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 548 |
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24Dnes jim zase vypadává JOJ a plus. I na webové aplikaci. Furt něco.😎 |
pf09
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 3 404 |
![]() |
|
@pf09takze ....jak to tak pises, tak to asi mebude jen u mne, ale byva to v sirsim meritku... ;-) |
elektrikar
![]() |
|
RE: kostičkování na astra 12344 CZ24nejdřív bych zkusil odpojit pozemní příjem , potom zdroj pro tu staniciv baráku aspoň proměřit a pak odpojovat jednotlivé byty jestli tam něco odrazama nečiní neplechu , občas i různá stará zemění dělaj různé smyčky, pokud se ptáš proč to dělá jenom na nějaké frekvenci , tak to je na dlouhé studování a praxi s VF vlnami šíření směšování inteference harmonické a je to věda pro skleněnou kouli. |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
@elektrikarMě kostičkují všechny programy na frekvenci 12070 dělá to někomu taky?CS History, CS Mystery, JOJ Cinema HD, JOJ Family HD, Nickelodeon, Sport 1 HD, Šláger Originál, Televize Seznam |
Arakain72
Registrace: 12/2019 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
@Arakain72Ano,i me to dělá na teto frekvenci,jinak vse ostatní ok. |
misters
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 51 |
![]() |
|
kostičkování na astra 12344 CZ24 (# 54020)U Skylinku nic nového,psalo se tady o tom před xxx lety a vše pořád jede ve stejných kolejích, Telly a Antik vše v pořádku. |
agamon
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 328 |
![]() |
|
@Arakain72Jo, mně taky. Chtěl jsem se zítra pustit do opravy, takže asi nemusím. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 617 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |