Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Inverto TWIN monoblok - problem

Ahojte, chcem sa spytat komunity ci niekto nema skusenost s podobnym problemom ako sa vyskytol u mna:
Mam Inverto TWIN monoblok (Astra 23,5 a 19,2) na 90-ke parabole (balkon) pripojene k dvom prijimacom uz asi 7-8 rokov, nedavno som si vsimol ze pri zapnuti jedneho z prijimacov mi na niektorych frekvenciach prijimac hlasil ziadny signal - napr. na Astre 23,5 11973V (Markiza) som mal plny signal ale pri prepnuti na iny transponder (napr. 11876 H) nic - signal 0%. Zaujimave je ze po zapnuti druheho prijimaca to hned zacne chodit - ako keby sa ten monoblok "zobudil" tym signalom z druheho prijimaca. Po vypnuti prijimaca 2 to uz potom funguje aj na tom povodnom.
Nestalo sa nieco podobne uz niekomu? Prve co ma napadlo je pokazeny monoblok, ale teoreticky by to este mohol byt aj prijimac, pripadne kabelaz? - s tou sa od montaze nic nerobilo. Stava sa to stale iba na jednom z prijimacov, aj to nie vzdy.
Vdaka za tipy.

lianaboy
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Inverto TWIN monoblok - problem

Prehoď na monobloku výstupy a keď nepomôže tak ako si vymenoval káble konektory a stb

Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)

Boris
Registrace: 1/2007

@lianaboy

To se děje jenom na jednom přijímači anebo na obou? A závada se projevuje jen při přechodu z transpordérů H na V nebo opačně anebo také mezi H H a V V ?

DeNiro
Registrace: 6/2022

@DeNiro

Deje sa to iba na jednom prijímači, s tou polaritou to neviem na 100% potvrdiť, ale je možné že to má súvis

lianaboy

@lianaboy

Nejdříve teda zkusit prohodit oba kabely mezi sebou. Jestliže se to projeví po tom přehození na druhém přijímači, a první bude bez problémů, tak je logicky vadné twin LNB anebo je závada na trase toho jednoho kabelu. Jestliže se po přehození kabelů závada zopakuje na tom samém přijímači, jako prve, tak bude závada v přijímači.

DeNiro
Registrace: 6/2022

muze taky prohodit prijimace kdyz se mu nebude chtit neco nekde venku cudlat :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Pravdepodobne chyba vo vedení. Stredová žila odhnila. Urobiť dôkladnú kontrolu spojov.

satan
Registrace: 1/2006

@satan

kdyby odhnil střed,nebude se to ovlivnovat,spíš prodřený koax někde se spojuje na zem,zemní smyčka

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Nepřipojil jsi něco nového?

Mne se čtyřvýstupový monoblok zbláznil, když jsem v kuchyni dal starý monitor od HP místo TV. I když byly satelit i s monitorem vypnuté, všechny ostatní satelity měly podobné problémy. Vždycky mi šly jen programy z jedné družice jedné polarity. Ostatní programy hlásily žádný signál. Spravilo se to až s odpojením monitoru. Asi měl nějaký nakopnutý zdroj a dokázal dostat přes satelit do koaxů nějaký bordel.

PJK
Registrace: 11/2005

Vdaka vsetkym za tipy, nakoniec sa zda ze problem bol v uvolnenom F-konektore na prijimaci, asi sa to casom za tie roky uvonilo a to sposobovalo ten problem. Po utiahnuti vyzera byt vsetko v poriadku.

lianaboy

@lianaboy

brzy se ozvi

pierrepetr

@pierrepetr

Ozyvam sa :))
Problem odstraneny - naozaj to bol uvolneny zavit na F-konektore pripojeneho k prijimacu, kabel tam pravdepodobne nemal dobry kontakt co sposobovalo ze tie instrukcie na preladenie transponderu nepresli do monobloku, takze pri prepnuti to hlasilo na prijimaci "zly signal".

lianaboy

@lianaboy

i to je možné

pierrepetr

@lianaboy

tohle dělaj ženský,uklízej prach,tahaj za přijímač a jednoho dne to vytahaj

pierrepetr

@pierrepetr

tohle je případ, že tam ten konektor ještě byl. Soused mě volal na něco podobnýho, že to nehraje, máma uklízela, vytáhla kabel a nechala ho na zemi pod stolem

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

no já jel přes celý město,babě visel setopbox na kabelu za televizí,říkám chcete aby to bylo hned ,nebo za hodinu??,říká hned,zastrčil jsem scartku a hotovo,říkám 200kč,baba zbledla,prej za co??,nic jste neopravil,příště si zavolám pana .... ze sony,ten je levnější,říkám nechte to bejt a příště už si volejte jinýho v.ola,už ji mám označenou v mobilu ,jako dalších 50 lidí vy.ch.ca.nej.ch

pierrepetr

@pierrepetr

naozaj si uhadol, zacalo to po tom ked manzelka utierala prach pod AV technikou v obyvacke - vacsinou to robievam ja, davam si na tieto veci pozor. V kazdom pripade neuskodi obcas veci skontrolovat, dotiahnut... zeny za to predsa nemozu, pokial s tymi kablami nemanipuluju nejako surovo

lianaboy

@pierrepetr

nebo to vytáhne, utře prach a zastrčí to vedle.

MMorous
Registrace: 10/2019

@lianaboy

A to trvalo 5 dní. :laughing: tvoje chyba, ne manželky R^

Petor58
Registrace: 11/2021

@MMorous

proto se tyto věci dělají za provozu,hned vidíš,že se něco stalo

pierrepetr

@lianaboy

... a kterej mistr to eFko udelal tak blbe, ze slo riti pri nejakem utirani prachu... nebyls to ty?? :)))

lance

@lance

mistrů je hodně,ale zažil jsem mockrát i ulomené,prasklé efko

pierrepetr

@lance

Bol som to ja, majster nad majstrov, ale doteraz to fungovalo, chyba se stala maximálne jednou za 8 let :)))

lianaboy

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra