![]() |
|
Mimo téma: Atari 130xe to VGA ?Ahoj všem,, je to mimo téma, ale zkusil jsem už asi skoro vše jak to zprovoznit.. Atari má video výstup na 5-ti kolík a vněm jak S-video ( Lum, Chrom) tak compozitní video. Kompozitní video mi funguje na běžné TV, ale přes převodník (převodník na VGA) compozit ani S-video neprolezou natož se na monitoru zobrazit. Na internetu jsem našel všechny možné možnosti jak udělat propojovací kablík a s převodníkem spojit, ale vše selhalo přes převodník z Atari prostě nic nejde.. ( běžný signál ze něčeho jiného ale jde). Má někdo alespon malou zkušenost? já už kabel letoval asi 50x různé možnosti a stále nic![]() ![]() |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
RE: Mimo téma: Atari 130xe to VGA ?ide alebo nejde , to bude asi problém u tv normy pal ,secam ,ntsc .takto je ťažko hádať . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
AtariMám 5 kolík s chromou a luminem na Sinclair plus 3, složitým převodníkem to převádím na digitální RGB... sežeň si starší monitor a vykuchej ten převodník. Schéma bylo v Amatérském rádiu kolem roku 90...![]() |
buchtik
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 79 |
![]() |
|
RE: Mimo téma: Atari 130xe to VGA ?Ten převodník máš z ALI typ AV2VGA ? |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 829 |
![]() |
|
@PájíkNávod jak zprovoznit S-video na Atari - viz PM |
hokejka988
Registrace: 12/2013 Příspěvků: 237 |
![]() |
|
RE: Mimo téma: Atari 130xe to VGA ?Ahoj všem, děkuji za příspěvky...TO: Warpik: https://www.mall.cz/redukce/premiumcord-prevodnik-kompozitniho-signalu-s-videocinch-na-vga-signal-db15f-a-9?gclid=EAIaIQobChMIubry86iS-gIVUbTVCh3IBA02EAQYAiABEgLXHPD_BwE |
Pájík
![]() |
|
RE: Mimo téma: Atari 130xe to VGA ?TO: Hokejka Atari 130xe už by mělo mít adekvátně na 5-ti kolík vyvedeno..a přesto nefunkční..pouze pořád ten video compozit a já potřebuji dostat do běžného VGA monitoru, achjo![]() |
Pájík
![]() |
|
![]() |