Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Mimo téma: Atari 130xe to VGA ?

Ahoj všem,, je to mimo téma, ale zkusil jsem už asi skoro vše jak to zprovoznit.. Atari má video výstup na 5-ti kolík a vněm jak S-video ( Lum, Chrom) tak compozitní video. Kompozitní video mi funguje na běžné TV, ale přes převodník (převodník na VGA) compozit ani S-video neprolezou natož se na monitoru zobrazit. Na internetu jsem našel všechny možné možnosti jak udělat propojovací kablík a s převodníkem spojit, ale vše selhalo přes převodník z Atari prostě nic nejde.. ( běžný signál ze něčeho jiného ale jde). Má někdo alespon malou zkušenost? já už kabel letoval asi 50x různé možnosti a stále nic :lookaround: .. asi zbyde opravdu jen pustit do TV.. díky za případnou raduuu :8)

Pájík
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo téma: Atari 130xe to VGA ?

ide alebo nejde , to bude asi problém u tv normy pal ,secam ,ntsc .
takto je ťažko hádať .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Atari

Mám 5 kolík s chromou a luminem na Sinclair plus 3, složitým převodníkem to převádím na digitální RGB... sežeň si starší monitor a vykuchej ten převodník. Schéma bylo v Amatérském rádiu kolem roku 90... :fuming:

buchtik
Registrace: 2/2006

Ten převodník máš z ALI typ AV2VGA ?

Warpik
Registrace: 9/2016

@Pájík

Návod jak zprovoznit S-video na Atari - viz PM

hokejka988
Registrace: 12/2013

Ahoj všem, děkuji za příspěvky...
TO: Warpik: https://www.mall.cz/redukce/premiumcord-prevodnik-kompozitniho-signalu-s-videocinch-na-vga-signal-db15f-a-9?gclid=EAIaIQobChMIubry86iS-gIVUbTVCh3IBA02EAQYAiABEgLXHPD_BwE

Pájík

TO: Hokejka Atari 130xe už by mělo mít adekvátně na 5-ti kolík vyvedeno..a přesto nefunkční..pouze pořád ten video compozit a já potřebuji dostat do běžného VGA monitoru, achjo :lookaround: Na internetu jsem našel právě při zapojení přes převodník - S-video vstup a výstup normální VGA do monitoru.

Pájík

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra