Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Mimo témy- repro

Zdravím, páni, určite tu nájdem dákeho HIFI-stu. Kúpil som od jedného reprosústavu TESLA ARS 934. Po rozbalení som zistil, že jeden výškáč ARV161 je roztrhnutý. Našiel som, na nete dáku náhradu, rovnaké rozmery, parametre, osadenie. Je to Monacor DTM-104-4 tweeter. Chcem sa spýtať, či ich môžem vymaniť a bude to mať aspoň podobný zvuk. Dík.

vw1vw
Registrace: 1/2017
Odpověď v diskusním vlákně

REpro

no já bych si koupil ten samý
https://elektro.bazos.cz/inzerat/157324219/tesla-vyskove-arv-161-2ks.php

zdeno001
Registrace: 11/2007

@vw1vw

Hrát to bude i líp. ARV 161 se běžně měnily za TVM 104-4, to byl vlastně jejich "přímý" nástupce. Ten Monacor je stejný obal a lepší pajšl než TVM 104. Někde se mi ještě válí krabička náhradních cívek do TVM 104, páč to dost odcházelo :-) A jestli se nepletu, tak Monacor je to co zbylo z Tesly Valmez.

Xmux
Registrace: 11/2009

RE: Mimo témy- repro

kúp si radšej nove Monacor 2 kusy . tie čo sú na bazoši , sú už vypĺznuté a časom sa môžu rozpadnuť . aj zvukovo to budeš mať lepšie .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Díky, chlapci, už som objednal tie Monacor DTM 104.

vw1vw

No, stejně to bude takové "bastlení", to už bych raději sehnal ten původní ARV161, ta bedna byla "naladěna" na reproduktory, které tam jsou. Když už to budeš mít rozdělané, vyhod hnedé kondenzátory /hovňáky/ a nahrad je svitkovými, stejné hodnoty. Pozor, ta bedna nehraje vůbec špatně po těch úpravách vyhýbky. Určitě lépe, než jakékoliv plastáky sony, denon a pod...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@vw1vw

V tomto úřípadě si o dost polepšíš. Ty kaloty jsou samozřejmě podstatně lepší než ty staré papíráky a elektricky jsou téměř stejné. Takže jenom nepřehodit fázování cívek a budeš se možná i divit, jak to bude hrát! :-)

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Kedysi stráaašne dávno som riešil obdobnú vec, keď som potreboval odídený výškový reprák v jednej z Tesla reprobední nahradiť iným, pôvodne tam bol tuším?! typ ARV081, vtedy som použil typ Tesla ARV 3604/4 ohm/10 W. Samozrejme vymenil som tie výškače na oboch reprobedniach. A dodnes nebanujem tejto výmeny! Hneď som si všimol, že ten kaloťák oproti klasickému výškáču hrá lepšie. A to už od vtedy ubehli min. 3 desaťročia.
Apropo! Tie bedne fungujú dodnes.
:)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Oprava:

Keď som si to spätne dohľadal, tak som zistil, že som tam nemal ARV 081, ale presne taký istý, aký zháňaš ty, t.j. ARV 161/4ohm/5W.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@tukan

Síce neviem, že ako bude autor tejto témy využívať tie reprobedne, ale ja si myslím, že keď mne odišiel ten výškáč, tak to bolo iba kvôli tomu, že som tie reprobedne počúval častokrát "na plné gule" a aj preto som už vtedy hľadal náhradu z vyšším max.výkonom. Tie moje reprobedne sú s typovým označením
1PF 067 62.
Čo je obdoba týchto autorových reprobední.
;)

mmiriboy

No skúšal som ich zapojiť na Technocs SUVZ 220, ale nič moc to nebolo. Dal som ich na Sextet 637A a zvuk 100:1. Dal som ich na elektónkový zosík 2x5W EL 84, tam to hralo celkom OK. Skúsim po dodaní zosíku RFT 2x20W s TDA2020. Tak uvidím.

vw1vw

@vw1vw

Aj tie moje výškáče ARV 3604 som používal zo Sextetom 637A - v sučastnosti to rádio aj z bedňami mám v garáži, ale ani tam ho už nejak extra nepoužívam, mám tam iný - taký čínsky zosik z Aliexpresu v Hi-Fi prevedení a ten má už trochen silnejší výkon. Len 2x 200W. Samozrejme k nemu pripojené aj reprobedne z adekvátnym výkonom. :))

mmiriboy

Moje zkušenost s kaloťáky je taková, že jsou mnohem lepší než papíráky. V pracovně mám Tesla 1PF 067 08. Koupil jsem je za doby mých studií. Pak v památném bazaru v Praze na Karláku kaloťáky za 50 Kčs. Po výměně původních ARV 168 mnohem lepší.
Taky mám sloupy Sony SS-E462V. Tam byl vejškáč úplně zoufalej. Rozšířil jsem otvor a osadil ARV 3608 a naprostá spokojenost.

krupino
Registrace: 10/2008

@mmiriboy

Tak to bych tu čínu chtěl vidět a hlavně slyšet i ty bedny. A ten výkon 200W je udávaný v RMS nebo DIN. Já mám 4x 100W a víc jak na půlku jsem ho nepustil.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@milde

Pozri sa do sekcie "Album", dal som tam 3 obrázky toho zosiku z Aliexpresu. Číňani tam dokonca píšu 1200W (2500W) čo je v praxi absolútna hlúposť, ale podľa môjho odhadu tých 200W na kanál to môže mať! A bedne k tomu používam trojpásmové od Sony, presný typ ti teraz nepoviem, nie som doma.
;)

mmiriboy

Má ten zosík trafo, váži aspoň 10 kg? Alebo to má impulzný zdroj a pekne píska? :))) :)))

vw1vw

@vw1vw

Za mňa vrelo doporučujem nemecké repráky Magnat, vynikajúca cena, vynikajúca kvalita R^

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

Málo input.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

kostik123

K Tehnicsu SUVZ 220 mám Magnaty Monitor Supreme 2002. Tie sú super. :)))

vw1vw

tukan

Tak repro vymenené za Monacor DTM-104-4. Kondenzátory vo výhybkach sú krabičky kovové, zacínované, tak tie som nechal tak. Zvuk je super. :)))

vw1vw

@milde

Do garáži stačí a v dome mám iné aparatúry.
;)

mmiriboy

@mmiriboy

Tak to hej.👍

milde

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra