Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Příjem slovenské televize v Prostějově

Poraďte.
Mám anténu na Kojál a V. Javorinu a někdy se stane, že jednotka, dvojka a trojka slov. televize - žádný signál , jindy dokonalý obraz.
Je to problém zapojení nebo problém příjmu?
Příjem řadu let. V poslední době zhoršení.
Jak zlepšit?
Velmi děkuji za odpověď.

navrami
Registrace: 12/2009
Odpověď v diskusním vlákně

@navrami

A anténu máš akú? Presný typ, model? Anténa je pasívna, alebo aktívna (zabudovaný zosik vf signálu)?
Ďalšia vec - anténa je umiestnená kde? Je na streche?
Používaš 2 antény, alebo len jednu?
Poznámka:
Sk MUXy vysielajú z vertikálnou polarizáciou, a Cz MUXy majú horizontálnu polarizáciu.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

re:SK Mux

Mux kde je jednotka,dvojka,trojka a rtvs sport je slabý.Je to již umístěním antén na vysílači V.Javorina a jeho přesahu signálu na naše území.Já Olomouc a signál tohoto muxu lítá Od 90 do 10% i k nule % a seká se to.Není o co stát.Zkoušel jste Krížavu?nám tady 35K Jojky jedou jak z praku bez sekání naopak V.Javorina 21K.Jojky mírně zasekané.

ginginman
Registrace: 5/2015

RE: Příjem slovenské televize v Prostějově

@ ginginman:

A veřejnoprávní MUX 3 z Krížavy na kanále 32 ti v Olmíku funguje?

Podle mě ani ťuk pokud jsou určité zveřejněné údaje reálné a to z důvodu rušičky od Českých radiokomunikací a ČTÚ s absolutně nesmyslným Muxem.

Proč mám již dlouhodobě takový pocit ještě z dob DVB-T (bývalá záměrná likvidace SK Muxu 2 na kanále 52 z Krížavy) v tom že ČTÚ má jednoznačný cíl záměrně likvidovat příjem SK stanic na Moravě a ve Slezsku.

Moravia CS
Registrace: 2/2021

DYT ON NEVI AN CO MA ZA ANTENU A JAK V H CI V POLARIZACI

Dexerwave
Registrace: 10/2017

Prosim te ja chytam javorinu 120 km daleko bez vypadku primi smer z barvickou a javorinou ve vertikalu a do toho mi leze i signal z kojalu na 4 tv stabilni ikdyz je kojal slabsi ale ten neberu v potaz

Dexerwave
Registrace: 10/2017

re:Moravia cs

No nám z Krížavy jede ta 35K Jojky,30K a 32K ani ťuk kvůli 31K z Pradědu.Máme v rozvodu K23 Javorina,K27 Javorina,K35 Krížava,K 39 Javorina.S podivem na jednu anténu,která je na samém vrcholu stožáru a bere signál jak Javorinu tak nějaký odraz Krížavy když nám Ty 35K Jojky jedou a v dobré kvalitě signálu.3 muxy bez sekání,mux veřejnoprávných stv z Javoriny K23 zasekaný je to něčím rušeno signál tam lítá Od 100 k 0 % nevíme proč?jen málokdy je to ustálené na nějaké hodnotě bez kolísání. :laughing:

ginginman
Registrace: 5/2015

@ ginginman :

A kde býváš? Podle mě ti ten kanál 32 z Krížavy nejde z úplně jiného důvodu než je ten Praděd.

Moravia CS
Registrace: 2/2021

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra