![]() |
|
Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam kanálůAhoj, dobrý den všem,mám VU+ Zero s Openpli 8.2 a službou freeSAT by Skylink. Vše fungovalo korektně, až do posledního update SW (21 aktualizací), vše ale v rámci verze 8.2. Poměrně záhadně se na poměry běžného update ztratily informace a názvy programů. Na to většinou (to ale běžně při větších updatech imagů) stačilo 10 minut vypnutého přijímače, vše si natáhl a zpět zobrazil. Jenže teď je už několik dní vše jen "n/a" a standardně chtěl dokonce s ČT1 začít číslem 3. Zapnul jsem alternativní číslování, tím se pozicování spravilo, v mezičase se natáhly i informace o pořadech (přehled v seznamu kanálů, ve spodní liště i v EPG), no v seznamu kanálů stále chybí ty názvy stanic a tím i picony.. Obnovení do továrního nastavení, nahrání jiného image, aktualizace... Nic nepomáhá. Nemá prosím někdo radu co s tím? Děkuji předem za rady. |
Stickler
Registrace: 7/2022 Příspěvků: 12 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
Openpli.. a "proladit" znova celou 23E jsi zkoušel? |
kusma
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 82 |
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Nahrát vše znova od čistého sw pak fascan na skylink. Naladit satelit 23E, picony by tam moc nedával vzhledem k pamětem u zera. A doinstalovat oscam freesat karty. Nedávno jsem to dělal takhle u octagon 4008 kde nebyl nakonec oscam, ale pán měl modul CI. SW byl openATV. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 430 |
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Preto sa doporucuje urobit si zalohu pred updateNeverim tomu,ze (nahrání jiného image, aktualizace... Nic nepomáhá) Ja by som tam dal VTi alebo OpenATV Ak je tuner ok musi to ist |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 468 |
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...No zálohu jsem samozřejmě udělal. Jenže se asi poškodila, přepsala mi tu původní dobrou a problém je na světě![]() Jinak děkuji za reakce, problém ale je, že i když nastavím vše 1:1 stejně, kanálů to najde opět skoro 2 tisíce, ale neexistuje záložka Skylink Czech Republic a fungují jen rádia. Opět dříve po čisté instalaci vše našel korektně, dnes ne.. A upřímně nevím proč.. |
Stickler
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Jinak @kusma: promiň, všiml jsem si tvé reakce až teď - jasně, několikrát, no bohužel beze změny |
Stickler
![]() |
|
@Stickler píše:No zálohu jsem samozřejmě udělal....přepsala mi tu původní dobrou a problém je na světě...No, neviem, že akým spôsobom si robil tú zálohu zoznamu programov, ale z osobnej skúsenosti viem, že záloha zoznamu programov, t.j. súbor "bouquets_backup.tar" sa nikdy neprepíše, lež sa vždy vytvorí nový súbor - bouquets_backup-1.tar, bouquets_backup-2.tar atď... Len pre tvoje info, zálohu zoznamu programov robím cez internetový prehliadač, cez OpenWebif. A tento zoznam sa dá samozrejme nakopírovať aj do ďalšieho stb z E2, nie len do toho istého! Image používam OpenATV. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Zálohy setting si dělám přes Dreamboxedit a jsou kompatibilní s Vučkama i Dreamboxama. Pak pochopitelně kompletní zálohy celého nastavení boxu.vti_15.0.0_backup-image_uno4kse_2022-07-16_07-38-21 A pak se Vučko znovu narodí. Ale nevím jak je to Openpli. To jsem v životě zkoušel jednou a šel od něho pryč. Jedině VTI nebo OpenATV. Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Aha, tak takto jsem to nedělal, udělal jsem jen "globální" zálohu, kterou to nabízí před instalací nového image.. |
Stickler
![]() |
|
@SticklerJá bych dal jiný image. Dá to práci, ale pak budeš mít klid. Hlavně zálohovat a zase zálohovat😃Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Jiný image jsem upřímně zkoušel - i ten původní 7.x (už nevím kolik přesně), který fungoval. Jenže nepomáhá nic, pořád stejný problém :( |
Stickler
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Ja to skor vidim na zle nastaveny tuner + nejaky do(nevhodné slovo)ny settings. |
starter12
Registrace: 1/2022 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Cista instalacia OpenATV, nastavenie tunera, naladenie stanic...ziadne obnovovanie zo zalohy.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 621 |
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Ono, Dreamboxedit je fajn, hlavne keď pracuješ z PC, ale ako vravím, záloha zoznamu programov sa dá urobiť úplne jednoducho - a to nemusim byť ani na PC! - t.j. cez smartfón, či tablet. Samozrejme musíš byť cez wifi pripojený v tej istej LAN sieti, ako stb - do akéhokoľvek web prehliadača dám ip adresu stb napr. ja mám:http://192.168.1.140 Prepnem na "Zobraziť úplný OpenWebif" K kolonke "Extra" spustim "Editor prehľadov". A v pravo hore mám možnosti "Znovu načítať, Exportovať, Importovať". Dám "Exportovať" - súbor "bouquets_backup" po potvrdení sa mi uloží do smartfónu. Dám "Importovať" - nájdem v smartfóne tento "bouquets_backup" súbor a dám ho nakopírovať. Po stlačení voľby "Znovu načítať" sa mi aktualizuje zoznam programov. Práca prostá, jednoduchá a rýchla. ![]() Poznámka: Ja poväčšine pracujem len z image OpenATV, ale v minulosti som sa stretol aj z image OpenPli. Tu musím poznamenať, že pri prechodoch medzi staršími a novšími verziami image sa mi zopárkrát stalo, že stb buď nechcel tento zoznam programov naimportovať, alebo po naimportovaní mi zrušilo všetky zoznamy, čo som mal v pod modrým tlačidlom v kolónke "Obľúbené" a vytvorilo to "chaos" v tomto zozname Obľúbených"! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Samozrejme vytvorenie záložky v kolónke "Obľúbené" s výberom programov napr. po ladení cez "Fastscan" je rýchla pomôcka, ktorá dosť uľahčí prácu.Dá sa to vytvoriť aj manuálne a to buď cez DO stb, alebo aj cez vyššie spomenutý "Dreamboxedit". Na tomto "Dreamboxedit" je práca o niečo jednoduchšia, tu dá sa presúvať viac programov naraz vo vytvorenej kolónke (tá má trebárs názov "Skylink SK") v sekcii "Obľúbené", čo sa pri použití DO nedá urobiť. Pri DO je kopírovanie programov možné len po jednom. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Já mám jako zálohu přímo uložené soubory bouquets tv/radio,všechny userbouquet,lamedb a soubor setting ze složky etc/enigma2,pak jen nakopíruju do čistého image,pokud chci i setting a naladěné programy tak zastavím enigmu,pak reboot a nikdy jsem neměl problém.Výhoda je,že můžu upravit programy i setting přímo v té záloze pouze pomocí poznámkového bloku ve Windows,nebo použít jen určité userbouquet.Vše dělám přes sambu,takže složky vidím také jako ve Windows.Pak ještě udělám zálohu celého image,kdyby po aktualizaci něco zkolabovalo.DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Skylink,Antik,Telly.
|
lz405
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 1 047 |
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Díky všem za rady :)Vnímám tady ale problém: 1) Záloha v této chvíli není dělat novou je momentálně zbytečné vzhledem ke stavu toho seznamu 2) Čistou instalaci jsem zkoušel (několikrát), no satelit, tuner, kompletní nastavení mám 1:1 a po naladění se mi zobrazí spousta nefunkčních kanálů bez názvu (fungují vlastně jen rádia) a záložka Skylink Czech Republic zmizí úplně. A nepřišel jsem na to, proč to tak je.. |
Stickler
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...*Sorry za bod 1) (mobil) - mělo to znít "Záloha v této chvíli není a dělat novou je momentálně zbytečné - hlavně vzhledem ke stavu toho seznamu. |
Stickler
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...a co presne za stanice ti to naladi ??? jsou urcite na 23E?jaka je tvoje konfigurace lnb ? urcite mas signal na referencnich kmitoctech? https://www.parabola.cz/abc/referencni-kmitocty/ Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Nemas tam motor a ostal kdesi na inom satelite ? Nie je mozne, aby po cistej instalacii toto robilo. Mas spravne nastaveny tuner ?AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 621 |
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Tak nakonec jsem to nějak vyřešil.Podle vašich doporučení jsem tady nastavil vše od 0. Našlo to bezmála 2 tisíce programů, mnoho z nich nefunkčních. Ty zdárně nefunkční české (a zahraniční v balíčku) jsem postupně našel a když jsem jim dal čas na načtení, fungují. Už to byl první úspěch. Skylink Czech Republic záložka neexistovala, pro toto nemůžu najít řešení. Nicméně vytvořil jsem si tedy záložku novou a vybrané programy ručně přesunul a následně změnil jejich pozice podle osobních preferencí. Takže aspoň touto cestou vyřešeno, názvy i picony už fungují jak mají. Díky všem za rady :) |
Stickler
![]() |
|
@Stickler píše......Našlo to bezmála 2 tisíce programů, mnoho z nich nefunkčních...Podľa info z: https://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/23e5/ Je na pozícii Astra 23,5E aktuálne 477 tv programov! Takže absolútne netuším?, že ako sa ti podarilo po čistej inštalácii a jednoduchom preskenovaní pozície 23,5E nájsť "... bezmála 2 tisíce" programov??? Nič v zlom, ale evidentne ideš,resp. išiel si na riešenie daného problému zo stb úplne z iného konca! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyTi to skus mapriklad podla satelitnatv sk/frekvencie/astra-3b-23-5e/ a hned budes na viac ako 700![]() |
starter12
![]() |
|
@starter12Tam sú v tom zozname zarátané aj rádiá, preto ich je viac než 700. Ale stále to nie je 2000!!!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@starter12Taky nechápu, kde jsi sebral těch 2000 programů. U mě včetně rádií 715 na družici 23.5°E.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@Sticklerkde som JA zobral 2000 programov ? Co JA som niekde nieco take o 2000 programoch tvrdil ? Mas to v tej makovicke riadne domotane, podobne ako autor tohoto vlakna Stickler.![]() |
starter12
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |