![]() |
|
TV se satelitem nebo již lépe se slotem akartou doChlapi prosím,je dnes již lepší koupit do TV slot s kartou ,nebo pořad ještě satelit zvláštˇ. Sleduji 23.5 a19.2. Dík. |
jeníček1
Registrace: 9/2020 Příspěvků: 39 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56 | |
![]() |
|
@jeníček1na koukačku stačí tv |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: TV se satelitem nebo již lépe se slotem ak...dobrá pierrepetr, koukačkuji nic nestahuji tedy to v TV / všech/ chodí dobře? |
jeníček1
![]() |
|
RE: TV se satelitem nebo již lépe se slotem ak...urcite sat nebo ip pristroj zvlast 👍 |
medard 1
Registrace: 2/2021 Příspěvků: 2 160 |
![]() |
|
@jeníček1pokud nenahráváš a nešáruješ,tv chodí všem OK |
pierrepetr
![]() |
|
@jeníček1Možno?! si myslíš, že TV s CA modulom a kartou je riešenie pohodlnejšie a lepšie. Ale mnoho z nás má v reáli opačné skúsenosti. Mám doma samostatné stb pri každej TV v domácnosti. Áno, je pravdou, využívam občas nahrávanie, využívam share ai, ale má to aj ďalšie výhody. Všetky stb mám linuxové, napr. pri zmenách v programovej ponuke mi stačí úpravu v zozname programov urobiť iba na jednom stb a potom tento upravený zoznam jednoducho cez wifi pomocou smartfónu a webinterface nakopírovať do ostatných stb. Na linux stb je oveľa kvalitnejšie prepracované menu v zozname programov, epg atď...Tých výhod, vychytávok je samozrejme a rozhodne oveľa viac, ale človek laik, alias jednoduchý pozerač TV obsahu si toto zvyčajne nedokáže a tým pádom ani nechce uvedomiť. Ale je to každého osobná vec, že ako si takéto veci porieši. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@jeníček1Pokud se jen koukáš na 23.5E,19.2E bohatě stačí TV a máš tak jen jeden dálkový ovladač. Pokud časem budeš chtít více možností tak tehdy sat. přijímač zvlášť který poskytuje mnoho výhod. |
a3210
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 104 |
![]() |
|
@a3210Aj pri ext. stb pri použití HDMI-CEC postačí jeden DO!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyAno taky to tak mám. 3 televize a 3 sat přijímače s E2. Vše v pohodě. Když vidím jak se kolikrát švagr natrápí s laděním nových nebo změny frekvenci programů v televizi, tak bych to nechtěl ani za darmo.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: TV se satelitem nebo již lépe se slotem ak...U některých levných TV je očistec sledovat satelitní televizi s kodovaným vysílaním. Takové TV přijímače jsou tak na štíru s výpočetním výkonem, že i obyčejné přepínání programů je schopné takovou TV zahryznout i na několik sekund...Někdy je dokonce nutný tvrdý restart. Není TV jako TV..On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
RE: TV se satelitem nebo již lépe se slotem ak...Tak všem díky asi zustanu u Receveriu. Dík. |
jeníček1
![]() |
|
RE: TV se satelitem nebo již lépe se slotem ak...dva Samsungy u "kukačky", ktorá nemá ani potuchy ako sa jej na obrazovku dostane obraz, vie len že na stene domu visí lavór a nedajú sa v ňom prať ponožky.Karty ICE v moduloch Smit, funguje ca 5 rokov bez najmenších problémov. Nenehráva (nevie čo to je), prepína a pozerá. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
@mildeto ladí samo,nevím s čím se trápíš |
pierrepetr
![]() |
|
@jeníček1nechápeš,že ti radí hlavně odpůrci samo TV a majitelé boxů??statisíce lidí boxy nemají,všem to jede ok,nic neladí,ladí se samo,všechno jede s jedním ovladačem i archiv skylink live,žádnej další krám do baráku,dělej jak myslíš,tvůj boj |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrJá se netrápím, ale švagr trochu. Mě to ladí samo.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@mildetak mu zapni v menu automatické aktualizace a už švagra nikdy neuvidíš |
pierrepetr
![]() |
|
Pre priaznivcov =Všetko v jednom=:Áno, súhlasím, ja som tiež zástancom externého stb k TV! Ešte raz zopakujem, napr. v linux stb je oveľa lepšie prepracované menu, vrátane grafického zobrazenia. Je tam oveľa lepší komfort funkcií a možnosť urobiť si vlastný zoznam programov zložený zo všetkých dostupných typov signálu. V praxi t.z. zmiešaný zoznam s programov satelit, terestrual, iptv.To, že je to "externá krabička", ten stb mi absolútne neradí, pretože nie som "(nevhodné slovo)", ktorý trpí oi aj mániou schovávania kabeláže za každú cenu a mániou mať všetko v jednom za každú cenu. T.j. aj za cenu nižšieho komfortu. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
Moje osobní zkušenostAno propaguji satelitní přijímače. Proč by ne, když jsem první zakoupil v roce 1989 ještě analog. A chytlo mě to. To byly tv ještě skleněnky. Tenkrát nebyly tv vše v jednom. Ty umí jen od něčeho něco a pořádně nic. Dnes mám dva Dreamboxy a Vu+Uno 4KSe v E2 a spokojenost. Vedle nich je i chytrá tv hloupá. Setting orbitu udělám na jednom, posunu si programy podle sebe a přenesu do druhých boxu otázka pár minut. Ale ten kdo kouká jen na družici 23.5E a 19.2E, tak mu bude stačit ta karta s modulem v tv. Ale nedovedu si představit mít tam celý orbit jako to mám já a jiní a pak to ladit v tv. Nebo třeba domácí sdílení karty do dalších tv. To asi nejde. Mám tři sat boxy a jedu přes Oscam na tři tv s jednou kartou v univerzální čtečce. Ovladač mám taky jeden, který mě zapne a vypne vše přes HDMI CEC. Ovládání zvuku, přepínání výcejazyčnych pořadů, titulky, kvalitní EPG, picony a jiné. Na víc využívám satelitní přijímač i na jiné věci. Archiv CZ/SK, Eurosport, Sledování tv, přetáčení pořadů, zahraniční IPTV a z SSD disku si pouštíme rodinná videa a fota a nebo se dá nahrávat. A ještě mám do VUčka zapojeny přes HDMI IN vstup Android tv box, kde mám jiné aplikace, proto že nemám Android tv. Tak pak mám tv jen jako zobrazovač. Ale ono je "statisíce lidí co boxy nemají" asi na to nemají (nemyslím jen peníze) nebo by je to nebavilo. Tak ať si cvakají DO na tv. No tak asi tak.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: TV se satelitem nebo již lépe se slotem ak...Na jednorázovou službu to asi stačí, ale jestli chceš jít hlouběji -tak Tě to za týden otráví - na to to rozhodně není. Základní rozdíly proti sat. přístroji alespoň u mě na SONY - umí jenom diseq 1.0, t.j. 4 satelity - obslužný program jednoduchý, ale složitě se obsluhuje - větší prodleva při přepínání stanic i na Free - malá paměť na počet stanic. - problém třídění na FAVORITES. Třídění samo o sobě je jednoduché, intuitivní, ale má to jeden háček. Alespoň u mě - místa ve favorites mi ubírají místa v hlavním seznamu. Podrobně jsem to nezkoumal ale pěkně mě to otrávilo - editace settings v PC - nejdou mi dopisovat transpondéry. Možná je už lepší verze editoru, ale votrávilo mě to tak, že jsem se s tím po týdnu přestal zabývat. Je tam nějaké menu pro automatické přeladění, ale co to udělá s Favorites nevím. Doporučuji napřed vyzkoušet na sucho bez modulu a uvidíš. Modulem rychlost přepínání nevylepšíš. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@MMorousAno přesně tak, tuto situaci a problémy znám u děcek. To dlouhé čekání na přepnutí programů je mor. Nejsem na to z domu zvyklý. Ale nechtělo se mě o tom rozepisovat.Už jsem toho napsal dost. Lepší si připlatit, než se pak trápit.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: TV se satelitem nebo již lépe se slotem ak...Souhlas, externí přijímač s E2 je jasná volba...![]() ![]() Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 745 |
![]() |
|
@drobečekAno pravda, ale záleží na tazateli tohoto vlákna. Já osobně na tv technice nešetřím a taky ničeho nelituji. To není jako chleba, který je starý třetí den.![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: TV se satelitem nebo již lépe se slotem ak...Ještě bych doporučil kupovat jenom stroj, který má neomezený počet kanálů. Doporučuji to z vlastní zkušenosti. I když se vyznáš a máš stroj, který umí třeba 5000 stanic, tak v tom máš po čase guláš. Nově naladěné kanály Ti přepíšou část starých a můžeš začít znovu. Když je číslování, tak se to celý posune. Je to nepříjemné a žádá si to dost času to potom zpravit. Přitom cenový rozdíl mezi přijímači není takový, aby si člověk nemohl připlatit 2 litry za pořádnou mašinu. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@MMorousJj tak cena cca 7500 Kč a bude v pohodě.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
co blázníte??píše koukačuji,nic nenahrávám a tady se mu nabízejí linuxový stroje pro lovce orbitu,zbytečnosti,zapnu a koukám,přepínám do 1s programy,mám společný seznam s T2+S2,přepnu za 10s mám archiv skylink,ladí samo,nestarám se,co jiného pro koukače?? |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrLepší komfort, kámo - Lepší komfort!!! - "pro koukače"!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56 | |
![]() |
|
![]() |