![]() |
|
Dreambox TWOZdravím! Mám prijímač Dreambox TWO a po aktualizáciách mi prestal fungovať S/PDIF výstup. Nahral som naspäť zálohovaný image ale bez zmeny. Stretol sa s týmto problémom niekto? Kábel a domáce kino je v poriadku, pretože som ho skúšal aj cez iné prijímače. Ďakujem! |
ferdomal
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 23 |
![]() |
|
RE: Dreambox TWOSkus čistú inštaláciu |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 365 |
![]() |
|
RE: Dreambox TWOProč taháte audio z toho výstupu, když máte k dispozici modernější rozhraní a nebo proč to nepíchnete do telky a nejedete přes ARC? |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
RE: Dreambox TWOTiež odporúčam pripojenie optického audio káblu priamo na TV. Má to jednoduchú a prostú výhodu, t.j. pri zmene vstupného signálu do telky - napr. prepnutie z HDMI vstupu zo stb na HDMI vstup media android boxu netreba už prepínať vstup na audio zosilňovači/AV recieveri.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: Dreambox TWOJestli to máš ale kvůli radiu ze satelitu . .aby zbytečně neběžela televize . . já si vypínám obraz |
MMorous
![]() |
|
@MMorousRádio cez sat príliš moc nepočúvam, mám doma internet rádiá a ten obraz na TV je skôr výhoda mať zapnutý, keď napr. počúvam audio zo server HDD, aspoň mám prehľad, že čo beží, aká skladba, resp. môžem veľmi ľahko a rýchlo zmeniť interpreta, prehrávaný album atp...![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyKdyž budeš mít 55" topný plazmový panel, rád ho vypneš. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 617 |
![]() |
|
RE: Dreambox TWOneporadili ste mu a odpovedáte na to na čo sa nepýtalpresne ako píše torny, žhaviť telku trebárs 6 hodín denne keď chodím a robím v rôznych častiach domu je totálny nezmysel. každý máme zapojenú sústavu tak ako to potrebujeme v našom konkrétnom prípade. ja používam HDMI priamo do TV. Zvuk tu mám nastavený na PCM - do TV nepotrebujem 5.1 zvuk a môžem hlasitosť ovládať diaľkovým na SAT prijímači. U Bitstreamu by to nešlo. Optiku mám do AVR, kde mám výstup nastavený na bitstream. Keď je niečo, kde chcem zvuk 5.1 pustím si zvuk cez AVR. Samozrejme rovnako pri počúvaní SAT rádia alebo ak AVR počúvam zvuk v zone2 potrebujem mať vstup do AVR. takže skúste ferdoamlovi poradiť na čo sa pýta. ja neviem odpovedať, pretože nemám dreambox. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
FerdomalAké image vlastne skúšaš ?Predpokladám že niečo na báze OE 2.5 & 2.6 , tak by som skúsil nahrať úplne nové image , dať Factory reset. Neviem ci existuju pre tento box aj image OE 2.0 z rodiny Openxxxx, ak áno skúsil by som tiež . |
mercedes77
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 926 |
![]() |
|
RE: Dreambox TWO@Dagy2 Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.@torny Až budeš mít plazmu . . . co tím chtěl básník říci. Že by minulý století ? Jak píšu obraz v TV vypínám nebo zapínám dle potřeby. Jen pro info .. do TV nepotřebuješ 5.1, to je snad jasný. Ale přes ARC se ti v AVRec. potřebný mó u slušného stroje nastaví automaticky sám. Přepne se to dokonce i při reklamách v pauzách mezi filmy./stereo . . 5.1 Doporučuji vyzkoušet na PRO7 z A19, tam je to léta normálka. 5.1 tam jede obvykle i když stejný film jede ve stejném čase z jiné družice stereo. @ferdomal Po aktualizacích dochází k různým změnám, je třeba hledat. TWO nemám tak neradím |
MMorous
![]() |
|
@MMorousNapsal jsem když, nikoliv až. 8 let stará, 21. století. |
torny
![]() |
|
@torny"topení" je u nás počas letnej sezóny off!![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyPoslední poznámka, protože na tohle se ferdomal neptal. U nás po dobu letní sezony otvíráme okna.Howgh! |
torny
![]() |
|
@tornyAlebo tí, s plnšou peňaženku využívajú výhody klimatizácie.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
plynuly prechod od SPDIF ku klimatizacii![]() ![]() TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 242 |
![]() |
|
RE: Dreambox TWOCo je na audiu z SPDIF výstupu tak zastaralého, že je lepší tahat zvuk z modernějšího výstupu? A proč? Děkuji za odpověd.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
RE: Dreambox TWOCez Dreambox vyhladávam hlavne hudobné programy alebo rádia cez sat alebo IPTV. Mám toroidnu parabolu T90 takže výber je celkom slušný. Problém sa mi zatiaľ nepodarilo vyriešiť. Používam Gemini GP4 |
ferdomal
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 23 |
![]() |
|
@Varos107Spdif bylo původně pro stereo. Postupně se to vylepšovalo a dnes bych měl strach z nekompability mezi přístroji. Někdy se to musí pečlivě přenastavit a někdy se to blbě hledá. Každý výrobce to má jinak. Podobných dotazů tady bylo víc. Osobně jsem se s tím setkal u kolegy při propojení TV TCL a AVRec YAMAHA. Když se to ale dobře nastavilo, šlape to už 2 roky bez problémů. Osobně zastávám názor . . Nový stroj propojit posledním modelem kabelu Hdmi. Pokud chci jen audio, tak je víc možností, ale musí se to pečlivě nastavit. U HDMI taky pozor - moderní 4k TV, HDR10, HLG bych bych nějakým starým HDMI taky nepropojoval. Řešil jsem to u souseda. Měl zašlej obraz, dal jsem mu kabel 2.0 a i jeho žena co blbě vidí viděla rozdíl. SPDIF osobně raději nepoužívám. Když chci jen muziku, vypnu displej. |
MMorous
![]() |
|
RE: Dreambox TWODíky za odpověd, ale nic podstatného jsem se nedozvěděl. Což jsem i předpokládal...Mě na tom rozhranní baví hlavně to, že v provedení optickém (TOS link) mám galvanické oddělení přístrojů. A můžu tahat kabely i delší než 15m bez jakýchkoliv problémů. Například ve studiovém standardu ADAT. On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
RE: Dreambox TWOCo byste se chtěl dozvědět? Tady se bavíme o domácím zapojení mezi přístroji a že může být výhodné pustit signál přes televizi, aby byl vidět monitoring, jak už také někdo zmínil. Tazateli zamrzlo SPDIF po aktualizaci a hledá v nastaveních jak to rozchodit. |
MMorous
![]() |
|
RE: Dreambox TWOPokud mu přestal fungovat digitální audiovýstup SPDIF není otázka modernosti, nebo nemodernosti, ale firmware, potažmo technické erudici uživatele.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
RE: Dreambox TWOMožná ano, možná ne. Otázka se dá položit také tak, proč tento problém nastal, co je jeho příčinou a proč právě SPDIF. |
MMorous
![]() |
|
![]() |