Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Kvalitní venkovní UV sat.koax.kabel ?

Zdravím, shaním kvalitní venkovní UV koaxialní kabel.
Našel jsem nějaký Emos CB113UV-jak je na tom s kvalitou?
Děkuji :(

Max W
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kvalitní venkovní UV sat.koax.kabel ?

Emos no to jo, hledej toto Draka Coax9 AD 11S CATV-Drop-Cable

matchboxx
Registrace: 9/2012

CAVEL 17 PAtC

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

https://satelity.ellano.sk/koaxialny-kabel-cavel-17patc-uv-stabilny_35691.html

https://satelity.ellano.sk/koaxialny-kabel-televes-t100-pe-2155-cu_35880.html

ja osobne mam ten televes cca 8 rokov, prazi nan slnko alebo je tu aj 20tka mraz a je stale ako novy

peterkozel
Registrace: 10/2019

@Max W

CB113UV je naprosto spolehlivý kabel pro jakoukoliv venkovní instalaci. Je možné ho zakopat i do země nebo zalít do betonu případně překrýt omítkou. Pokud ho kvalitně nainstaluješ, aby se do něj nedostala voda nebo Ti ho v zimě nepřetrhnul led nebo sníh, tak Ti vydrží klidně 20 let. Používám ho docela často a nemám s ním žádné problémy. Závěsy na lanko mezi domy, svislé závěsy podél stěn, všechno zvládá bez problémů už dlouhá léta. Je to jeden z prvních opravdu kvalitních venkovních kabelů na našem trhu.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Nedávno se to tady řešilo. Starej komunistickej zelenej vydržel 40 - 50 let a vydrží dalších 20.
Kdybych to řešil já, dal bych ho do chráničky a udělal někde spojku, abych mohl extrémně namáhanou část případně vyměnit.

MMorous

Televes 215501

Badatel
Registrace: 1/2006

na moji instalaci mam spoustu kabelu, nektery ani nevim jaky, protoze jsem i recykloval predchozi rozvody s tim ze to pak nejak predelam do krasy. no a zatim to vsecko maka, tusim ze to uz je 15let a spis nez kabely odchazej LNB co jsem recykloval :)
byl jsem se tam najare mrknout jestli tomu neco po zime neni. rejpal jsem do kabelu ktery jsou na slunci, stinu, muzou bejt zasnezeny ci zatizeny a fakt jsem nic nevyzkoumal, takze jsem projekt uvedeni do krasy zase odlozil. zadnej kabel ovsem nelezi na strese a neni mozny aby byl dlouhodobe zatizenej zmrzlou vodou ci pohybem.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

pardon: to ze kabel nelezi na strese zminuji kuli tomu, ze jsem nekolikrat videl kabel, kterymu se rozpadla vnejsi vrstva diky tepelny namaze zpusobeny lezenim na krytine. a nektery tam mely i nejakej pohyb zpusobenej snehem a ledem.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

Mám obyč. bílý kabel na motoru 15 let, který se dost hýbe při přetáčení a je pořád jak nový. Vůbec nepraská a je pořád dobře ohebný. A lépe odráží slunce.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@MMorous

přesně tak,chránička a můžeš dát kabel metr za 3kč

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Nojo, ale vysvětli to . . . UV, radiace, inflace, magnetizace, dezorientace, sterilizace, samý cizí slova, kdo se v tom má vyznat.
Ale že se to někde šoupá o okap/dešťový svod/, to je normálka. Kdyby to doveda alespoň omotal izolepou . . .

MMorous

@MMorous

denacifikovanej a demilitarizovanej ??? :))

bublajs

@bublajs

no a nejkompetentnější,nejorukavičkovatější nejkulaťoulinkatější

pierrepetr

@pierrepetr

jen cekam, ze tu nekdo prolomi tu hradbu a ukaze jak nejakej super kabel 15kc/m hrave v trvanlivosti prekona ten za 1/2 :)
dockam se ?

bublajs

@bublajs

Triset-11 PE 1.65/7.2/10 (gélom plnený)

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

@bublajs

Taky jsem zvědavej. Nedávno tu byl podobný dotaz a po nekonečným plácání vaty jako tady - tazatel, který nebyl schopen jít do krámu a koupit si kus drátu statečně prohlásil, že je povoláním projektantem elektro. Tak si to přeber.

MMorous

@MMorous

no ti sou nejlepší,natahaj kabely ke komínu a pak si můžeš vybrat nejlepší místo pro parabolu

pierrepetr

Ja jsem pouzil na prijem pozemaku Nordix 402 cu, ktery ma jeste pod vrchnim obalem slabsi vrstvu folie a zatim ok uz 14 rok. Kabel lezi od stozaru na strese a je sveden do krabice na balkone, kde je slucovac se zesilovacem, takze je stale ve venkovnim prostredi. Chystam se ho letos vymenit, kdyz uz nam budou delat novou vrstrvu izolace na strese.

HYPER
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra