Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

AV rec. jaký?

Ahoj,

potřeboval bych od Vás poradit,navrhnout nebo popošťouchnout jaký AV receiver zakoupit k těmto požadavkům.

Mám 2 zařízení ( Android box Homatics Q Box a satelitní box - VU+ Zero 4K oba s S/PDIF ) a repro bedny

Magnat Monitor Supreme 1002( zatím jen vybrané dle recenzí a poměru cena výkon ) a k tomu bych potřeboval nějaký AV receiver, který by to uměl celé dát dohromady. Potřebuji tedy nejspíš ? , aby receiver měl digit. vstup a uměl mezi těmi zařízeními přepínat...popř. si nechám jakkoli poradit

Děkuji

harry88
Registrace: 2/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: AV rec. jaký?

Prečo Magnat Monitor Supreme 1002, keď sú lepšie 2002, čo sa týka výkonu, frekvenčnej charakteristiky a citlivosti. 2002 mám doma a super zvuk na zosiku 2x 50 W.

vw1vw
Registrace: 1/2017

@harry88

K tomu AV recieveru poviem iba toľko, že vhodnými kandidátmi sú viaceré svetoznáme značky. Zvyčajne majú obdobné parametre (skreslenie, odstup signál - šum atď...). Ja na tvojom mieste by som sa skôr zameral na audio vstupy, t.j. na optický vstup, koaxiálny vstup ale aj HDMI vstup - na ich počet u jednotlivých zariadení, pretože nie každý výrobca preferuje ten istý počet vstupov!

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Na Bazosi.cz mas receiver Yamaha RX-V 377 , ma 4 vstupy HDMI za 23oo Kc.Uplne postacujuce

kadko
Registrace: 12/2008

Za mňa jednoznačne Harman Kardon a určite budeš spokojný. Absolútna špička, ne je to lacná záležitosť ale kvalita brutálna. Samozrejme v spojení aj s kvalitnými bedňami. Viac ako 35 rokov používam túto značku a nie je čo riešiť.

masto
Registrace: 9/2006

Já mám Onkyo, kámoš Yamaha. Bedny mám Dali a Focal Chorus 726.
AVéčka v ceně cca 10-15 litrů prakticky hrají všechny dobře. Rozdíl je stereo nebo 5.1. jsou to odlišné přístroje
Dost záleží na bednách a barvě zvuku, která Ti lépe vyhovuje pro Tvůj vkus a repertoár, který posloucháš. K tomu doporučuji poslechovou zkoušku pro různé styly, - např. Beatles, Santana, Celine Dion, Pavarotti, ,vážná hudba, Jazz . . .. Pro hospodský vodrhovačky typu Kabát je to jedno . .
Avečko doporučuji se dvěma výstupy na Subwoofer a vstupem pro mgnd. přenosku, pokud provozuješ gramo.
V dotazu uvádíš nějaké boxy, nevím jak to myslíš zapojit.
Základem je propojení Avečka s TV přes ARC, kabel to musí umět, nejlépe HDMI 2.0 nebo 2.1
Přístroje napícháš do Avečka nebo do TV a potom si volíš inputy. Já dávám satelity do TV, Videopřehrávač do Avečka. Optiku vůbec nepoužívám, je to dnes již překonané rozhraní. TV používám SONY. Filmy na flash přes USB do AV Recieveru u mě neprojdou.
Nekupuj nic z druhé ruky, některé typy např. moje Onkyo mělo výrobní vadu a po 3 letech přestalo hrát. Opravili mi to zadara/nová základní deska/, přes solidního prodejce, který to zařídil. Radia - pro radia mívají Avečka jenom 40 paměťových míst
Ať se zadaří

MMorous
Registrace: 10/2019

@harry88

Predpokladám, že chceš stereo. Vylepšiť zvuk podľa možností, nato tie zázraky čo tu uviedli predomnou nepotrebuješ. Takže pri výbere hľadaj receiver s dvomi optickými vstupmi /sú aj také/ ale cenovo sú okolo 700-800 euro. Ale ja by som Ti doporučil obyčajný receiver s RCA vstupmi a redukciu S/PDIF na RCA. Na ten zdroj zvuku to úplne postačuje. Ja mám pri jednej telke receiver z číny so zabudovaným equalízerom a staré Orion repráky a na tú kvalitu úplne postačuje. Môžeš mať hocijaký zázrak, z toho zdroja poriadnú kvalitu nespravíš s ničím.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

stereo

Dobrej stereo Reciever koupíš za 6000-10 000,- 700 Eur je přibližně dvakrát tolik, když už stereo . . .
A jestli chceš ušetřit, tak kup v bazaru nějakej značkovej stereozesík a připoj to buď přes sluchátkovej nebo převodník z HDMI. Píše se tu o tom pořád dokola.
Vybral sis krásný metrový sloupy, pozor na Ohmy, až Tě ten zvuk dostane, tak to budeš chtít vylepšovat, tak počítej s gramcem, SW, zadníma a střeďákem. Pamatuj, že kvalitní domácí kino dělá střeďák. To Ti řekne každej, kdo se tomu jen trochu věnuje. Stačí se mrknout na některý forum.

MMorous

@MMorous

No som zvedavý, že ako sa dotyčný rozhodne. Teraz pozerám, že zatiaľ len uvažuje o tých reproduktoroch. K tým bedniam aj ja by som si kúpil niečo lepšie.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

Mám stejný názor.

MMorous

@MMorous

No a kde mu na tu poslechovou zkoušku na AV za 15 litrů udělaj? V Mall, Alza. Z flešky, cd, placky? Držim mu pěsti.

bulon
Registrace: 6/2009

@bulon

Já když jsem kupoval před 22 lety Receiver Technics SA-DA8, tenkrát 22000 Kč, tak jen byl v prodejně, vyloženě na HIFI a tam měli poslechovou místnost, kde mě vše předvedli. Mám ho dodnes. Jak je to dnes to nevim.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

U nás v Plzni studio Hejhal. Umí, poradí a předvede. Jenom musíš dobře poslouchat

MMorous

@harry88

Podle toho co píšeš, tak to budeš používat hlavně na filmy. To bych šel do 5.1 AV receiveru + sadu reprobeden. Je to jiný zážitek v poslechu, když Ti helikoptéra letí nad hlavou, nebo projede auto. Hudba se poslouchá stereo. Ale záleží na Tvých finančních možnostech.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

@bulon

Poslechovou zkoušku Ti udělají tam, kde se ty poslechovky dělají. Je snad jasné, že v mlíkárně to nebude.
Říká se tomu výběr porovnáním. Všechny aparáty hrají 20-20000, ale přesto každej zesík a každá bedna hraje jinak.

MMorous

@MMorous

Přesně a každý má jiný sluch. Nedávno jsem byl s kámošem v posluchovce, že si koupí nějakou aparaturu. Tak nám to prodavač pustil a řekl nastavte si to podle svého sluchu. Pak odešel. My jsme už důchodci a výšky jaksi u nás nejsou. Pak se prodejce vrátil a řekl, proč vám to tak syčí ve výškách. :laughing: Ale nám se to libylo :8) Tak to má doma.

milde

Ale @harry88 jsme asi trochu zaskočili. Už se neozývá.

milde

@milde

Já podobně kupoval Focaly. Hlavně podle střeďáku abych líp rozumněl monologům s hlubším hlasem/ Sly. a pod.

MMorous

Moc děkuji za reakce, nějak se s tím budu muset popasovat. Mám to hlavně na koncerty ze zdrojů tipů Kodi a Netflix. K tomu nějaký ten film občas.

harry88
Registrace: 2/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra