Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Google Chromecast 3

Dobrý den, jsem zde nový a tak si nejsem jistý, zda dotaz na toto zařízení je v souladu s tímto webem, ale ...
Doma v ČR se dá použít Google Chromecast vcelku běžně. Byl jsem však ve Španělsku na velmi dobré wifině, v tabletu mě Skylink Live TV bez problémů fungoval. Když jsem za pomoci Google Chromecast 3 a apky Home chtěl pustit cokoliv do TV, tak s ohledem na polohu, mě propojení bylo odmítnuto. Když jsem nedal souhlas s polohou, tak vše spadlo. Nevíte proč, když v tabletu je Skylink Live TV bezproblémový? Při pokusech jsem i Chromecast resetoval a apku Home jsem odinastalovoal a pak instaloval zcela nově. Nic nepomohlo. To odmítnutí je "dílo" Chromcastu nebo apky Home?
Díky za odpověď. Bron

Bron
Registrace: 6/2022
Odpověď v diskusním vlákně

@Bron

To je čo tá appka Home? Ktorá? A načo to používaš? Na prenos obrazu zo Skylink Live netreba žiadna appka. Ako si resetoval Chromecast 3, keď to nemá žiadne aplikácie. Slúži len na prenos obrazu.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Bron

V česku jede Cromecast3 i bez apky Home. Tak v ní chyba to nebude.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

RE: Google Chromecast 3

Málo jsem vysvětlil - byl jsem s obytným autem, kde mám standardně satelitní TV vč. zvuku přes zabudované repro, atd., ale freeSAT na jihu Španělska nedal všechny stanice, ani přes parabolu 85 cm se správně nastavenou polarizací pro tuto oblast. Tak jsem chtěl přes Chromecast pustit z tabletu do TV to, co nešlo chytit přes satelitní anténu. Chromecast má resetovací tlačítko a aplikace Home (z Google Play) je nutná, aby došlo k propojení (vhodnější termín mě nenapadá) wifi signálu na Chromecast a z něj do TV. Asi vše. Bron

Bron

Je to divny. Mě to jde i bez apky home, jak jsem psal. A přeci ten Chromecast nemůže poznat, že jsi ve Španělsku. :lookaround: tam bude chyba někde jinde.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

Appka Home slouží jen k instalaci Chromecastu. Dřive to šlo přes prohlžeč Chrome, ale nové verze již instalaci nepodporují. Appka při provozu Chromecastu již není aktivní.

torny
Registrace: 3/2018

@Bron

Nejdou tedy žádné v Česku aktivní služby? I-vysílání ČT, HBO Max?

torny

@Bron

Nejedeš na tabletu přes VPN? Chromecast se připojuje k internetu nezávisle, nejde o zrcadlení.

torny

Pánové díky za rady, ale ... Nyní jsem se doma opět chtěl připojit přes Chromecast3 v TV na Skylink TV v telefonu. Pro jistotu jsme vše odstranil a jako bych začínal s novými zařízeními. Jakmile jsem zapnul TV a do HDMI zasunul Chromecast3, oznámil mi nutnost instalace apky Google Home. Pak se instalovali upgrady, musel jsem dát souhlas k určení mé polohy a svým účtem u Google, a pak mě to vedlo k zadání "domácnosti" a "místnosti" v ní, musel jsem zapnout i bluetooth, do chromecastu jsem musel zadat i heslo k síti wifi, (myslím že je to vše), a pak jsem se připojil. Mám zato, že když se budu zapojovat u jiné wifi sítě, tak to budu muset z podstatné části absolvovat vše znovu. A tam pak přijde asi na řadu bod, kdy budu muset dát opět souhlas s polohou a je konec, tak jak jsem popsal výše. Zítra vyzkouším u dcery a napíšu zkušenost. PS: nejsem žádný odborník, proto možná moje terminologie není až taková přesná, omluva. Bron

Bron

Jo a ještě jsem zapomněl - je možné že Netflix či YouTube či ... jsou nějak předinstalované a proto nevyžadují to výše popsané kolečko. Ale pro přenos ze Skylinku či Vodafone TV to tak je. Alespoň u mého Chromecast3, jsou již i novější podporující Google TV či Android TV. Bron

Bron

@Bron

Ano, budeš muset přes aplikaci zadat novou wifi síť. Zda budeš muset souhlasit s polohou nevím. Můžeš si zkusit doma změnit název wifiny a vyzkoušet si, jaké údaje do Chromecastu musíš aktualizovat.

torny

skus vpn alebo tak

ibravebox
Registrace: 6/2018

@ibravebox

jak připojím Chromecast k vpn?

torny

@Bron

Aha už chápem ktoré Home. Treba vypnúť pri aplikácii Home povolenie kontroly polohy.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

poloha

nie je poloha niečo základné? čas, počasie, ....

mpatri
Registrace: 2/2019

@mpatri

Nie len :))

petersk

@mpatri

Ale asi sa nedozvieme, či to pomohlo :)

petersk

? závěr ?

Info od jednoho mého kamaráda: Polohu hlídá apka Home, aby nedocházelo k porušení práv televizního vysílání jednotlivých vysílacích stanic. Viz např. známý dřívější problém sportovních přenosů O2TV ...
Proto v ČR žádný problém s připojením Chromecastu na jakékoliv wifi není, ale když v apce Home nedáš souhlas s kontrolou polohy, tak se celý proces propojení nepohne dál.
A to je asi definitiva, pokud někdo neví něco více. Díky všem.

Bron

@Bron

Prepáč, ale opačne nie? Že zakážeš kontrolu polohy. Ja som bol teraz v Portugalsku a tam kým som mal zapnutú kontrolu polohy tak ma nepustilo.

petersk

Ano, to je ono!
Popsal jsem hned v prvním dotazu - citace "Když jsem za pomoci Google Chromecast 3 a apky Home chtěl pustit cokoliv do TV, tak s ohledem na polohu, mě propojení bylo odmítnuto. Když jsem nedal souhlas s polohou, tak vše spadlo." - dle Tvého: nepustilo ma.
A toto platí i nadále, KDYŽ NEDÁŠ V HOME SOUHLAS S URČENÍM POLOHY, apka spadne a končí i propojení (i když ještě nenastalo) s Chromecast3. Aby apka nehledala polohu, tak to zakázat běžnému uživateli jako jsem já, ASI nejde.

Bron

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra