Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Tv z internetu

Přeji hezký den všem a mám jeden nepříjemný dotaz - dá se na satelitním přijímači VU+DUO4KSE sledovat televize taky přes internet, nebo je mi přijímač pro tento účel k ničemu?
Stěhuji se do nového bytu, kde je bohužel možnost pouze tv přes internet a jsem z toho docela zoufalý. Dosud jsem měl satelit a kabel, ale s tímto nemám vůbec zkušenosti. Nechci se kvůli tomu vzdát tak kvalitního přístroje ale mám obavy, že jiná cesta nevede..?
Poradí mi někdo?
Mějte se, Rosťa

horajn
Registrace: 1/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Tv z internetu

Môžeš v ňom napríklad použiť archivczsk (antiktv,...)

tomko
Registrace: 1/2006

Ziadny problem nie je najst nieco ak clovek hlada
Staci zadat- TV cez internet a je to
napr.Skylink televizia cez internet (skuska na 7 dni zadarmo)

A je to
Registrace: 4/2019

Ano CZ/SK archiv, buď Antik, O2 tv, nebo Sledování tv. Ale není to to pravé jahodové. Satelit je satelit, bohužel.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@horajn

Vykasli se na satelit a bez do nejake IPTV/OTT sluzby i s krabickou, pokud tam mas O2 internet sel bych asi do O2TV full balik cca 540,-Kc, jinak nabidka sluzeb je opravdu velika a da se vyuzit i ten tvuj box

matchboxx
Registrace: 9/2012

S kvalitním internetovým připojením jste pokud jde o nabídku a technickou kvalitu úplně jinde než se Skylinkem... Na takovou úroveň se bohužel v ČR satelitní vysílání dostalo... 👎

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

@horajn

tak snad na te smart televizi muzete sledovat internetove vysilani, at uz O2 nebo telly, Tmobile,skylink,vodafone, a dalsi
ale samotne VU+ DUO toho asi moc nezvladne.
moznosti je pomerne hodne.

medard 1
Registrace: 2/2021

@horajn

Je toho mraky, ale kvalita a spolehlivost ještě menší než u satu.

minestra
Registrace: 4/2009

Tv z internetu

Pánové, tak Vám moc děkuji za názory. Bohužel mi z toho nějak vyplynulo to, že bych se měl "uskrovnit" a přijmout to co se mi nabízí = prodat skvělý linuxový přijímač a přijmout bůhví jaký set-top-box nevalné kvality...je mi z toho smutno a jsem naštvaný sám na sebe, že jsem si zrovna vybral byt, který toho po této stránce zrovna moc nenabízí.
Archiv cz/sk je fajn, ale já se chci koukat na kvalitní, stabilní signál a pokud možno v reálném čase.
Mějte se a díky,
Rosťa

horajn

@horajn

a tam neni ani kabelovka a ani internet ?

medard 1
Registrace: 2/2021

@horajn

Nezúfaj, po čase uvidíš, že medzi internetovou tv a satelitnou veľký rozdiel nie je. Ja som to prežil a som spokojný. Tv boxov je spústa a keď si kúpiš box so 4 GB RAMkou, napr. T95, ktorý je cenovo dostupný, neobanuješ.

Karner
Registrace: 3/2010

Další možnost je dát "za okno" plochou parabolu /50x50/ a pokračovat v tom, co máš, přes satelit...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@medard 1

Je tam právěže jenom internet a já mám přijímač se satelitním a kabelovým tunerem. Údajně by na něj snad i ta internetová tv měla jít naladit, ale chtělo by to nějakého šikovného ajťáka, protože já jsem jenom běžný uživatel, co chce mít hlavně kvalitní obraz a zvuk.

horajn

@tukan

Tak o tomhle čtu poprvé - to vůbec netuším, že něco takového je. Paraboly mám dvě - jednu jsem měl na Skylink a na druhé jsem měl Freesat/Telly, jenomže ty mi jsou momentálně pravděpodobně k ničemu.
Jenom tady fňukám - omlouvám se.

horajn

Zalezi, ako mas ten byt orientovany na svetove strany, samozrejme, pokial sa jedna o sat. televiziu. Ak to nie je len uplne na sever, pripadne mas moznost umiestnit nieco na strechu, tak by to nemuselo byt uplne stratene, ten satelitny prijem.

kolle
Registrace: 1/2006

Těch možností je víc, zadej do googlu selfsat H50D1, dávají to na zábradlí, za okno, atd z důvodu "neviditelnosti", existuje na to i motor. U nás málo rozšířená kvůli ceně, zdůraznuji, že to je jenom jedna z možností. Pokud máš balkon, účel splní i malá kvalitní 60-ka, samozřejmě směřování na jih...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Mohu potvrdit, že obraz ze satelitu je kvalitnější než od IPTV. A hlavně IPTV zpožděný obraz a zvuk, takže můžeš slyšet od sousedů řvát GOOOOL aniž bys ho už viděl. Takže na sport raději přejdu na pozemák.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

Jak píše @kolle, pokud severní směr, tak bude tma. Nenapsal jsi umístění polohy bytu, ani proč nemůžeš vystavit anténu na zeď nebo balkon.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@tukan

Děkuji za dobrý tip na "placatou" anténu. Hned jsem objednal. Ideální a nenápadná na chatu. Aspoň nebude na očích mezi květináči na balkoně! Jsem zvědavý na výsledek ;)

hokejka988
Registrace: 12/2013

@kolle

Stěhuji se do nového bytu, kde je pouze kabel pro IPTV. Bohužel nepředpokládám, že by mi majitel dovolil dát na balkon parabolu a "někudy" tahat kabel do baráku.
Ze zoufalství se ho na to zkusím zeptat.
Jinak televizor mám "starou" plazmu a používám ji jen jako monitor = zvuk mi jde rovnou do AV přijímače domácího kina.
Prostě jsem si (asi) naivně myslel, že by se to v tom přijímači co mám, dalo nějak nastavit.

horajn

@horajn

A je v tom baráku drát na starej telefon? Jestli ano, nic Ti nebrání koupit si službu O2. Jede to mj. přes starou telefonní přípojku.
A satelit k tomu vůbec nepotřebuješ. Fičí to buď přes apku přímo v TV nebo Ti dodají box na splátky nebo si ho můžeš koupit.
https://www.o2.cz/osobni/televize?disableHeader=1&cid=p-sea-a-cpc-p-o2cz-otv-my_jsme_sport-21m09-g-TV_4_GEN_Brand__395054354069&utm_term=o2%20tv&gclid=Cj0KCQjwhqaVBhCxARIsAHK1tiMkEqJ5GX6j6GINnyB9XW-RHMtlCCCl0ukWj18l9EXmqft6DrixV8gaAokYEALw_wcB

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

To je dobrý tip, ale telefon tam nejspíš nebude - pokusím se to zjistit.
Každopádně moc děkuji.

horajn

@horajn

Pokud Vám tu parabolu dovolí nainstalovat, stačí zakoupit tzv. "okenní průchodku" - pouze se přivře mezi okno, napojíte kabely a nemusíte nic vrtat. Nejlepší je tato: okenní průchodka 0.3m, konektory F (je zcela plochá a funguje skvěle) - vlastní zkušenost.

nikname
Registrace: 6/2008

@nikname

zapomněl jsi napsat že je plochá.
https://www.google.com/search?q=kabel-solight-podokenni-f-konektor-bily.html&oq=kabel-solight-podokenni-f-konektor-bily.html&aqs=chrome..69i57.494j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

MMorous

@nikname

sorry omlouvám se za to slovo plochá. Blbě jsem to přečet

MMorous

@nikname

Tak teď si už připadám fakt jako úplný blbec - vůbec jsem netušil že to jde. Určitě mi nedovolí majitel cokoli vrtat - stojí to v nájemní smlouvě. Mrknu na to - díky.

horajn
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra