Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

CI modul do TV

Dobrý den, mám sat. přijímač Openbox se čtečkou a používám kartu IRDETO. Nedávno jsem si zakoupil novou TV Panasonic a chtěl bych mimo příjmu DVB-T využít i sat. tuner. Nutnost je dokoupení CI modulu. V současné době se velice doporučuje CAM 803 se zabudovanou kartou pro Skylink. Dosavadní kartu by mně sice jakoby do modulu přeregistrovali, ale ztratil bych zde možnost případného využití karty v dosavadním sat. přijímači, pokud by nastal s TV nějaký problém. Nebo snad sehnat ještě modul CI IRDETO/SMIT? Doplňuji, že příjem DVB-T nemám stále optimální a tak se bez příjmu Skylinku ze satelitu neobejdu. Za doporučení všem předem děkuji. P.

Ajap
Registrace: 12/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: CI modul do TV

urcite sehnat si na bazaru levnejsi modul irdeto SMIT ten novejsi model. zitra ti muzu poslat nejake odkazy.za 400az500 se sezene zanovni. ono i kdyby za 800kc tak porad o.k.
vim o modulu i s kartou za 500kc.

medard 1
Registrace: 2/2021

@Ajap

jo ty nemas aktivni PM, tak to je blby, koukni na bazos-prodam satelitni parabolu se dvema zarici na ctyri zarizeni, je tam i modul irdeto SMIT za 500kc i s kartou.

medard 1
Registrace: 2/2021

@medard 1

Díky, rád se pak podívám. P.

Ajap

@Ajap

Teď jsem řešil ten samý problém, bylo mi líto plastovou kartu zrušit a přeregistrovat se na integrovanou kartu. Nakonec jsem sehnal zánovní modul technisat z bazaru za 750 i s dopravou, snad ani nebyl používaný. Byly to trochu nervy, půjde, nepůjde. Po zasunutí do TV hláška program je kódovaný... naštěstí stačilo modul více zatlačit do slotu a vše funguje. Přepínání programů je sice na TV pomalejší, než na satelitním přijímači, ale s tím se dá žít. A taky to ušetří nějakou tu stokorunu ročně za elektřinu :)) :)) :))

Amater51
Registrace: 11/2015

@Amater51

Koukal jsem, že se někde v obchodech přece ještě objevují CI moduly IRDETO SMIT, ale jsou dost předražené, takže budu asi hledat jinde. Kdyby měl někdo nějaký tip či v šuplíku tento modul navíc, dejte mně vědět. Díky !!! P.

Ajap

@Ajap

Nový Irdeto Smit jsem zahlédl v jednom obchodě za 990 Kč, píšou že mají poslední 2 ks skladem... :8)

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

No, akorát nevím, jestli ta TV umí zároveň DVB-T a DVB-S. Některé chytré televize jsou tak blbé, že po naladění třeba DVB-S, všechny programy DVB-T zmizí. Tedy, nejde mezi tím přepínat.

OrHoro
Registrace: 4/2010

Mimochodem, u jednoho zákazníka jsem přelaďoval programy Skylinku a zákazník si stěžoval, že už po několikáté se mu všechny programy vymazaly. A mě to nedalo a tak jsem pátral. V menu stačilo změnit volbu jazyka, např. z Češtiny přepnout na English a programy se smazaly. Takže, když se např. z důvodu výpadku elektřiny na tvrdo vyresetoval ten přijímač a musel se nastavit i jazyk, tak se všechno pěkně vymazalo. :)))

OrHoro
Registrace: 4/2010

Aktualizace CI modulu IRDETO Smit

Zdravím, konečně jsem modul sehnal a jde. Pokud bych ho chtěl aktualizovat přes družici, jde to ještě vůbec? Někde jsem se dočetl, že to bylo přímo na Skylinku/12070 atd., ale už to prý nelze. Má někdo s tímto zkušenost?
Děkuji za reakce. P.

Ajap

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra