Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Jaký modul pro Skylink?

Zřejmě odchází přijímač Gosat a řeším, čím ho hahradit. Televizor má sat tuner a CI+ slot.Mám použít modul pro kartu irdeto nebo s integrovanou kartou Viacess Orca či Nagra? Děkuji za rady.

Amater51
Registrace: 11/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaký modul pro Skylink?

Asi by som použil nagra.

jopo166
Registrace: 1/2009

@jopo166

Trochu se děsím toho, že nynější kartu plastovou přeregistrací zruším :) :(

Amater51

Co takhle výměna kondenzátorů a oživit mrtvolu (nezapomenout na 470μ na základní desce).
No je fakt, že výměna karty za Nagru je bez práce.

krupino
Registrace: 10/2008

@Amater51

no to je otazka do rvacky. pokud mas tu kartu a je ti lito karty tak bych si nasel nekde na bazaru zanovni Smit za 500kc nebo pak Technisat.

medard 1
Registrace: 2/2021

@krupino

Už byl dvakrát opravovaný, nevím, jestli je to ještě rentabilní. Trochu se trhají transpondéry České televize. Parabola OK.

Amater51

@medard 1

Jo jo, karty je mi líto :(

Amater51

@Amater51

bohutel nemas PM, vedel bych o jednom technisatu a i s kartou, 👍 za levno

medard 1

@Amater51

Když je ti líto karty, použij modul ...SMIT Irdeto Skylink Ready..., popřípadě ...MASCOM Irdeto Skylink Ready... Ten modul Mascom je vlastně přebalený Smit, má to na sobě i napsané.

john72
Registrace: 7/2011

@Amater51

To trhání ČT jsou ty čtyři kondíky 470 μF na základní desce. Jsou na 10V. Prdni tam na 16V a je po trhání.

krupino
Registrace: 10/2008

Písal som to tu už raz ak otvoriš gosat a vyberieš plošný spoj pre výmenu kondenzátorov tak ich treba vymeniť vždy všetky . Tie kondenzátory nie sú tak drahé a ako sa aj mne stalo , že sa mi jeden gosat vrátil v priebehu dvoch rokov tri krát naspäť a postupne som na ňom vymenil najprv spomínané 470ky, potom zdroj a nakoniec tie čo sú na mainboarde vedľa konektora od zdroja . Od vtedy na gosatoch mením vždy všetky kondenzátory a je na dva roky pokoj .
Za mňa gosat jednoduchý prístroj s možnosťou kúpy náhradného diaľkového ovládania za rozumnú cenu .
Ale ak rozmýšľaš nad kúpou nového TV tak určite modul nagra .

Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)

Boris
Registrace: 1/2007

@john72

Pokud je opravdu Mascom přebalený Smit, nemusela by to být špatná volba...

Amater51

@Boris

Sám výměnu kondenzátorů nezvládnu a odborník si jen za pozdrav řekne 1000 Kč.

Amater51

U nás výměna včetně pozdravu za pětset... :8)

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

Dilema. Pokud koupím modul s integrovanou kartou, můžu Gosat vyhodit. Pokud seženu opraváře, bude děda pár dní bez TV. Asi holt zkusím modul Irdeto....

Amater51

@Amater51

koukni do zdejsiho bazaru mas tam dva moduly technisat, plus muzu sehnat dalsi dva,smit a technisat oba novy model.
boris prej gosat dobrej prijimac tak to jo 👎

medard 1

Mudul Nagra

Ahojte. Ked uz je tu tema na modul,rad by som sa spytal na par veci. Ked pouzijem vymenu z ICE01 karty na modul 803 Nagra,na nete som nasiel ze je verzia CZ a SK. Kedze mam region CZ musim zobrat kartu verziu CZ? Dalej ked ju budem preregistrovavat,chcem ju dat ako Next kartu. Myslim,ze to by mohlo zbehnut.. ale ti co este mate serpo Slovensky resp. Cesky, kopiruje Vam to na Next kartu komplet CZ a SK ponuku? Podla toho co pisu by to malo ist. Ale nedocital som sa ci next karta funguje aj ked mam len zaklad? Ziadny balik mini alebo iny.. proste by kopirovala balik Digital? Ake mate skusenosti s kartou next vseobecne?

Mopky
Registrace: 11/2009

už karta ICe je registrovaná na region , to nezmeníš, vymenia ti ju za modul s VK alebo prijímač skylinkredy s VK nagra, prepíše sa len číslo karty
, plná ponuka CZ+SK išla dokúpiť na začiatku, dnes už nie,takže len 2 karty,
prijímač kaon je s Virtuálnou kartou, pre ladenie ide nastaviť na SK,alebo CZ je to len zmena čísel predvolieb, do vlastného zoznamu si dáš poradie aké chceš

Duzu
Registrace: 7/2005

Mopky

ked zavoláš do skylinku ide zmeniť region na karte a balíček ktorý chceš, neviem či je ešte akcia na niektorý do roka, po nedávnou zdražení u nás bola

Duzu
Registrace: 7/2005

@Duzu

jezismarja, region si zmeni sam v zakaznicke zone, to same balicek si zmeni sam, ale on se pta na uplne jiny veci,
mopky-no balicek DIGITAL uz ti to asi kopirovat nebude kdyz uz ten balicek neexistuje a pouze dobiha predplatne, ale MINI je to stejny jako serpo,

medard 1

Tak jsem objednal bazarový modul Technisat, snad si bude s TV Phillips rozumět.

Amater51

Modul Nagra

Modul,cize modul nagra mozem kupit,je to len technicka zmena.. Medard to trafil. Mam to takto. Crlkovo mam 3 karty. Na jednej ICE a tu si chcem nechat ako je,mam CZ region a Slovensky serpo ktory sa mi stale stahuje inkasom s CZ uctu vo FIO banke, cize tam mam zaplatene min do 08/2024 CZ serpo a to sa mi predlzuje kazdy mesiac zaroven kedze sa mi stiahne Slovenske serpo na aktualny mesiac. A tuto kartu chcem zrkadlit resp. Nextovat.. preto sa na to pytam.. Mam este jednu ICE kde mam CZ region do 05/2023 serpo Zaplatene a tretia karta ktora bude koncit platnost tak tu som chcel dat na Next.. ale s vymenou za Nagra.. Kedze serpo sa uz neda aktivovat, to viem, technicky by to malo ist zrkadlit? Ale jedno pisu a real prax moze byt ina..

Mopky
Registrace: 11/2009

Zdravím vás. Keď sa tu preberá trhanie obrazu neviete prosím čo treba vymeniť na opticum 9500 keď trhajú niektoré programy z t.p. 12090/29900? Je mi ho ľúto vyhodiť keď išiel toľko rokov bez chyby. Ďakujem.

starec62
Registrace: 10/2009

Alebo bude výhodnejšie kúpiť nejaký modul do tv. Telku na to mám.

starec62
Registrace: 10/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra