![]() |
|
Jeden linuxovy prijímač s viacerými tunermiAk mám prijímač Dual Multistream tuner DVB S2X alebo Triple to znamená že môžem použiť dve alebo tri paraboly súčasne a teraz mám na mysli všetky ktoré by boli na motor to znamená že ak to by som používal na motorček všetky tri paraboly,poviem príklad jednu si nastavím na nulovú pozíciu 19,2E druhú na 21,6E a tretiu by som používal výlučne na C Pásmo,v prijímači by som si nastavil na Tuner A USALS zadal súradnice a tak ovládal prvú parabolu,Tuner B takisto zadal súradnice a ovládal druhú parabolu s tými istými súradnicami ale s rozličným nulovým bodom, pýtam sa v jednom prijímači sa môžu zobraziť viacej zoznamov staníc a družíc pre každú parabolu zvlášť alebo jeden zoznam a to by som si nevedel predstaviť aby som dokázal ovládať 3 paraboly a prepínať si medzi jednotlivými druzicami a tunermi |
Janyck1982
Registrace: 6/2015 Příspěvků: 309 |
![]() |
|
@Janyck1982seznam stanic je jen jeden a obecne ti systém nedovolý (pokud vím) naladit stejný kanál na dvou tunerech současně, ale při troše snažení by šel setting upravit (udělat jinou pozici) a pak by to šlo ...Musíš mít 3 motory ? nestačí jeden a třeba parabola T90 ? T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 167 |
![]() |
|
@ivo2001A na čo sú k dispozícii tri tunery v prijímači v prípade odpálenia ja som si myslel že je to v prípade použitia viac parabol ako jedna alebo asi je to asi riešené kvôli nahrávaniu |
Janyck1982
![]() |
|
RE: Jeden linuxovy prijímač s viacerými tunerm...ja mam vo vucku 4xfbc tunery1 tuner - 1 parabola/motor 2 tuner - 2 parabola 4diseqc 3 tuner - 2 parabola 10diseqc cize tu mam virtualnych moznosti do aleluja (samo, ze len na tych styroch) rec+stream 4 tuner - 3 parabola 8diseqc 4 parabolu uz radsej nejdem vesat, lebo uz fakt neviem, co by si pomysleli susedia a jak mam este poprepajane te prepinace radsej ani nechci vedet :) + dalsie dva prijimace + dalsie dve dvbs karty :) 🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
@Janyck1982a este si ujasni, co to ten nulovy bod vlastne je, vzdy mas iba jeden, nemozes mat dva, ze 19,2e a 21.6e, its not working like that...inak tiez zsom davnjesie rozmyslal, ako ovladat dva motory z jedneho prijimaca, mam tu este jeden stab v skriny, ale uz volak nemam na teto empiricne pokusy cas ale snad by to mohlo ist napr (bez usals) tuner1 - lnb1 man pozicie napr 1-30, tuner2 - lnb2 man pozicie 31-60 alebo tak, ale fakt sa mi s tym nechce ondiet, aby som spravil skusku spravnosti ![]() 🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
mirnyja som len tak uvažoval o dvoch nulových bodoch pre mňa,ak mám na mysli napríklad pokrytie celého pásma od 90 stupňov východ po 45 stupňov západ aby som mal dostatočný alebo plný signál aj na krajných družiciach |
Janyck1982
![]() |
|
RE: Jeden linuxovy prijímač s viacerými tunerm...Všechny 3 paraboly můžeš připojit v pohodě na jeden tuner, pochopitelně přes vhodný Diseq přepínač.Např. tenhle Centauri https://diseqc-prepinace.heureka.cz/emp-centauri-diseqc-prepinac-16-1-plus-tv-emp-s-16-1-pcp-w3_2/?gclid=Cj0KCQjwpcOTBhCZARIsAEAYLuVTZTqH4PeIC2Raa4tkwmyitZRrWQZCUssvB0eSpBWvUymlCpPvsAUaAu5PEALw_wcB#prehled/ má vstupy pro 16 LNB a je jedno, kde a na které parabole to LNB je instalováno. Každé LNB míří na jednu družici a přiřazení družice k LNB nastavíš v přijímači. Já to mám udělaný tak, že něco mám na T-90 a něco na jiných parabolách. Když si hraju s T-90 a pohnu s ní, tak ztratím signál na všech LNB na T-90, ale ostatní paraboly mi hrajou. Točit motorem od -90 na +45 tě brzo omrzí, protože přetáčení trvá dlouho. Na Multifokusu Ti signál naběhne podle přijímače do cca 1-2 sec. Jenomže na Multifocus se Ti nevejde 16 LNB a navíc v krajních polohách je slabší signál. Tak se pro víc družic kombinuje T-90 nebo něco podobného s dalšími parabolami. Když máš všechno přes jeden Diseq přepínač do jednoho tuneru a odpojíš to kvůli nějakému pokusu, tak Ti nehraje nic. Když ale máš druhý tuner a další přepínač do druhého tuneru, hrajou Ti všechny družice, které jsou na ten druhý přepínač napojeny. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
RE: Jeden linuxovy prijímač s viacerými tunerm...Ještě k tomu nulovému bodu. Mirny Ti to už napsal.Orientace motoru má svoje pravidla. Jedná se totiž o polární závěs, kde osa otáčení musí být rovnoběžná s osou Zeměkoule. Z toho plyne, že rovina, proložená svislicí a osou otáčení musí být přesně ve směru sever-jih a úhel je 90-severní šířka stanoviště. Když to uděláš jinak, nic nechytíš. A rozsah točení doleva-doprava je dán výrobcem Takže za prvé si najdi přesně kde máš jih, nejlépe podle slunce v místní poledne a nalaď přesně sklon motoru podle stanoviště. Údaje najdi na Netu podle města, kde bydlíš. |
MMorous
![]() |
|
@ivo2001To bereš odkiaľ, že sa nedá naladiť ten istý program na dvoch tuneroch súčasne? Podľa Teba načo sú tie tunery v jednom prijímači?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
@Janyck1982Ja som mal tiež v mojom Vu Solo 2 na každom tuneri motor,ale ovládať sa dal vždy iba jeden tuner,druhý som musel vypnúť.Nemalo to význam.Jeden tuner na motor a tak ako píše Mirny dalšiu parabolu na diseqc,to čo potrebuješ pozerať.VU SOLO 2,OpenPli 7,2, motor 90 E-34,5 W,parabola 128 cm
|
jurajpetk
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 242 |
![]() |
|
RE: Jeden linuxovy prijímač s viacerými tunerm...Pouzivam 3 paraboly 3 motory koaxialne kable priamo do 3 tunerov fbc do Vu +Ultimo a spokojnost.Nastavim v casovaci co potrebujem nahrat a ked je cas tak sa na nahrane programy mrknem.![]() |
coral
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
RE: Jeden linuxovy prijímač s viacerými tunerm...Na každom jednotlivém tuneru v jednom receivru můžeš mít parabolu s motorem, to problém není, problém bývá nastavit, ke kterému motoru jaké družice chceš, záleží od přijímače-receivru a celkového nastavení. Třeba dream nemá v nastavení priority tuner, který to zjednodušuje a který má vučko, atd. Ale ve všeobecnosti problém s více motorama není žádnej, jak už bylo naznačeno, lze propojit i víc motorů na jeden tuner. Ale to není poprvé, co se na to ptáš, co pořád špekuluješ...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
@Janyck1982Podle mě 3 motory na jeden přijímač je úlet. Mě stačí jeden a pokryje celý orbit. Sleduji hlavně 23,5 19,2 16 13 9E a pak 0,8 a 5W. Zese tak dlouho ten přejezd netrvá. A taky nevím co budeš hledat na pozici 90E a 45W. Stejně to nevyužiješ a na víc nebudeš mit na to je nastavit. Obzvlášť s těmi dvěma nulovými body v jednom místě bydliště. Což je blbost až na půdu.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Jeden linuxovy prijímač s viacerými tunerm...Ono to až taková blbost není, ale chce to dobře nastavit. Pokud má vybavení-motory, paraboly atd, proč ne. Chce to si zadat priority a rozdělit orbit na 2-3 sektory s vybranýma družicema /39 až východ, jih-39E-1W a západ 1W-zbytek západ. A to už to přetáčení docela jde... o tom, že to je extrém, se snad bavit nemusíme...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: Jeden linuxovy prijímač s viacerými tunerm...Konečně správnej fanda sat vysílání.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
RE: Jeden linuxovy prijímač s viacerými tunerm...Když vás tak čtu, je to krása. Myslím to, že se ještě dnes najdou fanoušci, kteří sledují celou orbitu. Hlavně pro tu radost, že našli další družici a mohli sledovat nějakou "exotickou" tv stanici. Kdysi mě to také moc bavilo. Jen jsem neměl motor, tak jsem ladil ručně (v dobách hlubokého analogu). Byl to zážitek. Ale chytil jsem toho (kromě rýmy) docela hodně. Chtěl jsem si hrát i s "C" pásmem, ale nakonec jsem toho nechal. Byly jiné priority. Ale docela vám držím pěsti, ať se vám daří.![]() ![]() |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 913 |
![]() |
|
@OrHoros pol. destičkou z krabičky od sejra ??? taky ?? |
MMorous
![]() |
|
![]() |