![]() |
|
pomalý přenos dat pc - stbObčas si kopíruji filmy z PC do Zgemmy a vadí mně, že to jde pomalu. Rychlost je cca 1GB za 2 minuty. Při větších filmech je to fakt vopruz. Spojeno mám: PC k modemrouteru přes LAN, Zgemma k modemrouteru taky přes LAN. Zkoušel jsem i Zgemmu k modemrouteru přes wifi ale to bylo ještě pomalejší. Žiji v domění, že se s tím nedá nic dělat. Ale teď, PC mi začíná blbnout a mám pocit, že je to asi HW problém, a i vzhledem ke stáří PC (14 let) si chci postavit nový. Napadlo mě, co když koupím základovku s integrovanou wifi i LAN, PC pak připojím k internetu přes wifi, Zgemmu taky k internetu přes wifi (tudíž obojí k modemrouteru přes wifi) a PC a Zgemmu propojím napřímo LAN porty kvůli přenosům filmů, bude ten přenos filmů rychlejší? A bude zároveň fungovat ten internet na obou zařízeních? Nebo je to nesmysl? Předem díky moc za jakékoli rady, já se bohužel v těch sítích moc nevyznám.Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (22w) / Praha
|
mtz7601
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 505 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
RE: pomalý přenos dat pc - stbRychlost prenosu je pravdepodobne adekvatna sietovej karte |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 468 |
![]() |
|
RE: pomalý přenos dat pc - stbpri 100 mbit/s LAN je maximalna rýchlosť okolo 12 MB/spri 1000 mbit/s = 1Gbit/s je to okolo 100 MB/s samozrejme ak sú na oboch stranách SSD disky VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E
|
dbart
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 548 |
![]() |
|
RE: pomalý přenos dat pc - stbAko píše A je to záleží na sieťových kartách. Ináč asi nepridelíš PC a ani Zgemme 2 IP adresy súčasne. Zapoj PC aj Zgemmu do siete len LAN-om, v rýchlosti prenosu veľký rozdiel nebude.Ináč podľa mňa ako si to napísal je nezmysel ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
RE: pomalý přenos dat pc - stbMěl jsem něco podobného tak jsem prvky HW mezi boxem a pc vyměnil za 1GB jak schwitch tak router. Síťová karta v boxu má jakou rychlost není zde uveden typ. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 430 |
![]() |
|
RE: pomalý přenos dat pc - stbZgemma uvádí "10/100 Mbit Ethernet Interface". Takže s tím nic neudělám, co?Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (22w) / Praha
|
mtz7601
![]() |
|
@mtz7601A prečo chceš prenášať filmy? Mountni si do Zgemmy PC a môžeš tam nahrávať priamo a aj prehrávať priamo a nemusíš prenášať nič.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@peterskNechci zapínat pc pokaždé když chci přehrát film. Na hodně filmů se dívám víckrát nebo třeba nadvakrát, tak je pro mě lepší film nahrát na hdd do Zgemmy a pouštět z něho. Ale jinak mě to taky napadlo.Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (22w) / Praha
|
mtz7601
![]() |
|
@mtz7601Veď ok. Podľa mňa prepoj box a PC cez sieť len LAN-om. Ak ideš si dávať nové komponenty do PC, tak si tam daj už rýchlejšiu sieťovku. So Zgemmou už nič nenarobíš, len ho vymeniť za iný box s 1Gbs sieťovkou.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@mtz7601Keď ešte môžem k tomu niečo povedať, tak na Tvojom mieste, ak chceš prerábať PC, tak by som spravil z toho server, nahodiť tam procesor AMD Ryzen 7, 2x4TB disky, operačný systém Ubuntu alebo LinuxMint. A môžeš si tam nahrávať zo všadiaľ, ukladať videá, fotky a pod z mobilov, Android TV boxov, z TV a pod. Prehrávať odtiaľ na každom zariadení, čo máš pripojené do siete. Ale je to na Tebe, veľa šťastia s tým.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: pomalý přenos dat pc - stbDalsia moznostPripojis externe HDD k PC nahrajes filmy,nasledne to HDD pripojis k boxu a je to |
A je to
![]() |
|
@A je to![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale veď o tomto je táto téma! T.j. ako to v domácnosti poriešiť z prenosom videí (filmov, seriálov atď) zo zariadenia na iné zariadenie bez toho, aby človek musel fyzicky medzi týmito zariadeniami prenášať nejaký hw (úložisko dát)! To čo navrhuješ ty je ako keby človek navyknytý na autoluxus Mercedesu mal nasadnúť do Trabanta a tešiť sa s toho, že ako to s tým pohodlím autodopravy skvele vyriešil. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: pomalý přenos dat pc - stbInak, ja to doma najčastejšie riešim tak, že stiahnem film, či seriál do mobilu a následne hneď pošlem na HDD stb. Výhodou je to, že nemusím ísť fyzicky k PC a zapínať ho. Mobil mám zvyčajne pri sebe. Samozrejme, ak mám stiahnuť väčšie množstvo videí (viac filmov, alebo komplet celú sériu nejakého seriálu atď...), tak tu je už výhodnejšie zapnúť to PC a urobiť to cez neho.Čo sa týka rýchlosti prenosu dát, tak u mňa najrýchlejší prenos je na VU+ duo 4k. Tam to vychádza v priemere na nejakých 20 až 24 MB/s, pri ostatných stb v domácnosti je to od 8 do 12 MB/s. Samozrejme, domáca LAN sieť je hw prispôsobená na 1GB prenos dát. Ale ďalšou vecou je tiež fakt, keďže jak v PC, tak aj v stb mám veľkokapacitné disky (od 1TB až po 4TB). Čiže ani jeden z nich nie je v prevedení SSD, všetky sú to štandartné HDD. A toto je tiež "brzda" pre rýchlosť prenosu dát medzi zariadeniami. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyA prečo to nestiahneš priamo na HDD stb?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@mmiriboyMyslím cez mobil.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@mmiriboy"Čo sa týka rýchlosti prenosu dát, tak u mňa najrýchlejší prenos je na VU+ duo 4k. Tam to vychádza v priemere na nejakých 20 až 24 MB/s, pri ostatných stb v domácnosti je to od 8 do 12 MB/s. Samozrejme, domáca LAN sieť je hw prispôsobená na 1GB prenos dát." tak to máš niečo asi zle nastavené, keďže VU+ Duo 4K má 1Gbs ethernet port. A aj pri 100Mbs je to slabé.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@mmiriboyPrepáč, asi uvádzaš aktuálnu prenosovú rýchlosť pri prenose napr. 20GB súboru. Vtedy to je OK.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@mmiriboyOmyl,nevhodne prirovnaniePrecitaj si poriadne ten clanok Podstatou je,ze cez siet ma pomaly prenos dat a chce pozerat filmy v TV a nie v PC Riesenim moze byt,ze nebude prenasat data cez pomalu siet ale cez rychlejsi HW t.j. z PC na HDD a je to ![]() |
A je to
![]() |
|
RE: pomalý přenos dat pc - stbPetersk to vysvětlil dobře.Já se s podobným harakiri vůbec nezabývám. Všechno mám do switche a v druhé místnosti podružný modem který využívám také jako switch, obojí i síťovky v PC 1GB. Všechny stroje kabelem do switche a můžu přehrávat filmy z PC třeba na 2 TV současně. A je jedno, jestli soubor má 1GB nebo 40 GB. Vůbec nechápu, proč do toho taháš ten satelit nebo co to je /do Zgemmy/. Jak bys to potom dělal se souborem řádově 10 GB? Filmy 1 GB - to je taky úlet z neznalosti. To netahám, je bejt pěkně ořezaný a Audio max stereo. Ještě bych doplnil k té rychlosti - je třeba uvážit nastavení DHCP. Tam bude asi Tvůj problém. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@peterskÁno, uvádzam prenosovú rýchlosť pri kopírovaní súboru z PC na HDD stb cez ftp, čiže po LAN sieti.VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mtz7601aj jednoduchsie sa to da vyriest, pichni tam gigabitovu externu usb sietovkuhttps://enigma2--hilfe-de.translate.goog/2021/01/22/gbit-lan-adapter-am-enigma2-receiver-nutzen/?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=sc 🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
@mmiriboyPochopil som to časom asi správne![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@mirnySupr, toto řešení se mi v teorii zamlouvá. Na Alze jsem našel AXAGON ADE-SR, stojí 389 Kč, to za ten pokus stojí. Snad se mi na podaří nainstalovat driver, používám OpenPli 8.1 image. Má někdo zkušenost?Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (22w) / Praha
|
mtz7601
![]() |
|
RE: pomalý přenos dat pc - stbTen příkaz na instalaci driveru přes telnet z toho článku nefungujeopkg install kernel-module-r8152-4.4.35 Odpoví to: Collected errors: * opkg_prepare_url_for_install: Couldnt find anything to satisfy "kernel-module-r8152-4.4.35". Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (22w) / Praha
|
mtz7601
![]() |
|
@mtz7601Ešte ak si sa rozhodol takto, tak treba crossover lan kabel, ak ich chceš priamo prepojiť.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@peterskNe s tím USB na LAN adaptérem bych to nechal propojené přes ten modemrouter, věřím, že to je úzké hrdlo, že Zgemma má jen 100mb/s LAN. Jenže, teď jsem neúspěšně 2 hodiny googloval ten driver, zdá se, že Zgemma i některé další linux stb nepodporují instalaci realtek driveru pro ten adaptér, viz můj předchozí příspěvek. Škoda, za 400 Kč by byl jinak můj problém vyřešen. Jiné značky těch adaptérů co jsem našel používají stejný Realtek čipset, tzn. stejný driver, tzn. stejný problém.Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (22w) / Praha
|
mtz7601
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |