![]() |
|
nejdou některé programy na SkylinkuDobrý den,Nechapu to, máme balíček Kombi. Poslední dobou některé jdou a některé nejdou. Ona byla nějaká změna v TP ale přijmač Technisat S2 má Fast scan ..... Napíšu co jde a co nejde třeba podle toho někdo pozná nějakou podobnost... Nejde nic z ČT ani CT24 . Nejde Nova,Prima hlavní kanaly, ale třeba Nova +1 jde i MAX,Love,Zoom Nejde: Prima-Krimi, STV 1,2, JOJ Cinema,Film Europe+, FilmBox Stars,Premium, Film+, AXN Black,White, Nova Sport 1, Sport 1 Funguje: Prima Max,Love,Zoom, všechny Barrandovy, FB Extra, FB Family, AMC, AXN, Nova Sport 2, Sport 2, Sport 5, Arena sport 1, Nat Geo HD , TA3... zkoušel jsem poslat nové zapisy - nic Cele to vypnout, zapnout aby se aktualizoval příjmač -nic. Dále nevím, dík za rady |
tompr
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 049 |
![]() |
|
RE: nejdou některé programy na SkylinkuLIVE TV jede vše. |
tompr
![]() |
|
RE: nejdou některé programy na SkylinkuVšetko ide ako má.![]() ![]() |
rsat
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 467 |
![]() |
|
@rsatvím ale nám ne...proto se snažím zjistit proč to u nás takto je.... |
tompr
![]() |
|
RE: nejdou některé programy na SkylinkuJedná se opravdu o klasický Skylink na 23,5°E?, nebo o převzaté vysílání Freesatu (tam nevím, jak je na tom ČT24)?Na 23,5°E je ČT24 volně, bez kódování, takže karta za to nemůže. Zápisy nepomohou. Chybou bude špatně naladěný přijímač. Pokud to Fast Scan nezvládne opravit, není nová verze firmware pro přijímač? Nejprve aktualizace přijímače (Fast Scanu), a teprve potom přeladění transpondérů? Nebo se naučit ovládat přijímač a proladit ho ručně? Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: nejdou některé programy na SkylinkuTeď jsem ještě koukal na ladění transpondéru, neprocházel jsem všechno, co jsi napsal, ale vypadá to, že polarizace vertikální ti jede a polarizace horizontální ne. Zkus prověřit přepínání polarizace.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: nejdou některé programy na SkylinkuPři bouřce předminulý týden ti odešla H pol. v LNB. Taky jsem to u jednoho zákoše řešil, ale jednalo se o Telly. Pomůže nové LNB. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@decmendík, náhodou někdo z Trutnova nebo Náchoda a okolí tu není? |
tompr
![]() |
|
@tomprminulý týden jsem to řešil u zákazníka,taky nešly čt,než jsem rozhrabal parabolu zkusil jsem znovu fastscan a nic,tak už jsem chtěl lízt na anténu a napadlo mě proladit čt frequenci ručně a ejhle,všechno jede,asi nějaká změna,neděkuj |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@tomprmožná to nebude tvá závada,ale už pár let neřeším proč,co a jak nešlo,teď to chodí |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: nejdou některé programy na SkylinkuNejrychlejší a nejlevnější a nerozdrbání si nastavení paraboly je výměna konvertoru....150-300Kč.Výměna cca 5 minut.![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: nejdou některé programy na SkylinkuPřehodit jiný přijímač pro správné vyloučení závady.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
@tomprPrvně proveď tovární nastavení a znovu instaluj. Pak napiš, jak to dopadlo. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
RE: nejdou některé programy na SkylinkuTěch závad tu může být víc, jak tu píšou ostatní.- Jednak bych se to pokusil naladit ručně. Skylink občas mění FEC nebo další parametry. I několikrát do roka. - Ideální je vzít sebou na zkoušku jiný přijímač, který je naladěný a 100% funguje. Perfektní je starý Dreambox DM800HD, který je lehký a malý na přenášení a má také graf pro sílu signálu a citlivý tuner, který naladí i slabší signál než běžné Skylink Ready přijímače. Dnes seženeš za pár stovek. - Jdou li nekódované programy, ale kódované ne, je problém buď v kartě, nebo dekodéru (ale to píšeš, že jsi řešil). - Špatnou kvalitu signálu může mít za vinu zlomený koax nebo koncovky. Já měl problémy s okenními přechodkami. Jak se pořád otevírala a zavírala okna, byly přerušené. - Pokud nepomohlo přeladit, ale některé kódované programy jdou, tak problém není určitě v kartě, ani v kabelu. Nejspíš může být v konvertoru nebo parabole. - Pokud vítr pohnul s parabolou. Někdy po silnějším poryvu může ještě fungovat některá polarizace (záleží, v jakém směru s ní pohnul). Už jsem se s tím setkal. Zkusit sílu signálu. - Nakonec, pokud všechno selhalo, tak asi ten konvertor. Někdy je špatně natočený, upnutý. Někdy mohl odejít po zimě nebo po silné bouřce. Jeden zákazník v zimě nebyl doma, vytáhl všechno ze zásuvky a jak konvertor nebyl napájený, tak ho zima poškodila. Pokud nefunguje jen ten zákazníkův přijímač, ale jiný ano, pak není chyba ani v parabole, konvertoru, kabelu, ale v tom přijímači. Pak tovární reset. Zažil jsem i případ, že uživatel se hrabal v nastavení a pak mi tvrdil, že nic neudělal. Po resetu to najednou šlo ladit bez problémů. A nakonec výměna přijímače, pokud nepomohl ani ten reset. Těch problémů může být hodně. Samozřejmě, pokud to chce člověk dělat profesionálně, chce to lepší nástroje, i na měření síly signálu. Amatérovi stačí levný DM800 se softwarovým grafem. |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 913 |
![]() |
|
RE: nejdou některé programy na SkylinkuTeď jede mi jede jen ct 24 ale jinak vůbec nic |
Cub46
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 38 |
![]() |
|
RE: nejdou některé programy na SkylinkuTady už to není normální. Jelo a jede vše bez problému. Tam si peřadně nastavte ta svá železa co máte doma.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@Cub46skončilo ti předplatné-😎🤦♂️🐱👤,nebo spadla karta |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
@tomprZavolej mi na 603891269.Dám ti typ na Jaroměř |
Evžen