Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

druha TV hraje jen při zapnutí obou sat. přijimaču

řešil někdo podobný problém, mám 2 TV, sat. přijimače Technisat Technistar S2, parabola osazena 4 LNB twin konvertory, karta Skylink. Stává se mi, že na jedna TV hraje bez problémů používá se pořád, ale když se pustí druhá TV jdou jen programy z pozice 23 a ostatní pozice (13;19;28) nejedou - TV hlásí není signál u těchto pozic. Když zapnu obě TV současně začnou hrát na druhé TV programy ze všech pozic.
Děkuji předem za podnětné rady kde je zakopaný pes.

MAXINOHA
Registrace: 1/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: druha TV hraje jen při zapnutí obou sat. p...

Odpoveď je zrejme prostá, t.j. zemniaca smyčka.
Vysvetlenie:
Pri nekvalitnom prepojení nulovým vodičov v elektrickej sieti v byte, či RD môže vzniknúť takýto jav, že sa dva rozdielne stb napojené na spoločnú parabolu budú vzájomne rušiť. (Na kostru stb a tým pádom až na LNB paraboly sa dostáva rušivé napätie, ktoré môže eliminovať oi aj prepínanie diseqc povelov pre DiSEqC prepínače).
:)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Ešte doplním...

Skús napojiť obidva stb, telky a všetko okolo toho na jeden predlžovák, t.j. všetko bude napájané z jednej zásuvky. A potom opäť vyskúšaj to prepínanie medzi sat pozíciami. Ak to bude prepínať ôk, tak máš chybu v elektroinštalácií.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

kup si tuhle krabičku

http://www.dxc.cz/galvanickyoddelovacsat/

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: druha TV hraje jen při zapnutí obou sat. p...

Chyba je v uzemění některého koax kabelu.Pokud je vše v pořádku,je jedno kde je jaký přijímač zapojen.

Jirka1963
Registrace: 5/2017

@MAXINOHA

Výmena si koaxialne kabelky, máš je popraskane-hlavne Benku styk pádom vlyvem vlhkosti je máš zatečenie.Musis je vymeniť celé,nestačí menom poškodenou cast

krteczek
Registrace: 8/2013

@pierrepetr

Čao. Ty s tím oddělovač máš nějaké zkušenosti. Já se satelity neživím, ale jednou jsem měl před nějakým rokem podobný problém. Psal jsem přímo vyrobci a tam mi jejich technik odpověděl, že se hodí když používám multipřepinac, kvůli jeho napájení. Když to dam jen mezi konvertor a přijímač nebude to fungovat jak má. Proto se ptám, zda to někdo použil. Díky. P

pichac
Registrace: 11/2007

@MAXINOHA

Já si rozhodně nemyslím, že se jedná o problém se zemní smyčkou. To by vypadalo jinak. Můj názor je ten, že je problém s napájením LNB, což může mít příčinu v přepínačích nebo přívodním kabelu od přijímače k parabole. Stejně tak může mít některý LNb zatečenou vodu a vyšší odběr a pak nestačí napájení. Tady bych asi volil metodu postupného odpojování jednotlivých komponent a hlavně bych překontroloval kabel a LNB. Jenže na to je nejlepší měřák!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Také jsem to zažil

Mám doma Quad monoblock a do takového stavu jsem se dostal, když jsem si na jednom přijímači místo TV připojil počítačový monitor. Nemusel být ani zapnutý. Stačilo, že byl připojený a ostatní satelity měly problémy, šla na nich jen část programů. Po výměně monitoru za jiný problémy přestaly.

PJK
Registrace: 11/2005

@pichac

jo chodí to normálně,pokud ne,můžeš vrátit do 10ti dnů

pierrepetr

@Enik @krteczek

súhlasim! Vymeň koax kábel, je to voda - vlkosť

cibava
Registrace: 12/2009

@pierrepetr

je to do 100mA.Na twiny,quady nevhodné.Mezi 100-150mA může bez záruky vydržet. Levnější je každou zásuvku propojit se zemnícím vodičem.https://emp-centauri.cz/product/ground-loop-breaker-l1-1pcp-1/

RAFI007
Registrace: 1/2006

@RAFI007

na twiny jede

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra