Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Cryptobox 750 HD v kombinácii s EMP Centauri

Peknú sviatočnú nedeľu želám. Mám uvedenú kombináciu na TV v kuchyni pri varení a poslednú dobu sa mi začalo dosť často objavovať pri prepnutí programu, napríklad z Jednotka na Thor 0,8 W Digi SK na čo ja viem film Europe + na Astra 3 Skylink a príde asi k 5 sekundovému výpadku signálu na nulu a nápis "slabý signál", po chvíľke samé nabehne. Neviete niekto, čím by to mohlo byť spôsobené? Používam prijímač CryptoBox 750 HD z verziou 1.15.22455_patch(1 30) v prijímači originál modul Digi SK a zdielanie karty skylink, DiseQc prepínač EMP Centaui, 2.0 switch S2/1PCP opt - W1 (P.162-TW Option), ktomu monoblok ineos single 23,5 E a 19,2 E a single LNB ineos z paraboly č. 2. Používam DiseQc 1.0 kde mám Thor na LNB 3 potom Astru A3 na LNB 2 a Astru 1 na LNB 1. Cez google som našiel niečo také, že by to mohlo byť aj požívaným SW v príjimači, ale článok bol staršieho dáta. Je problém v SW prijímača alebo je niečo iba zle nastavené? Predtým napojené na prijímač Zgemma H9 bez problému, je možné že som niečo "pototo" ale skôr by som to tiež videl na SW. Máte niekto skúsenosť a nejakú radu? Vopred ďakujem.

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Cryptobox 750 HD v kombinácii s EMP Centau...

Mne to robí to isté na prijimači AB 752 kupovaný v Alze.Prijimač som dal v záruke do servisu,prišiel naspäť že je v poriadku.Vymenil som v prijimači už asi všetky možne FW ale chvílu to vydrží a potom to robí to isté.Starý prijimač Satelita 2000HD fungovala bez problémov.Ja som na nete vyčítal že by to mohla robiť zemná slučka.To som ale neskúšal odstrániť.Keby som vedel aký to je prijímač nespoľahlivý v živote by som ho nekúpil.Takže skúsenosť mám ale radu nie som zvedavý na rady iných.

MAN0707
Registrace: 10/2011

Něco podobného mně kdysi vyváděl eMTech s opt.DiseQc,kde jsem měl monoblok na Astry a LNB na Thor,jestli si dobře vzpomínám,vyřešil jsem to nastavením opakování DiseQc příkazů při přepínaní sat.pozic.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Skylink,Antik,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

Lenže mne to robí aj počas pozerania TV z ničoho nič nabehne že slabý signál,za cca 5 sekúnd nabehne.

MAN0707

@MAN0707

Mne to robí iba pri prepnutí z pozície satelitu. Inak všetko ok. :lookaround:

Tami

Ak vypadáva signál počas klasického sledovania programu, tak buď je problém v kabeláži, zaoxidovaný, zle dotiahnutý (zhotovený) F-konektor atp..., prípadne poškodený koax. Ďalším problémom môže byť samotný monoblock. Treba to všetko riadne skontrolovať a otestovať.
Apropo! Súhlasím z názorom, že AB Cryptoboxy sú iba low-end stb a žiadne zázraky sa nedajú od týchto stb očakávať.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Dělá mi to taky. Je to vždy při přepnutí na jinou družici na TP s vertikální polarizací. Zlusil jsem tři různé diseqc switche a všude stejně. Zvýšit napětí na 14/19 neumí, opakování povelu taky ne. Takže řešení neznám. Mám sice svod přes 40m 5mm beldenem, ale v pořádku, dělá to jen ten střep.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Respektive vyřešeno tak, že mám na první pozici každého fav seznamu kanál z TP s H a seřazeno tak, aby při postupném přepínání k tomuto stavu nedošlo.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Ja som kúpil nový DiseqC dúfal som že problém odstránim lebo na podpore AB som sa dočítal že si asi príjimač nerozumie s každým DiseqC pôvodný Amiko 8/1. Ale keď čítam že Tomikovi to robí z každým DiseqC tak asi som kupoval zbytočne nový EMP CENTAURI.

MAN0707

Výmena monobloku nepomohla....

Teraz som vymenil monoblok za iný. Robí to isté. Asi to bude robiť vždy. :-/

Tami

pomohol by novy soft ale posledne softy uz nevedia ani antik h.265

tophunter
Registrace: 4/2010

Když pominu ten nesmysl zvaný monoblok, tak pokud je to zemní smyčka, tak bych vyzkoušel galvanický oddělovač.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

@Tami

Robi to aj mne a to ani nemam diseqc EapM Centauri. Tiez mam cryptobox 750 kupovany v Alze. Je to nejaky problem v prijimaci zrejme

mike2011
Registrace: 7/2011

dal som najnovsi patch 752HD_V1.18.23521 z ab- stranky s hevc si poradi aj youtube uz ide ale sekanie pokracuje, pomaha prepinanie H-V a V-H, trocha som pogúglil 652 mala tento isty problem, takze cryptobox nekupovat

tophunter

Takže chápem to správne, že keby som aj použil inú kombináciu DiseQc prepínača, napr. 4 vstupy 1 výstup, alebo dva vstupy jeden výstup, aká koľvek značka, bude to robiť aj tak ako v prípade Centauri prepínača v mojej téme kde popisujem zapojenie z monoblokom? Lebo čo vlastne prejdem odpovede v tejto téme, vychádza to tak. Ide mi len o to, nech sa s tým zbytočne nezdržujem. Dik
@tophunter - už to iné asi nebude. Vďaka.
@všetci diskutujúci k téme ďakujem za poznatky, prípadné rady. R^

Tami

@Tami

Moja praktická a jednoduchá rada znie, vymeniť monoblock za klasické LNB-čka, pripojiť DiSEqC prepínač typu 4/1 fungujúci v protokole 1.0 a podľa mňa to bude fungovať bezproblémovo.
;)
P.S. Ono, môj názor, problémom týchto typov stb je posielanie korektne rozdelených povelov pre DiSEqC option (exter.prepínač) a DiSEqC position (interný prepínač v monoblocku).

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@mmiriboy

si si isty? ja som to tak spravil. skor by som povedal ze ked som mal monoblok tak to vypadavalo menej, alebo to bolo tym ze to bolo nove... isiel som hore vymontoval som diseqc dal som jedno lnb napriamo - sekalo, zaradil som diseqc pred cryptobox vnutri v izbe aj tak sekalo, pomenil som vystupy diseqc - sekalo dalej. diseqc mam maximum 4/1 rozmyslal som ho vymenit za iny ale co citam bude to marne.

tophunter

@tophunter

Ak ti to robilo problémy pri zapojení napriamo, t.j. LNB + koax + stb. Tak problém je inde! Čo napr. vek stb, či model? Môže v takomto prípade byť problémom nestabilný zdroj napájania v samotnom stb, vyschnuté kondiky atp...

mmiriboy

@tophunter

Samozrejme mnou vyššie napísané platí za predpokladu, že parabola je v poriadku (bez deformácií od silných vetrov) a taktiež koax a F-konektory sú 100% ok?!

mmiriboy

mmriboy

CryptoBox má 2 mesiace, káble nové, diseqc nový, F nové, LNB asi ročné, všetko izolované nezatečené od vody.
Skúsim ešte iný CryptoBox, mám tam staršiu 650 čo to urobí a ešte z akým softom.

Tami

ponaučenie z toho je nekupovať šunty ako Amiko, Cryptobox, Opticum a podobne

tophunter

Samozrejme, ešte som zabudol,parabola nastavená na 100 %, ale už to asi nemá zmysel rozoberať. Ak si nájdem dnes čas, pošlem problém výrobcovi. Možno sa ešte na tieto šunky doplní nejaký SW čo by tento problém odstránil. :lookaround:

Tami

@tophunter

Věc názoru. V baráku mám tři 752 a popisovaný problém se objevil pouze u jednoho, ovšem nikoli u satelitního, ale u pozemního příjmu. O problému pravděpodobně se zemní smyčkou na tomto místě jsem ovšem již z minulosti věděl, takže po zapojení galvanického oddělovače problém okamžitě zmizel.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

není všechno kompaktibilní

Existují jisté druhy přijímačů, které špatně spolupracují s relé EMP Centauri. Doporučuji odzkoušet pomocí Voltmetru, kam se napětí přepne nebo nepřepne. Jsou jiné druhy Diseqc přepínačů, které spolupracují.
Polské satelitní přijímače fungují s polskými přepínači, s EMP mizerně.
Vliv zemní smyčky se může projevit tím, že na žádaném vývodu funguje pouze jedna polarita stanic.
Postup:
1.Odzkoušet u přijímače funkci přepnutí a výstupní napětí.
2. Když přepíná a družice nejde, pak půjde o zemní smyčku.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@samorost

no asi tu zemnu smyčku, ale akú, odporucis mi nejaku?

tophunter

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra