Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Trochu mimo mísu-bluetooth reproduktor

Zdravím pánové. Omlouvám se, že tady pokládám tento dotaz. Na chalupě poslouchám youtube tak, že z TV z scartu to pouštím do stařičké hifi veže,ale musim mít puštěnou TV a to mi přijde zbytečné (stejně poslouchám jen audio a navíc bych tu LCD TV chtěl pošetřit).Myslím, že by mi stačil nějaký ten bluetooth reproduktor a pouštěl bych to z mobilu. Potřebuji prosim poradit nějaký ten reproduktor v ceně do dvou tisic, (sousedy nepotrebuji ozvučit) . Za ty peníze to nebude žádná bomba to vim, ale aby to trochu hrálo. Děkuji. P

pichac
Registrace: 11/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Trochu mimo mísu-bluetooth reproduktor

Ja síce osobne takéto chrastítka alla bluetooth repro v domácnosti vôbec nevyužívam a ani neplánujem používať. Ale chcel som na margo danej otázky povedať toto:
- je samozrejmé, že za tú 2 tisícovú cenu nekúpiš žiadnu zvukovú kvalitu. S týmto sa nedá urobiť nič.
- ďalšia nevýhoda je, že blue repro a aj mobil budú hrať z batérií, t.j. treba rátať aj z častým nabíjaním jednotlivých zariadení.
- je pravdou, že ak niečo funguje z batéríí, tak zároveň to má výhodu prenositeľnosti. Ale zas priame napájanie z elektriky je lacnejšia alternatíva.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Doporučím Ti úplne malé, lacné a jednoduché zariadenie, ktoré si môžeš pripojiť k veži a z telefónu tam cez BT pustiť napríklad svoj playlist na Spotify alebo čokoľvek z mobilu. Cez Google hľadaj TP-LINK HA100. V Alze napríklad to majú

LuboTS
Registrace: 5/2006

super zvuk https://www.datart.cz/prenosny-reproduktor-niceboy-raze-3-titan.html znám jej.
i tenhle https://www.datart.cz/prenosny-reproduktor-lamax-sounder2-cerny.html
za mě niceboy čus

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

@kanon69

tiez mam presne henteho najsboja, a za ty penize fajn pomer cena vykon,
staci sa pohrat trocha s equalizerom, a dokaze to aj celkom pocuvatelny zvuk vyludit potom :))) sice si treba trochu zvyknut, ako sa napriklad ladia radia, ale inak nemam vytky

🔱3CY🔱

mirny
Registrace: 7/2009

Prodávají se různé druhy, válečky nebo bedny
Jako zdroj signálu se pro tyhle účely používá mobil, žere to ale data a baterii, jak už někdo psal. Tady dej pozor na OS v telefonu aby se to dalo spárovat
Kvalita - úplně malé nestojí za nic,

Pokud nehledáš super kvalitu, stačí i něco od rákosníků za 500,- na vyzkoušení to stačí.
Na chatě využiješ možná i rádio, tady pozor, s radiem se dělají 2 typy. Jeden má vestavěnou anténu, druhý ne a aby to hrálo musí mít zastrčený usb kabel místo antény.
Niceboy/váleček/ je celkem slušná. S některými typy můžeš i do vody.
Vestavěná anténa - Např https://www.lgshop.cz/niceboy-raze-3-titan
Pro kvalitnější muziku se používají různé bedny s připojením bluetooth, zajdi do Datartu nebo do Alzy, rádi Ti poradí a ukážou

MMorous
Registrace: 10/2019

Vlastním tento reproduktor EVOLVEO Armor POWER 6, outdoorový Bluetooth reproduktor a jsem naprosto spokojený. Zvuk excelentní o výkonu 60W, výdrž baterie perfektní. vodě odolný, Další výhoda mám v něm myslím 32 Giga SD kartu plnou hudby.
I ty sousedy pokud to ohulíš vypudíš. :laughing: :laughing: :laughing:

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

@pichac

Pozri si toto: shorturl.at/uvNQU. Nevyzerá to tak "hnusne" ako tie valce a pod. A na chatu Ti to ešte aj na chatu pasuje. Ja to mám v kuchyni aj na chate. Úplne stačí. ;)

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Diky za odpovědi

pichac
Registrace: 11/2007

LAMAX Sounder 2 (30 W), LAMAX Soul 1 (35 W). Záleží, jaký chceš design. První je spíš outdoor, druhý indoor. Lamaxy hrají výborně a za normální peníze.

ESPOSITO
Registrace: 9/2010

@lachtan

Evolveo mám také a naprostá spokojenost. Myslím, že v případě zakoupení 2.kusu se propojí jako stereo bedny. Ale to je už trochu zbytečné.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

Jimmy

Ano lze je propojit. Já naprostá spokojenost a nelituji ani jedné koruny vynaložené na pořízení. Velká výhoda je vodotěsnost nejednou mi pořádně zmokl. Jak již jsem psal zvuk excelentní. R^

lachtan

lachtan

ahoj umí ten Evolveo přehrávat z usb po albech a ne jen po skladbách? víš když mám na usb 50cd tak abych nepřehazoval po jedné skladbě ale najdu si konkrétní album díky čus.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69

Mám v něm Sd kartu. Vyzkouším ti to a napíšu přiznám se že to nyní nevím nikdy sem nezkusil. :8)

lachtan

lachtan

bohužel neumí škoda málo který to umí já bych to bez toho nechtěl ten niceboy to taky neumí koupil jsem Philips AZB798T má i dab+ a umí vše i alba a má dálku což je výhoda.

kanon69

Dulezity paramezr u techto repraku je:

stereo (fura je jich mono)
vydrz baterie, dobre jsou 5000 mAh ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

tip: INSMA S400 PLUS

streo
Kapacita baterie: 7,4 V / 6600 mAh
Výkon: 2 x 20 W Max.
Konektor: USB-C nabíjecí port, slot pro kartu TF / Micro SD, 3,5 mm aux-in port

cena: 1 440 Kč

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Pri napájacom napätí 7,4V žiaden zosilňovač nedá výkon 2x 20W! To by ten bazmek musel obsahovať min. násobič napätia, resp. aj koncové stupne oboch kanálov by museli byť v tzv. kvazikomplementárnom zapojení.
Čiže tieto bludy ohľadom skutočného výkonu koncových stupňov stereo zosiku sú iba fantáziou výrobcu pre lepšiu reklamu výrobku.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@kanon69

potvrzuji bohužel neumí. Vyzkoušel jsem různé kombinace tlačítek bohužel po složkách nejde. :8)

lachtan

Promiň, ale na BT repro se vy.... za tu cenu koupíš jenom přebasované šmejdy, co jenom duní a nehrajou ( sám mám BT Denon za 5t a je to bída) Ale za 2t seženeš už dobrý BT přijímač, který píchneš do věže a bude to hrát o několik tříd výše. Jenom si musíš vybrat podle toho, jaký BT kodek tvůj mobil podporuje.

brrouk
Registrace: 2/2012

Názory sú tu rôzne moja dcéra používala minivežu s poctivimi drevenými dvojpásmovými reproduktormi , ale nepočúvala ani cd ani fm stále bola pripojená šnúrou jack-jack . Voľba bola jasná veža vymenila kuchynské rádio a dcére som kúpil Harman kardon ,,onyx4,, na batérie 8w na adaptér 16w . Zvuk s toho leze dobrý samozrejme basuje to viac ako tá miniveža na to práve je už vyššie spomenutý ekvalizer . Do záhrady a na dovolenku používam JBL,,clip4,, keď máš okolo seba milión iných zvukov na kvalite až tak nezáleží, radšej si pustím čo chcem počuť ja a nie dopravný servis každých 20 min

Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)

Boris
Registrace: 1/2007

Nechápem, načo je dobré púšťať z tv cez BT muziku.... To už púšťaj rovno z niejakeho mobilu. Z KODI.
A druhým mobilom, aj veľmi starým ovládaj cez wifi a Yatse!
Ale celkom najlepšie je mať pripojené niejake zariadenie (kľudne aj stb) k zosilňovaču. A akékoľvek médiá púšťať cez neho. A ovládať tiež aj mobilom kvôli displeju a vypnutej tv.
Ja mám na zosilňovači ešte prepínač, či mi má hrať vo vnútri, ale na pevných reproduktoroch , čo mám nastalo vonku....
Vonku si grilujeme a cez wifi a mobil ovládam čo mi má hrať... A vo výrazne vyššej kvalite ako všetky bluetooth chrastitka... Od JBL, až po....

Kasr
Registrace: 8/2008

Ono, najrozumnejším riešením je mať doma napr. DNA server a z neho púšťať po domácej LAN a wifi sieti audiostream do ktoréhokoľvek iného zariadenia v domácnosti. Takto to mám doma poriešené s mediálnym rádiom v kuchyni. Je to FM, DAB+, internet rádio, prehráva CD, taktiež z USB kľúča, podpora pre Spotify a DNA player. Rádio funguje cez LAN kábel, alebo cez Wi-Fi. Má síce taktiež možnosť prepojenia cez Bluetooth trebárs z mobilom, ale kvôli mizernej kvalite prenosu takúto alternatívu vôbec nepoužívam!
;)

mmiriboy

Oprava:

Samozrejme som písal o DLNA nie o DNA! :))) :))) :)))

mmiriboy

DLNA není všeliek. Bežne nejdú zobraziť a prehrať všetky súbory... Ja mám skoro všetko aj cez sambu.(až na novšie mobily, tie už nerotujem). Takže aj , aj.

Kasr
Registrace: 8/2008

Kasr skús rozpísať podrobnejšie "Bežne nejdú zobraziť a prehrať všetky súbory..."
U mňa bežne využívam prehrávanie pri audiu mp3 a flac súbory a tie mi prehráva normálne bez problémov.

mmiriboy
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra