Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Záseky na půl sek u zgemmyH9

Chtěl jsem zapojit na zgemě H9combo interní hdd, ovšem konektor z desky "nedává" napětí /vyzkoušen externí zdroj a ok/, tak jsem to vzdal. Použil jsem kabel usb-sata, ovšem nahrávky, které na hdd byly z předchozího xtrendu, se zasekávaj na půl sekundy. To samé i u nových nahrável. Zkoušel jsem externí zdroj, to samé. Legrace je, že se začalo sekat i normální vysílání. Vyměnil jsem image, nahrál poslední openATV, z multibootu openPLI, žádná změna, každých 10s zásek na půl sek. Nenapadá Vás něco, čím to může být? Před tím stroj fungoval normálně. Zgemma je už po záruce, takže "vrat to prodejci" prosím nepište. Dík za reakce...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005
Odpověď v diskusním vlákně

@tukan

Pozri si ako je disk mountnutý, či USB alebo HDD.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@tukan

moze to byt kludne stary znamy hisilicom cpu issue
(asi 2 sekundy je obraz spomalený - tento jav je u mnohých HiSilicon STB)

xtrend ma broadcom procesor, te nemaju problem, zgegma ma hisilicon a tam to seka

takisto u mna vucko (broadcom) neseka, octagon (hisilicon) seka

tos s najvacsou pravdepodobnostou to budee prave toto, a to neodstranis

🔱3CY🔱

mirny
Registrace: 7/2009

RE: Záseky na půl sek u zgemmyH9

Malm zgemmu a nahrávky se tedy co deset sekund nezasekávají, ale mám to na sd kartě, vše v poho, o tom o čem píše mirny je jev pouze při přepnutí na jiný kanál, ale né když nahrávas film. To by musel co deset sekund přepnout a toto přepínání nahrávat a to je nesmysl.

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

pozor jsou tam dva konektory, jeden je pro RS232 a druhý je právě pro ten HDD, jinak práce se samotným HDD zvládá příjímač naprosto bezproblémů, žádné výpadky nejsou a staré nahrávky z jiných přístrojů to také přéhrává v pohodě. Ještě k tomu obrazu, jednoduše to takhle musí být, mají to všechny přijímače i Broadcom procesory, kde se to chová trošku jinak u nich dojde na cca 1-2 vteřiny k úplnému zastavení obrazu zvuk stále funguje, jednoduše se musí audio a video časově srovnat, pokud by tomu tak nebylo obraz proti zvuku by byl posunutý.

gsmobil
Registrace: 1/2006

Díky všem za reakce, jenom pro upřesnění, ty záseky byly i když jsem hdd odpojil. To bylo právě hodně divné, že se živé vysílání chovalo přesně stejně /záseky každých cca 10s/, jako nahrávky z toho starého hdd. Flashnul jsem nové openATV, vymazal hdd a najednou vše ok. A fungují všechny image z multibootu. Nevím, co to bylo za "úkaz". Ten konektor pro hdd je tam jenom jeden, nikam jinam to "zasunout" nejde. Ten, řekl bych, malý zásek /synchron/ při přepnutí programu je úplně ok, to je při přepnutí tak rychlé, že to málokdo zaznamená. Mountnutí mohl být problém, ale to by mi neukázal seznam filmů. V každém případě stačilo s novým image a čistým hdd přes managera mountnout a vše ok. Díky všem...

tukan

Tak to bylo jako v životě, "zasunout to šlo i jinde", řídil jsem se fotkou na sapru, kde je ten konektor hned vedle chladiče, byl to ten druhej. Omluva gsmobilu, že jsem ze začátku pochyboval, měl pravdu...

tukan

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra