Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Identifikace vysílače - pomoc

Omlouvám se za téma, které je trochu mimo, ale potřebuji identifikovat dva vysílače na Kančím vrchu mezi Šléglovem a Starým Městem p. Sněžníkem. Podle mapy a fotek jsou tam nějaké dva vysílače - BTSky mobilních operátorů a marně se snažím zjistit komu patří a co na nich je. Mapa na GSMwebu žádný z těch dvou vysílačů nezná a nikde se mi nedaří najít nějaké další informace. Mám zákazníka ve Velkém Vrbně a potřebuji k němu dostat signál mobilních operátorů a pokud možno i internet. Vysílače na tomto kopci jsou k dané lokalitě nejblíž a je tudíž největší šance se k nim připojit. Jenže vůbec netuším, co tam je a komu to patří. Může mi tu prosím někdo pomoct nebo poradit? Díky. Enik.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Identifikace vysílače - pomoc

podle vseho tam bejvala analogova ČT1 na kanalu 32 ktera je videt na street view ze silnice z 2012. co jsou fotky na mapach a v gugle place z 2020 tak tam vidim smerovku nekam naproti a sektorku. muze to bejt uplne v klidu nejakej regionalni wifista.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

BTS-ky máš pouze ve Starém městě - zde máš Loc: 50°09 43.47 N 16°56 53.32 E - T-Mob a O2 (i LTE)
a kdyby chtěl Vodafone (LTE) tak zde je Loc: 50°08 20.99 N 16°55 40.21 E

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96

Byl jsem letos lyžovat ve Velkém Vrbně a nebyl tam signál žádného z operátorů. Báječná dovolená, na práci je to už horší. První známky GSM signálu se objevily na parkovišti u lanovky na Paprsek. Během cesty na Paprsek už byl signál stále lepší. Všiml jsem si, jak údolím od chaty Olšanka kolem silnice kličkuje bezdrátová trasa z baráku na barák. Na anténách byl nápis RPSnet. Nevím, jestli je to provider nebo výrobce nebo dodavatel, alespoň něco.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@omar3

https://d34-a.sdn.cz/d_34/c_img_G_n/9JGO8M.jpeg?fl=res,2200,2200,1
presne jak pises. ja jsem to z ty fotky nedokazal precist

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

Při troše dobré vůle se to RPSnet z té tvé fotky dá přečíst. Tu máš odkud?

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

@omar3

https://www.rps.cz/

ostplus
Registrace: 6/2008

Což zkusit apku

NetMonster? Určil jsem si s ní na chalupě všechny BTS kolem a zesílil tu nejvhodnější

VU+ UNO!

drejdl
Registrace: 8/2007

Velké Vrbno....na mobil zapomeň.Zkus to Rpsko,ale pokuď z baráku nevidíš někam jinam na další barák,tak smůla.....

A na zlepšení nečekej.....telefonní dráty tam visí podél silnice už hodně nízko a to několik let.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Koukám, že jste

na tom s informacemi podobně jako já. U zákazníka před barákem na parkovišti je signál GSM naprosto v pohodě, takže uvažuje o použití opakovače v domě. Podle fotografií na mapách - seznam jsou oba vysílače osazené anténami pro GSM a možná i LTE, takže jsou to BTSky mobilních operátorů.
To RPS je internet Rýznar - Olšany. Jenže pokrytí má velmi mizerné a nehodlá ho rozšiřovat. Takže mě spíš zajímají ty dva vysílače na tom Kančím vrchu. Asi bych se dověděl víc, kdybych si tam vylezl a zjistil na místě komu to patří. Jenže je tam půl metra sněhu a do toho se mi tedy nechce... !

Enik

Nechci ti brát iluze, ale minimálně ta fotka, co dával Bublajs není stožár mobilního operátora. Maximálně by to mohl být transmission site pro přenos mikrovlnné trasy, ale žádné panelové antény tam nejsou. Možná je to stará fotka, bude to chtít ověřit aktuální stav. Nasaď běžky a vyraž.

omar3

@omar3

Enik asi myslí henten stožár :
https://d34-a.sdn.cz/d_34/c_img_QP_R/F5TBcu.jpeg?fl=res,2200,2200,1

Xmux
Registrace: 11/2009

@Enik

a co takhle to zkusit tou "nejprimitivnější" cestou. Zkkus dát na mobilu nastavení.sítˇ a internet.mobilní sítˇ.Rozšířené nastavení.a vybrat sítˇ.Tam se ti zobrazí ty sítě,které jsou nejblíže a asi z toho vysílače...Pak už to není problém - Yaginu a opakovač v domě na pokrytí baráku a přilehlého okolí...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96

@Xmux

To je přesně on. Na mapách na seznamu je i v detailnějším pohledu.

Enik

@omar3

ten obrazek co sem daval je zrejme toho providera co o nem byla rec. tam samozrejme sektorky jsou. minimalne jedna je uplne nahore a dalsi tam vykukuje. pak mas jeste jednu panelku smerem k fotografovi.
a co se tyce toho druhyho stozaru tak ten je po tom CT1 32kanal v analogu a to co tam je v zadnym pripade nemusi bejt LTE nebo GSM. to muze bejt uplne v klidku wifina a klidne hned v nekolika pasmech. taky to muze bejt nejaky 60GHz MTP.

bublajs

Na té příhradě v zimě jsou sektorky, ale ne mobilních operátorů. Pár stovek jsem jich postavil, tak to mám v oku. Jsou určíté zákonitosti, které je nutné u mobilních operátorů dodržovat.
Ten, co dával Xmux vypadá nadějněji, ale chtělo by to lepší záběr.

omar3

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra