![]() |
|
TivuSat + SkylinkDobrý den,jsem zde na parabole nový, žil jsem s rodinou dlouho v Itálii a před dvěma roky jsme se vrátili, nyní bydlím v Trutnově a rád bych zde v Česku sledoval italskou televizi a zároveň Skylink, podle různých českých a italských forumu (hlavne zde na parabole) jsem pochopil, že bych asi potřeboval nějakou Multifocus parabolu a Multiswitch, koupil jsem si tedy parabolu Maximus T-80 a multipřepínač EMP Centauri Multiswitch 17/12 https://shop.atoselektro.cz/multiprepinac-emp-ms17-12piu-6_d2037.html?gclid=Cj0KCQjwuMuRBhCJARIsAHXdnqOXc74ant3UZFhID5-fHPg37gQ0st89JzFHyk-Q_5o8ykmRpcLEPLYaAo3ZEALw_wcB a dva LNB Schweiger Quattro 714401 - https://www.conrad.cz/p/satelitni-konvertor-quattro-lnb-schwaiger-velikost-feedu-40-mm-1371942, chtěl bych poradit, jaký si mám koupit přijímač? Předpokládám že by měl být na dvě karty (Skylink a Tivusat). V Itálii jsem pracovně dvakrát do měsíce a mluvil s prodejcem v Media Worldu, ten mi prodá jak přijímač, tak kartu a pravděpodobně rovnou zaktivuje (budu se řídit podle rady Francka který je zde na parabole expert na Itálii). Poradil by mi nekdo jaky prijimac koupit(rad bych přijímal Skylink i Tivusat na kazde televizi a pokud mozno těch pár pořadů ve 4K), televizí mám doma asi 5, z toho 3 jsou 4K se sloty na CAM, počítám s tím, že si postupne ke kazde koupim prijimac. Mám ještě dvě otázky jestli jsou velke rozdíly mezi LNB a jestli je tento Schweiger LNB Quattro 0,2 dostačující, pokud mi někdo poradí koupil bych případně i něco jiného např. nějaké Inverto. Instalovat si to nechám od odborníka(Satan apod), chtěl jsem si ale vše nakoupit dopředu. Poslední otázka by byla Maximus T-80 mi dovolí sledovat 4 satelity, budu mít na té parabole ještě dvě místa, co byste doporučovali ? |
danfolt
Registrace: 3/2022 Příspěvků: 11 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
RE: TivuSat + SkylinkVětšinu dotazu nechám na jiných, jen si myslím, že těžko seženeš přijímač, ve kterém by jely obě karty najednou. Buď to bude přijímač Skylink Ready, pak budeš muset pro příjem Tivúsat koupit CAM modul, nebo budeš mít přijímač Tivúsat Ready a pak budeš muset koupit CAM modul pro Skylink. Samozřejmě podmínkou je, že ty Ready přijímače budou mít slot na CAM modul. Osobně bych koupil univerzální přijímač se dvěma sloty na CAM a obě karty provozoval v CAM modulech. Ale to je závislé i na tom, kolik peněz do toho chceš investovat.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
@danfoltPrvú pripomienku by som mal, prečo si nakúpil dopredu tebou spomínaný hardware a ako posledný ideš vyberať a kupovať satelitný prijímač...?Hlavne keď celú montáž nebudeš realizovať ty, ale chceš to zveriť niekomu inému... Keď už, tak kupujem ako prvý prijímač a podľa jeho možností ďalší potrebný hardware... Ak už máš vybratého montážnika, obráť sa na neho a on ťa už patrične usmerní... Ja som práve dve paraboly Maximum multifocus E-85, asi omylom si napísal T-80, alebo si myslel T-90, zhodil (ešte je možné vidieť v Galerii) a prechádzam na dva motory a jednu fix... Preto že potrebuješ pripojiť viac TV, je pre teba pevná parabola s Quattro LNB nutná... Rzdiely medzi jednotlivými konvertormi sú minimálne, aj keď sa občas nájdu... Ja používam kartu TivúSat v module + 2x Skylink v DM920 4K... Satelitných prijímačov kde môžeš túto kombináciu použiť je na trhu samozrejme viac... ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
@ManetoManeto Děkuju za opravu, a za tip na DreamBox DM920 a přesně tak, doma mám Maximum Multifocus E-85 a v hlavě jsem měl také Toroidal T-90 o kterém jsem někde četl, že jsme měl raději koupit ten(protože by měl být pevnější, více stabilní).Hardware jsem kupoval, protože byla příležitost a nestálo to moc (např. EMP Multiswitch 17/12 za 2500 - parabola Multifocus E-85 byla nová za 500, 2x nový Schwaiger po 200 atd.) a protože jsem nevěděl jestli nevyužiju i jiný satelit tak jsem koupil multifocus na 4 pozice a tak nějak jsem tušil že to všechno bude třeba. Teď už mi chybí jen F anténní konektory do LNB a do multipřepínače a ten satelitní přijímač který jsem nevěděl jaký a jestli se mi vyplatí koupit v Itálii nebo tady. @Hugocz - také děkuju za odpověď |
danfolt
![]() |
|
@danfoltJá bych to řešil asi cestou nejmenšího odporu.Nevím, na kolika místech chcete mít souběžný příjem jak Skylink, tak Tivusat. Předpokládám, že TV přijímače, které již máte, mají také satelitní tuner. Ale podle mého názoru by bylo nejjednodušší přivést do místa, kde chci sledovat oba operátory dva koaxiální kabely z multiswitche, jeden do TV, druhý do originálního přijímače TivuSat. Máte k dispozici 12 výstupů z multiswitche, to by bylo tak akorát. Na TV naladit Fastscan Skylink (na dekódování použít CAM modul s kartou nebo bezkartový) , na externím přijímači programy Tivusat. Celkem můžete mít k dispozici až 3 karty od Skylinku, kolik jich dává TivuSat, netuším. Co se paraboly a konvertorů týče, nevím, jestli máte na mysli Maximum E-85 multifocus nebo Toroidal T90 Maximum Wave, ono je úplně jedno, princip je stejný. Pozice bych rozhodně osadil nejméně 3 - Astra 1 (19,2), Astra 3 (23,5) a Hot Bird (13,0), Skylink mimochodem používá tyto družice tak jako tak. Až na nutnost používat druhé dálkové ovládání (od externího SAT přijímače) mi tento způsob přijde jako nejjednodušší. Určitě lepší, než řešit “nespolupráci” karet a modulů různých operátorů v jednom přijímači. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
@mediator12Měl jsem na mysli Maximum E-85 Multifocus a všechny 3 TV přijímače mají satelitní tuner, tohle řešení co popisujete by bylo super, vůbec mě to nenapadlo.Pokud to tak půjde určitě to tímto způsobem udělám. |
danfolt
![]() |
|
RE: TivuSat + SkylinkNevím zda budou televize na dva moduly v normální nabídce....Ke každé televizi přijímač na dva moduly...nejjednodušší řešení. ![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
@mediator12Teď jsem si uvědomil, že způsob popsaný @mediator12 možná nepůjde, televizní - satelitní rozvody mám již půl roku hotové, kabely ve zdi které se sbíhají na jednom místě na půdě, ke každé televizi(do zásuvky) mi však jde pouze jeden kabel, multipřepínač bude na půdě, a tedy ke každé zásuvce povede 1 kabel přímo z multipřepínače. Nemůže mi někdo potvrdit jestli by to fungovalo i tak, že bych z té zásuvky vyvedl rozdvojku na dva anténní kabely a ty pak připojil jeden do televize a druhý do externího přijímače? |
danfolt
![]() |
|
@danfoltTakto by to samozřejmě naráz nefungovalo.Proto se tam dává multiswitch, aby ke každému přijímači (nebo TV) šel samostatný kabel, kde se pomocí změny napájení LNB a příkazů Disecq vybírá příslušný LNB (družice) a polarizace. Takže samostatný kabel je podmínkou. |
mediator12
![]() |
|
@danfolt píše:Nemůže mi někdo potvrdit jestli by to fungovalo i tak, že bych z té zásuvky vyvedl rozdvojku na dva anténní kabely a ty pak připojil jeden do televize a druhý do externího přijímače?Tak takýmto spôsobom sat príjem signálu nefunguje! Najlepším riešením je samostatný koax pre každý tuner - a je jedno, či ten tuner je v telke, alebo v stb! Sú síce možnosti, ako unicable, alebo elektronický rozbočovač a zlučovač 2 signálov pre 2 stb(tunery) po jednom koaxi. Prepojenie koaxov cez LOOP v tomto prípade neprichádza do úvahy. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@danfoltRozhodně nechci být do moudra, ale...Jestli máte novostavbu nebo rekonstruovaný domek, nedovedu si představit, že by nějaký elektrikář tahal kabely bez trubek (resp.husích krků). A pokud tam jsou, asi není neřešitelný problém zatáhnout ještě jeden koax, pokud tam nejsou - zabít řemeslníka. Ostatní, to jest, že všechny kabely končí na půdě v jednom místě, kde bude multiswitch, je úplně ok, tak to má být. |
mediator12
![]() |
|
@danfoltJinak, účastnické zásuvky se vyrábějí i s dvěma přípojkami SAT, tedy zakončují dva koax.kabely.Ale to je zatím předčasné řešit, důležité je, aby tam ve zdi vedl husí krk. Odšroubovat zásuvku a podívat se, případně to musí být vidět na půdě. Pomocí původní koaxu zatáhnout dva nové by pak byla hračka. |
mediator12
![]() |
|
@mediator12 @mmiriboyTakže mám tyto možnosti:dva kabely z multipřepínače do TV, to by znamenalo znovu sekání do zdi anebo každá televize pouze na jednu družici (Skylink nebo TivuSat), satelitní přijímač na dva moduly by mi tedy nepomohl, protože i do něj jsou třeba dva kabely z multipřepínače. Slučovat signál ze všech družic jsem si naivně myslel, že mi udělá Multipřepínač. Výstup z multipřepínače ke každé TV jsem myslel, že bude Skylink i TivuSat na jednom kabelu dohromady. @mmiriboy Elektronický rozbočovač a slučovač 2 signálů pro 2 stb(tunery) co jste měl na mysli by mi tedy dokázal sloučit signál ze dvou družic do jednoho kabelu který by pak vedl do zásuvky, sloučil by je tedy ihned za multipřepínačem? je to např. tento? https://www.alza.cz/tv-sat-slucovac-c2-1pnpt-s-w1-p-105-w-levne-d2293481.htm |
danfolt
![]() |
|
@mediator12Rozhodně nechci být do moudra, ale...Jestli máte novostavbu nebo rekonstruovaný domek, nedovedu si představit, že by nějaký elektrikář tahal kabely bez trubek (resp.husích krků). A pokud tam jsou, asi není neřešitelný problém zatáhnout ještě jeden koax, pokud tam nejsou - zabít řemeslníka. Je to rekonstrukce, hned jak přijdu domu to zjistím, řemeslník dal určitě husí krky k datovým kabelům takže bych to nakonec mohl vést tamtudy, jelikož ty vedou do vedlejších zásuvek(kvůli případnému internetu i do každé televize) Každopádně děkuju i za tuto radu |
danfolt
![]() |
|
@danfoltZase trochu špatně:Multipřepínač zajistí, že na každém výstupu je k dispozici vše (to znamená všechny družice a případně pozemní vysílání). Družice se přepínají povely disecq z přijímače nebo televizoru. Ve vašem případě je těch výstupů 12. pokud si připojíte do multipřepínače i pozemní signál (vstup TERR), na konci koaxu zakončeném účastnickou zásuvkou budete mít jak pozemní TV, tak všechny SAT připojené do multipřepínače. A protože každá TV nebo sat přijímač posílá disecq příkazy k výběru družice po tomto jednom kabelu, není možné tento kabel “rozdvojit” a připojit televize nebo sat přijímače dva. Satelitní přijímač se dvěma moduly by situaci řešil, protože by využíval jen jeden kabel. Ncméně je vždy trochu sázka do loterie, jak se tyto dva moduly “snášejí” a další věc je funkce automatického ladění operátora aby vůbec chodila. Obávám se, že do úvahy padají pouze přijímače ve vyšší cenové kategorii a hlavně to chce dobrou znalost, a abyste to dokázal nastavit, případně mít po ruce někoho, kdo to umí. |
mediator12
![]() |
|
@danfoltKdybyste si nevěděl rady, v horní části této stránky je lišta s dalším menu, jedna z položek je katalog, tam klikněte a doplňte Královéhradecký kraj.Vypadne tam na vás jeden jediný subjekt a telefon, můžete mi klidně zavolat, bude to určitě rychlejší. A nemáme to k sobě daleko. Mějte se. |
mediator12
![]() |
|
@mediator12Zase trochu špatně:Multipřepínač zajistí, že na každém výstupu je k dispozici vše (to znamená všechny družice a případně pozemní vysílání). Družice se přepínají povely disecq z přijímače nebo televizoru. Ve vašem případě je těch výstupů 12........ Skvěle vysvětleno, teď už jen nerozumím odpovědi @mmiriboy jak by mi mohl pomoci Rozlučovač/Slučovač, jinak znovu díky moc za vaše odpovědi a váš čas |
danfolt
![]() |
|
RE: TivuSat + SkylinkPět přijímačů a deset karet je trochu moc...Omezit nebo můžete využít Skylink aplikaci na chytré televizi....tedy pokuď máte aspoň optiku. Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
@danfolt-nevim jestli TIVUSAT jede pouze pres kartu bez nutnosti modulu,ale u skylinku uz bych pocital s modulem,takze rozhodne prijimac se sachtou na modul,a nejlepe se dvema sachtami,jinak tv Panasonic ma dve sachty na modul.-pozice jsou urcite jednoduchy, A1,A3,Hotbird. |
medard 1
Registrace: 2/2021 Příspěvků: 2 160 |
![]() |
|
@danfoltZdravím. Víceméně zde vše už bylo řečeno, takže jen doplním, že kartu TivuSat je potřeba pořídit i s modulem se kterým je spárovaný. Fungování samostatně v jiném příjimači není garantováno. Modul s kartou TivuSat HD stojí mezi 60 a 80 eur. Modul s kartou 4K stojí okolo 100 eur. Náklady jsou jednorázové. Pokud si necháš kartu aktivovat přímo v obchodě, už nemusíš dál nic řešit, jen stačí zapojit. Karta zůstane aktivní do konce její životnosti. Pokud máš v Itálii příbuzné, nebo pokud Ty sám máš i italské občanství, můžeš využít slevy 50 eur, informace Ti poskytne prodejce.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
![]() |
|
danfoltAj ja by som rozvody signálu riešil tak, ako si spomínal, pri každý tv 2 koaxy, z jedného by išiel skylink a z druhého tí taliani, lebo v tomto prípade je to ozaj zložité ohladne železa, aby to normálne išlo aj do budúcna, ked človek nie je expert na zložité prijímače.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 302 |
![]() |
|
@francka v Italii neexistuje moznost vzit si sluzbu na smlouvu a ziskat kartu,prijimac,parabolu,aktivaci zdarma ? tak jako je to u skylinku-smlouva,modul nagra plus aktivace zdarma. |
medard 1
Registrace: 2/2021 Příspěvků: 2 160 |
![]() |
|
@danfolthttps://digitalne.ellano.sk/magazin-7/rady-a-tipy/digitalna-kola/item/ako-na-prijem-viacerych-druzic-jednym-kablom-cez-unicable?category_id=11TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 242 |
![]() |
|
@medard 1TivuSat je bez smlouvy. Jedná se o bezplatnou službu. Zájemci o placenou službu mohou využít Sky, TimVision nebo jiné služby.Aktivace je u TivuSat zdarma. Platí se pouze za modul nebo box který zůstane ve Tvém vlastnictví. Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
![]() |
|
@franckno musis to napsat jak to skutecne je, ital je clovek vynalezavy a proto prodava karty i moduly do zahranici a potom pokud nemas italske bydliste a hlavne italske rodne cislo musis si to vse zaplatit, zadarmo to delat nikdo nebude. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@matchboxxNemám italské občianstvo, ani bydlisko v Itálii a už vôbec italské rodné číslo a predsa som si úplne legálne v nemenovanom slovenskom e-shope kúpil modul s kartou TivúSat... Dokonca v akcii za výhodnú cenu aj so 4K náplňou...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
![]() |