![]() |
|
Přístroj vyhled. satelitů CY70356 - koupím upgradeDobrý den, koupil jsem přes Aukro poměrně lacino přístroj Vyhledávač satelitů CY70356, zřejmě dovoz z Číny.Manuál čínština. Podrobnosti k přístroji snadno dohledat na netu. Můj problém je následující: V paměti je pouze 1 čínský satelit.,což znamená, že nejsem schopen diagnostikovat družice u nás viditelné. Dost důkladně jsem prohlížel Google, na řešení nepřišel. Chtěl bych radu a řešení, určitě za úhradu. Prosím o vynechání rad typu hodit do popelnice atd. K upgrade je na satfinderu zvláštní čtyřpinový vstup, něco jako k diagnostice aut. Nemám potřebný štekr ani aktualizaci . Kde by se to dalo zakoupit? Prosím o kontakt. |
Roman1952
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 16 |
![]() |
|
@Roman1952Nechcem ťa sklamať, ale na stránkach podpory pre CY70356 som sa dočítal okrem iného : Prijíma najpokročilejšiu technológiu demodulátora QPSK a dekodéra MPEG-II na svete... Čo k tomu dodať...?![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Přístroj vyhled. satelitů CY70356 - koupím...Aj keď je tento model CY70356 v podstate od viacerých výrobcov, čiže na webe sa nájdu rôzne variácie, tak jedno majú tieto prístroje spoločné - t.j. už svoj vrchol použiteľnosti, či praktičnosti majú dávno za sebou.Aj keď možno?! sa niekde na nete nájde fw, pre aktualizáciu data-listu sat pozícií, tak je dosť pravdepodobné, že to veľmi nepomôže. Ja to skôr vidím ako gýč medzi "kvázi" merákmi, než na zariadenie s ktorým sa dá robiť aspoň poloprofesionálne! Poznámka: Ja keď som zháňal pred rokmi, pod rukou merák na domáce použitie, tiež som mal na výber mnoho typov, modelov merákov. Nakoniec som sa rozhodol pre Deviser S30 a keď mám pravdu povedať, na doma úplne vyhovuje aj teraz, je k nemu dostupný fw na aktualizácu (ktorý mám samozrejme už dávno zálohovaný v PC vrátane update káblu - vlastná výroba) a úpravu databázy sat pozícií a v celku šikovná a spoľahlivá mašinka je to. Nebanujem, že som za ňu vysolil 100-ku. Tá sa mi v podstate už aj dávno vrátila a to nechodím s tým merákom nastavovať paraboly profesionálne, v zimných mesiacoch je to minimum (skoro vôbec) a v letných max 2-3 fušky za mesiac. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: Přístroj vyhled. satelitů CY70356 - koupím...Aj ja mam deviser kup si aj ty deviser a budeme mat všetci devisery![]() |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 779 |
![]() |
|
RE: Přístroj vyhled. satelitů CY70356 - koupím...Spíš bych se zeptal, k čemu je ten krám dobrej ? |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
vyhled. satelitů CY70356Ten satelitny pristroj to je pre kolenovrtou? |
jopo166
![]() |
|
RE: Přístroj vyhled. satelitů CY70356 - koupím...Není to jako když hledáš černou díru a nevíš kde začíná a končí, protože je tma a všechno je čínsky ? |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
RE: Přístroj vyhled. satelitů CY70356 - koupím...Tam nejdou nastavit manuálně parametry transponderů?Ten přístroj neumí DVB-S2/8PSK? K čemu je pak takový přístroj dobrý? On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
RE: Přístroj vyhled. satelitů CY70356 - koupím...Hod to do popelnice čo sa stym budeš trapiť.![]() |
jopo166
![]() |
|
@Roman1952píše:Chtěl bych radu a řešení, určitě za úhradu. Prosím o vynechání rad typu hodit do popelnice atd. Riešenie "možno?!" existuje na nejakých čínskych stránkach, ale pochybujem, že je tu na fóre nejaký človek, ktorý ovláda čínsky jazyk a co sa týka smutného koša, tak to NEee! Veď predsa nepotrebná elektronika patrí na zberný dvor pre elektroodpad!!! AK CHCEŠ RECYKLOVAŤ, TAK RECYKLUJ Z OHĽADOM NA PRÍRODU VÔKOL SEBA! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
Je sice pravda,že neumí S2, ale to není zas takový problém. I já ještě dnes používám přístroj, který neumí S2 ale družice naladím zcela bez problémů. Téměř na každé je totiž možné najít ještě nějaký transponder "S" Skylink ktřeba ladím zásadně podle 12070 který je právě S. I na pozici 28,5E 19,2E 16E a 1W jsou ještě transpondery s touto normou. Jen si člověk musí umět poradit.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
@Roman1952zase to bylo levný,tak super |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@EnikNo, ale to je práve na tom to najdôležitejšie, pretože TP v režime DVB-S2 sú viac citlivé na presné doladenie paraboly, ako TP z DVB-S. Čo v praxi znamená, že ak konečné jemné "docentrovanie" robím na týchto citlivejších TP, tak tú parabolu nastavím presnejšie!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Přístroj vyhled. satelitů CY70356 - koupím...Je rozdíl, kolik takových TP existuje nyní a kolik jich bude v provozu za rok, dva....Prostě, měřák bez S2 dnes nemá smysl kupovat. Zadarmo snad...To bych raději zainvestoval do nějakého staršího spektráku bez demodulátoru. Ten pomůže i pro vícero standardů - sat,ter.TV,DAB,FM....On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
RE: Přístroj vyhled. satelitů CY70356 - koupím...Po tom čo merák skončil v šuplíku, aj keď je pravda že použiť sa stále v určitých prípadoch dá, niekedy v minulosti som bežné aj jemné nastavenie paraboly spravil pomocou HDMI výstupu z DM900 a pripojením 10" MiniTV... HDMI kábel dĺžky 5 m viedol cez upravený otvor cez stenu z obýváku do kuchyne a následne dverami do loggie... A samozrejme nerobili mi problém TP v norme DVB-S2 a ani DVB-S2X... Teraz mi už stačí obyčajná aplikácia v mobile SignalMeter, ktorá ukazuje rovnaké hodnoty ako Dreambox a priamo cez ňu prepínam družice, TP, bouquets a jednotlivé kanály...Výsledok presného jemného doladenia mám tak hneď pred očami...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
@ManetoÁno, súhlasím je to riešenie, aplikácia v mobile a cez wifi pripojenie na stb sledovať signál na jednotlivých TP.Ale! Človek, ktorý aspoň občas ide na požiadanie niekoho známeho, v rodine , kamarátovi, atď doladiť cudziu parabolu, tak častokrát sa môže stretnúť aj s tým problémom, že pri tej jeho parabole už nebude mať dosah lokálny wifi signál, alebo dokonca sú domácnosti (dôchodcovia atp...), kde nemajú internet vôbec, t.j. ani wifinu. Čiže jednoznačne najjednoduchším riešením je merák, ktorý nie je závislý na žiadnom internete, dokonca ani na hw výbave v dotyčnej domácnosti. Z merákom je to prosté, nastavím a doladím takú sat pozíciu, ktorú požaduje dotyčný "kvázi" zákazník, urobím tak za pár minút a nepotrebujem sa nikam ani z ničím pripájať na wifi. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboypresne takto som jak jelito behal minuly tyzden po streche, pootvaral som vsetky dvere kde sa dalo nech mam aspon daky wifi signal, raz jedna palicka potom zas nic, fucalo tam hore jak uderene, ale nakonec som tu 23 vyladil, ale samozrejme, ze som zas rozondil 19tku, to mi spomuli len tak btw, ked sme pozerali hokej, ja tym padom bez vercajchu no a potom sa vynajdi nejak no...dochodcovcia su velmi nevrli ked nemaju signal 🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
@mmiriboyTo nemáš pravdu! S2 má vyšší nároky na C/N ale pokud měřák umí absolutní hodnoty MER, BER, C/N a samozřejmě Power, tak na S nastavím parabolu stejně přesně jako na S2. To má mnohokrát ověřené, protože měřák s S2 mám samozřejmě taky. Jen s tím PROMAXEM je to rychlejší a pohodlnější!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
Roman1952Pošli odkaz na PM kde jsi ho kupoval. |
Badatel
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 196 |
![]() |
|
RE: Přístroj vyhled. satelitů CY70356 - koupím...Ono nejde ani tak o standard, ale o modulaci 8PSK. Která potřebuje vyšší C/N, než stačí standardu S, který se vyskytuje pouze s modulaci QPSK.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
RE: Přístroj vyhled. satelitů CY70356 - koupím...Pokud šilháte po dobrém zánovním meřáku, doporucuju sledovat EBay. Před dvěma týdny tam nějaký štastlivec koupil měřák Kathrein MSK200 z produkce Schomandl za 13000kč. Osobně jsem lepší měřák neviděl s to jsem toho viděl celkem dost....On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
MSK200Ten měřák stál v roce 2011 v plné polní kolem čtvrt milionu kč. Pro satelitní fanoušky i profesionály má skvělou utilitku. I transponder s neznámou SR vám během chvíle lockne přímo ze spektra. SR si sám zjistí podobně jako v režimu blindscan. To samé, co umí Crazyscan, máte k dispozici i na střeše...:) jen nemá tuner/demodulátor pro DVB-T2. Kdyby ho měl, tak ho na Ebay nejspíš neuvidíte vůbec, ani za 65000kč, jako nyní.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
![]() |