![]() |
|
Mimo mísu, nahrávka videa z mobilu, změna formátuZdravím, jsem v tomto laik, je prosím nějak možné přeformátovat video nahrávku z mobilního telefonu ve formátu MP4, natočenou „ na stojato“ do formátu „ na ležato“ ? Soubory následně používám ve střihacím studio Pinnacle, kde se mi to také následně nedaří otočit. Díky všem za radu. |
Amper1
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 263 |
![]() |
|
@Amper1http://pinnaclestudio.wz.cz/?page_id=48Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu, nahrávka videa z mobilu, změna...Asi to nebude tak jednoduché.https://www.google.com/amp/s/365tipu.cz/2015/10/29/tip302-jak-je-to-s-otacenim-videi-jde-vubec-otocit-video-ktere-jsem-omylem-natocil-na-vysku/amp/ Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu, nahrávka videa z mobilu, změna...Holt, to by si musel na tom videu zostrihať hornú alebo aj spodnú časť, samozrejme tým by si znížil aj kvalitu originál videa, čiže na rozmery výsledného videa, ktoré by malo trebárs formát 16:9, prípadne 4:3.Poznámka: Za hlúposť, aj keď možno?! nevedomú sa zvyčajne platí a v tvojom prípade je to cena "pokazeného, domrveného" videa. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@mmiriboyPřeně tak.Nechápu jak mohou točit mobilem na stojáka.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 068 |
![]() |
|
@Amper1Jedna z možnosti otočiť video je aj vo VLC, návod nájdeš prostredníctvom google po zadaní "otočenie videa vo vlc". |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 315 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu, nahrávka videa z mobilu, změna...Je také možné, že natočil video správně, ale je otočené. Stane se to proto, že v okamžiku počátku natáčení je telefon trochu zešikma, při nahrávání videa klasicky na šířku vše na displeji vypadá správně, ale poté při přehrávání videa je otočeno o 90 stupňů, takže se zobrazuje na výšku.To lze spravit bohužel pouze kompletním přepočtem. Já k tomu používám úspěšně program Handbrake, který je zdarma. Na záložce Dimensions je funkce Orientation and Cropping... |
lupo
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 67 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu, nahrávka videa z mobilu, změna...Natáčení na výšku bývá doménou žen. Z toho důvodu pořídil můj známý své ženě mobil, který veškerá videa natáčí správně, ať už je orientován na délku, či na výšku. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 845 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu, nahrávka videa z mobilu, změna...na úpravu videa je potrebné mať strihový program , ktorý je na to určený .corel video studio x10 je na uložto . má aj češtinu. len že , otočenie videa do formátu 16 : 9 a následného roztiahnutia na požadovaný formát , je kvalita obrazu zo 4k asi , ako 720 x 576 . k tomu je obraz ešte aj vyblednutý (aj zozmazaný). no , je to k ničomu , kto preferuje kvalitu . najprv sa treba naučiť držať mobil . v 21. storočí a taká zaostalosť . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
@RudoM![]() ![]() ![]() Tu nejde ani tak o to, že ako a v čom "otočiť video", na takéto prosté veci existuje xy softvérových možností v každom operačnom systéme, ale ide hlavne o to, že zle "orientované" video je nemožné otočiť na požadovanú šírku a výšku bez toho, aby vo výslednom videu nebola zhoršená kvalita a celistvosť videa! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu, nahrávka videa z mobilu, změna...Ahoj, díky všem. Jednalo se o jedno video. Kvalita nebyla podmínkou. Použil jsem VLC. Díky za radu. |
Amper1
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 263 |
![]() |
|
![]() |