![]() |
|
Vysílač Jáchymov - KlínovecAhoj Všem, zaznamenal jsem mžikové výpadky na kanálech Klínovce (K31/38/39/45) a od počátku té fukeře co foukala a zdá se, že to ještě trvá a zítra má tedy znovu foukat.. Zaznamenal někdo taky tohle podobně nebo mám hledat u sebe.. Při takových větrech co v poslední době jsou ..se vlasně ničemu ani nedivím.. Díky za zkušenost toho kdo tyto kanály také loví.![]() |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
Vysílač Jáchymov - KlínovecJo, jo, už jsem tady o tom psal, to už je déle, asi 2 roky, řekl bych, že letos je to ještě dobré, bývalo to horší. Ale v podstatě máš pravdu, až budou mlhy, bude to špatné. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
RE: Vysílač Jáchymov - KlínovecPřijmám Klínovec dálkově asi 40km na staré síto a perfektní, ani se to nehne.Do síta se nemá vítr kde opřít,pořád jedna z nejlepších antén na poz.příjem a oproti těm novým výmyslům je pořád levnější. |
dulin
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 1 088 |
![]() |
|
RE: Vysílač Jáchymov - KlínovecSíto má ve vertikální rovině úzký směrový diagram, může tedy eliminovat odrazy od lesních ploch, které se ve větru mění a přístroj na ně může zareagovat. Jak se v mnoha dizkuzích probíralo, jsou některé tv tunery na tyto odrazy citlivé (Samsung, LG), taktéž běžné STB. Pájík by měl vyslechnout sousedy aby se dozvěděl zda má problémy jen jeho anténní systém. Do problematických lokalit jsem instaloval AB Cryptobox 702T(ne však 702 mini !) |
valsora
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 227 |
![]() |
|
@dulinDle tebe problém souvisí s chvějící se anténou nebo homogenitou pole, délkou antény a odrazy měnícími se při větru? @velsora síto má úhel příjmu pro pokles 3dB ve vertikálu 27°, po 100m je to 46m (+-23m nahoru/dulů), jak toto může pomoci ? Všeobecně síto bylo dobré na vysoké kanály, nyní je spíše zdrojem problémů v rámci jednofrekvenční sítě. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 013 |
![]() |
|
RE: Vysílač Jáchymov - KlínovecAhoj všem, díky za reakce.. zjistil jsem problém s jediným K31, ostatní jdou v pohodě vč. K45 p. Pařízka. Anténa Log Emme esse 45UC, již na holé anténě působí výkyvy MER.. prostě to něco bourá a působí při extrémním větru nějaké anomálie na tomto kanálu. Je potřeba říct, že lokace je díra po granátu kde se tříská všechno možné i nemožné. Možná něco chvění na anténě, něco po cestě (lovím přes půl rep.).. Třeba kdo je blíž k vysílači nepozoruje, ale Klínovec ode mně velmi vzdálený..(nahradit nelze). Zkouška proběhla i za větru s jinou anténou (české síto ještě horší výpadky).. prostě počkám až bude po větrném období, pak se uvidí.. nechci aby mně shodilo ze střechy. Do těchto bouří bylo ale naprosto v pořádku u všech kanálů. ... Díky..![]() |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
Vysílač Jáchymov - KlínovecNa začátku února, když bylo větrné počasí jsem také zaznamenal časté a dlouhé výpadky signálu. |
aaa72
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
![]() |