![]() |
|
zemní smyčkaZdar všem odborníkům chci se zeptat na to co může vyvolat špatná zemní smyčka u satelitního vysílání je možné aby při přepínání kanálů na monoblocku twin když přepne z 19e na 23e mu napíše přijimač slabý signál i když je lavor i lnb nastaveno takjak má být chvilku takhle přepíná mezi družicemi a pak to naběhne normálně a dělá mu to dost často při přepínání mezi družicemi už jsem se s tím setkal u dvou nezávislých klientů nebo co by mohla být příčina díky všem.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 984 |
![]() |
|
@kanon69Ja si skor myslim, ze to bude nekompatibilita lnb, diseqc a prijimaca. Kedysi mi robila taketo problemy dm800 a musel som dat iny diseqc a bolo po probleme. |
mike2011
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 168 |
![]() |
|
mike2011ale on je to monoblock twin ale i tak díky za tip.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 984 |
![]() |
|
@kanon69Ano. Mozno treba vyskusat 2 konvertory a diseqc |
mike2011
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 168 |
![]() |
|
@kanon69jednoduchý,odpoj druhý přijímač a zkus jestli to dál zlobí,napiš za 5 minut |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: zemní smyčkaMne to robí tiež ale len na cryptoboxe 752 myslel som že je špatný príjimač tak som ho dal v záruke pozriet, prišiel mi spat že je v poriadku.Tiež mám podozrenie na zemnú slučku,mám viacero satelitných prijimačov robí to len tento.Myslím si že diseqc je v poriadku lebo aj ten som vymenil a robí to stále. |
MAN0707
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 213 |
![]() |
|
RE: zemní smyčkaS tímto jsem se setkal pouze jednou a stačilo vyměnit monoblok za jiný typ. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
@kanon69diseqc v monobloku? |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: zemní smyčkaAno, může to být zemní smyčka.(Ale i jiné věci, třeba zdroje v přijímačích už mírně zvlněné pro napájení frekvenčního závěsu tuneru, kterému pak chvilku trvá, než se chytne.) Užitečné pokusy pro zemní smyčku: 1a - nebude to dělat, když se odpojí kabel k LNB z jednoho přijímače. Odpojí myslím fyzicky odpojí. 2. natáhnout 220V pro oba přijímače z jedné zásuvky (prodlužky a prodlužky, třeba oknem apod.). Z jedné zásuvky pak musí být napájené všechno. 3. Pokud to v bodě 2. zmizí, pak je možné řešení výměna kabelů z obvyklých šuntů na kabel s dvojitým měděným opletením - a tedy malým odporem zemního drátu. Nebo natažení zemního drátu paralelně s vf kabelem. Ale to závisí na místní konfiguraci. 4. Někdy může stačit i jen prosté otočení vidlice - vzhledem ke konstrukci síťových zdrojů. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: zemní smyčka...vymeň LNB, väčšinou to robí/moja skúsenosť/ pri LNB Inverto![]() Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.
|
Patko
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 403 |
![]() |
|
RE: zemní smyčkaV dobách slávy dm 800 jsme museli povinně vozit 5 druhů diseq přepínačů v servisním vozidle...![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 427 |
![]() |
|
RE: zemní smyčkakanon nemám diseqc switch a LNB, ale twin monoblok...ale máte pravdu, že všechny monobloky jsou na prd, protože i jen drobná dysfunkce některé části znamená vyhodit celý monoblok.(Osobně si nemyslím, že je to monoblokem, protože jsem podobný stav viděl dvakrát s LNB a switchem a bylo to zemním napětím, ale úplně vyloučit to nejde. Nicméně nejprve je nutno udělat výše uvedené pokusy a pak případně pokračovat dále.) |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@kanon69vem voltmetr a změř mezi zemí koaxu a přijímače, kolik stř. voltů tam máš( pokud je to přes zásuvku, odpoj VKV i TV propoje). Pokud 50V a víc, tak uzemni u obou přijímačů koax na zemnící kolík sítě. Jsou na to vhodné Ground Block FG-1 od Transmedia. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 013 |
![]() |
|
RE: zemní smyčkaNekompatibilita lnb, diseqc a prijimaca. Co je o za odysseu ?Dobře to popisuje Raif Zkus odpojit kabel ze zásuvky TV i VKV, kam jsou připojený další přístroje a nestačíš se divit. I na rádiu/šum/ Hlavně když tam máš kupovaný kabely. Jsou to hrozný šunty. Stalo se mi, že se mi to rozpadlo v ruce. Nevím kde soudruzi udělali chybu, ale zem nebyla galvanicky propojená. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
RE: zemní smyčkaTaky mi doma "strašá". Mám 4 větve s různými DiSEqC přepínači. Zajímavé je, že bez signálu to bývá po přepnutí kamkoli z Thoru. Ostatní družice na přepínačích vzájemně přepínají regulérně. Když přeruším napájení LNB a opět zapojím (ať už v menu přijímačů, či fyzicky odšroubováním a zašroubováním f-konektoru), signál naskočí. Dokonce jsem i měnil quad na Thoru, přepínače a inovoval kabeláž. Asi budu muset všechno odpojit, postupně připojovat a odhalit viníka a taky poměřát ty zeměkóle. Včil mě napadlo, že vlastně díky tomu, že u pozemních antén mám celovlnné dipóly, tak tam není galvanické spojení s uzemněným stožárem. Přeměřím a provedu nápravu. Díky všem za podněty. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 844 |
![]() |
|
@krupinovšechno společný stojí za ho.v.n.o a smrdí to prů.se.r.em,Sat,STA,SSSR i unie,proto se to musí oddělit |
pierrepetr
![]() |
|
RE: zemní smyčkazapomněl jsi na manželství..![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
@lanceto má výjimku |
pierrepetr
![]() |
|
RE: zemní smyčkaTřeba říct že ten rozdíl potenciálů tam bude nejspíš vždycky. Uzemňovat úplně všechno za každou cenu není taky zrovna to nejlepší. |
MMorous
![]() |
|
@MMorouspokud to oddělí,nemůže žádný rozdíl vzniknout |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrStožáry a ráhna zemnit k balkonovým plechům zásadně nedělám. U nás např. jsou balkony propojený - vodorovně jedno poschodí 6 bytů, a svisle na 7 patrech jsou svorky od hromosvodu. V tomhle nevíš, co ti tam od koho leze, ať už z podomácku udělaný prodlužky nebo od špatně izolovaných spojů kabelů, zahozených zedníkem.Dělal jsem rekonstrukci bytu a než jsem se otočil přesekli mi coax, dali tam spojku a F-ko a zahodili maltou. Co naděláš. Aspoň že mi to řekli.Prej to zaizolovali. Další problém jsou starý rozvody STA. Starý lidi do toho cpou kdejakej kabel, předělávají to a různě upravujou, známýmu např. večer po osmej večer v jiným domě dejde STA. Dělá to prejod tý doby, co se do baráku nastěhovali Ukrajinci. Než aby to vyšetřoval a hádal se s nima, koupil si malou telku a chytá to na pokojovou domácí anténku. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousspíš píšu o sat,lnb se nemusí zemnit,pr.ů.se.r je motor na stožáru,to se těžko izoluje od stavby |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrKdysi se mi to to seklo - z dvojitýho LNB šla jedna kšanda do filipa a druhá do SS2 v kompu. Odešel diseq a potom i serial com, jak se tam pořád dávaly klíče. Přitom napájení bylo z jedný zásuvky přes rozdvojku. Od tý doby to nedělám. Někdo taky dává jednu kšandu sobě a druhou sousedům, to taky není dobrý. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousjá jsem kdysi dělal na bytovce 16 bytů dvě paraboly a 2x octo,no užil jsem si pak pár let |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |