![]() |
|
svislé pruhy v obrazePři propojení TV plazmy LG s DVD rekordérem Pioneer mám na TV 7 svislých pruhů. Čím to může být a proč zrovna 7? Proč ne 5, nebo 10? |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48 | |
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazepoškodený , alebo zle odtienený kábel .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
RE:svislé pruhy v obrazeJeště jsem zapomněl, že je to propojené SCARTem. |
sateliťák
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazeZoxydované kontakty nebo studeňáky na pinech na scartu. Zkus ošistit piny nebo vyměň kabel s delšími piny. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazePořádnej, ale opravdu pořádnej SCART kabel s vícenásobným stíněním. Dělá to opravdu, ale opravdu divy. Na plazmičce obrázek skoro jako v hádéčku. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 844 |
![]() |
|
RE:svislé pruhy v obrazeDobré, zkusím, děkuji. |
sateliťák
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazePropojovat analogově něco v roce 2022 není rozumné. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazePropojovat TV s DVD SCARTem?? Je pro to nějaký rozumný důvod, třeba chybějící port? |
Bad Pete
Registrace: 1/2018 Příspěvků: 579 |
![]() |
|
@Antonínmožná chce nahrávat z tv,přes hdmi to nejde |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@sateliťákvyfot to a dej sem.... |
pierrepetr
![]() |
|
@krupinoTakže SD obraz skoro jako HD?![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obraze2pierrepetr nahrávat zprzněný analogový PAL signál? Proboha proč? |
Antonín
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazeProtože 7 je magické číslo![]() Začal bych tím SCART kabelem, a u analogu kvalita kabelu dělá obrovský rozdíl. Pokud možno, nastavit RGB signál. Rozdíl mezi RGB a CVBS je taky okamžitě vidět DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 698 |
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazeZ magickým číslem se nedá nesouhlasit.Nicméně pro laiky, kteří nejsou mágové: Nahrávat analogový signál znamená nahrávat obraz zaplevelený šumem, zničený D/A převodem, který následuje A/D převod, opět degradující obraz. CVBS je věcně omezeno prokládanými 312 řádky a vodorovným rozlišením adekvátním 400 bodům, RGB signál vodorovně toto principiální omezení nemá a obvykle se dá dosáhnout ekvivalentu 600-800 bodů (dané kmitočtovým rozsahem analogové části, tj kabely, zesilovače). Ano, mohou být výjimečné situace, kdy se to dá použít, ale systematicky je to holý nesmysl, protože vznikne šunt, nikoliv záznam. Řešení: a. většina věcí je dneska na webu a nemá smysl něco nahrávat. b. to zbylé je možné nahrávat přímo digitálně zařízením v ceně desítek euro. Nevím, jak vypadají pruhy sateliťáka. Dovedu si představit více možností. Může to být rušení pronikající do nekvalitního kabelu, vadný vstup, nebo i něco jiného. |
Antonín
![]() |
|
@hoboStarší plazmy jsou velmi milosrdné k sd mazanicim typu Óčko star spod. V jednom penzionu měli starou plazmu bez dvb-t připojenou na starý set-top box. Po výměně SCART kabelu zmizlo rušení a obraz i z těchto programů na rozdíl od ostatních typů tv koukatelný. Kdo neviděl, neuvěří. Taky bych nevěřil. |
krupino
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazeNení SCART jako scart. V tom jsme všichni zajedno. Výměna kabele někdy dělá divy i u HDMI, natož u Scartu. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousA světe div se, taky u elektrický kytary. A docela dost. |
krupino
![]() |
|
@Antonínproč,protože nemá recorder T2 a dávat k tomu setopbox,zbytečně,třeba stačí na kouknutí a smazat |
pierrepetr
![]() |
|
@krupinoPravda. Kdysi jsem si udělal delší kabel ke kytaře a na pozadí mi hrálo rádio. Když jsem to začal zkoumat, zjistil jsem, že stínění nebylo křížem, ale jenom obtočený. Prehistorie. To jenom pro zasmání . . |
MMorous
![]() |
|
@MMorousSchválně si zkus několik šňůr různých výrobců a cenových kategorií třeba v obchodě s hud. nástroji. Pořádně vohul aparát a porovnej zvuk co se týče hutností basů, výsek a síly. Budeš překvapen. Člověk by řekl obyčejnej drát, co to může být za vědu? |
krupino
![]() |
|
Súhlas - nie je kábel, ako kábel.Tých príkladov v praxi sa dá nájsť určite viac. Veď napr. taká jednoduchá vec - prepojenie gramca zo zosilňovačom. V gramofóne je magnetodynamický snímač - prenoska, napäťový výstup z tohto snímača je rádovo do 5mV. A vôbec nie je jedno, či na prepojenie grama zo zosikom použiješ nejaké low-end cinch audio káble za pár €, alebo tam dáš riadne (hrubé, z dvojitým tienením) audio cinch káble, ktorých cena sa pohybuje už desiatkach €. Pri tých low-end kábloch je výsledný zvuk častokrát rušený brumom a taký "nemastný /neslaný". Pri kvalitných audio kábloch je to už úplne iná kapitola...![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@mmiriboyO gramci mi povídej. Stačí když to táhneš kousek podle 220 a nemáš to pořádně tak to zlobí |
MMorous
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazeGramofon bez předzesilovače jsem viděl naposledy někdy v roce 1975. Zhruba od té doby? už předzesilovač všechny gramofony měly a tímpádem napětí analogového signálu do zesilovače bylo ve stovkách mV.Nemastný neslaný = směšně směšný. Samozřejmě i pro analogové nf signály v řádu stovek mV je potřeba pořádný stíněný drát. Ale právě toto je důvod, proč se už analogové signály nepoužívají jinde než v muzeu. |
Antonín
![]() |
|
@AntonínŽe naposledy... v r.1975?!![]() ![]() ![]() A potom si žil po 75.roku kde??? V Afrike v džungli, alebo v pralesoch Južnej Ameriky, či kde? Len tak pre zaujímavosť, ešte min. pred 89.r. napr. u nás v Československu sa vyrábali gramce osadené magnetodynamickou prenoskou a samozrejme bez predzosilňovača! A to vôbec nevravím o fakte, že takýto trend bol aj na západe, vrátane napr. Japonska. Ešte v 90. rokoch sa bežne predávali Hi-Fi audio zosilňovače zo vstupom "PHONO", ktorý je určený hlavne pre pripojenie takéhoto typu gramofónu. Ale aj keď výrobcovia kvalitných audio zariadení na istý čas (možno 15 - 20 rokov) postupne upúštali pri svojich výrobkoch od použitia takéhoto audio vstupu. V dnešnej dobe (a tento trend postupne naberá na sile) sa znovu začali objavovať na trhu zosilňovače aj zo vstupom typu "PHONO"! A taktiež kvalitné gramce, ktoré aj keď majú rôzne vymoženosti modernej doby, tak majú aj možnosť priameho výstupu audio signálu z kvalitného magnetodynamického snímača/prenosky. Ono, Antonín nie je všetko super a cool a to len preto, lebo je to digitálne! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboysouhlas,žádnej kvalitnější gramec nemá a nikdy neměl preamp v sobě,to byly jen hračky a dnes se k tomu komerce vrátila u těch čínskejch šitů z datartu,každej hifista si chce použít svůj preamp,ty dvoutranzistorový co cpaly do gramce zpětnovazební stojej za kulový,já jsem nakonec postavil actidampa a necpal jsem ho do gramce,nic lepšího nelze udělat,veškerou střídavinu jsem dal mimo gramec |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrJa som tiež dlhé roky používal v gramci vlastnými rukami postavený predzosik. Bol postavený z IO na báze operačných zosilňovačov, podľa návodu z AR. Ale pred pár rokmi som to z gramca demontoval, dal gramo do pôvodného stavu a to aj s toho dôvodu, že som obmieňal audio zostavu v domácnosti a v nej na zosilňovači bol už aj vstup pre takýto typ grama.![]() Samozrejme tie súčastné čínske gramce, aj keď majú trebárs možnosti záznamu na USB kľúč a ďalšie vychytávky modernej doby stoja po stránke hudobnej kvality za milú Jarmilu! Ale komercia hýbe svetom, t.j. aj toto je len o peniazoch a kvalita pokulháva na druhej koľaji. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48 | |
![]() |
|
![]() |