Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

DA převodník zvuk z TV

Konečně jsem úspěšný, nový převodník funguje a mám zvuk z TV Samsung ve stereo zesilovači bez optického vstupu. Rád se podělím o další info, napište na SZ

Mirko.
Registrace: 4/2003
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DA převodník zvuk z TV

Nemám ešte SZ, môžeš aj sem? Zaujíma ma to. Zvuk z tv používam iba v tv ale nikdy som nemyslel že bych ho posunul do hi-fi. Všetky iné prepojenia beriem ako rušenie hi-fi.
Ale prepojenie môže byť zaujímavé :-/

T90 - (39e,23e,19e,16e,13e,1w)- Octagon SX88 4K, Amico HD 8265+

THXKO 77
Registrace: 1/2022
Galerie: THXKO 77

nechcem kaziť nadšenie ale to bude skôr subjektívny pocit ;)

peto197601
Registrace: 3/2019

THXKO 77

Krabička je FiiO Taishan cena byla cca 650 Kč . Koupeno v Da..rtu. Součástí dodávky je i napaječ 5V s kabelem Já využívám USB z TV. Tvoje TV musí mít optický výstup a kabel musíš dokoupit, druhá možnost je koaxiální propojení. DA převodník má analogový výstup CINCH, ten šoupneš do zesilovače, to je vše.

Mirko.

peto197601

Žádný super zvuk jsem neočekával, na ten mám jiné zdroje...

Mirko.

Mirko. - Ale určitě bude lepší než z repráčků v tv. R^

Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al

Badis2
Registrace: 4/2015

Badis2

To o hodně... Proto jsem se tím zabýval.

Mirko.

k super zvuku , sú potrebné super zdroje . no snívať treba , písať nie .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Mirko.

Tak ja mám na Philipse postačujúci zvuk z filmov, tv má aj malý subbasový vstavaný reproduktor. Nieje to zázrak ale slušne.
Hifi nespájam z videom nikdy! Možno nejaké Bose 5.1 samostatne by stálo za vyskúšanie.

THXKO 77

Samozřejmě téměř cokoliv externího k reprodukci lepší. Osobně mám teď zrovna nedlouho Dynaudio+Marantz a max. spokojenost. Tímto propojením akorát nedosáhneš nic jiného než stereo, ale pravděpodobně ti ani o vícekanál nešlo, takže ok. R^

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Kdyby měl někdo zájem, podaruji opačný (A/D). Měl jsem jednu dobu sat přijímač bez dig výstupu a zesák daleko přes 4m. raději jsem to natáhnul 5m optickým kabelem.

Tomik535

@Tomik535

Tie Dynaudia máš jaké? Ja mal z Dynaudii postavené kino asi 10 rokov dozadu.

THXKO 77

@Mirko.

Takto to mám poriešené už dávno, t.j. D/A prevodník na prepojenie TV z audio stereo zosikom. Len s tým rozdielom, že ja som si kúpil trošku lepší prevodník, síce z Číny, cez Ali..., ale funguje perfektne. Rozdiel je v tom, že ten môj má reguláciu hlasitosti a okrem optického vstupu aj koaxiálny vstup + DO (ktoré nepoužívam).
Napájanie som poriešil z USB vstupu TV, t.j. výhodou je to, že ak je telka vypnutá, nejde ani prevodník.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Analogové propojení je chyba (ve století 21.) Dělá se to už jinak.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

Zdravím tě, budu rád, když konkrétně poradíš, mezi lidma je velké množství starších stereo zesilovačů, které nemají optický, případně koaxiální vstup a jsou často kvalitnější , než ty současné!

Mirko.

Ak chcete niekto kvalitný zosilovač tak tu jedine lampový, ale k satelitnemu prijímaču radšej AV receiver 5,1 z patričnými reproduktormi :O

THXKO 77

Lampový zesilovač není v ničem, v žádném technickém parametru kvalitnější, než polovodičový. Lampový zesilovač má specifické parametry a tím i zvuk a to je důvod, proč ho mají uživatelé rádi, proč se jim líbí jeho charakteristický zvuk.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@Varos107

Nieje lampa ako lampa zase ;)

THXKO 77

To na podstatě nic nemění.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

tvl to by mě zajímalo, jak chce Toník propojit digitálně zesák s analogovým vstupem, že by opět breptal?

Tomik535

Stojanovky DM 2/7. Malý pokoj do 15m2.

Tomik535

@Mirko.

Ešte si sa nepodelil, že aký prevodník máš? K starým stereo zosilňovačom je dobrý nejaký bluetooth prevodník do RCA ak chceš pripájať nové zariadenia, ktoré majú bluetooth. A môžeš si to nastaviť nie len k TV ale hocičomu. Keďže ja preferujem stereo zvuk a zariadenia Technics z 90 rokov tak moju zostavu sa dá aj do Google Home nastaviť ako audio výstup z hocičoho, čo je v Home a aj k Google Hub ako preverovaný výstup audia.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Toník má digitálně propojeno vše. Dokonce i kazeťák s gramofonem.

Parabola nepatří na střechu a v 21.století se nepropojuje analogově. Bude to mít napsáno i na rakvi.

Možná má dokonce i digitální koncový zesilovač a do repro mu nejde analogový signál, ale čísla.

Tomik535

@petersk

podelil FiiO Taishan

peto197601
Registrace: 3/2019

@peto197601

Jaj naozaj. Tak sa ospravedlňujem :)

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Můžete psát blbosti do alelujá.
Ale parabola na střechu nepatří a AV systém dnes musí být propojen digitálně a až koncový stupeň a repro jsou analogové. A v zesilovači musí být kvalitní D/A převodník, ne 8bitová plastová ptákovina.
Také pověra o elektronkovém zesilovači je dnes nepravdivá. Ano, v době bipolárních koncových tranzistorů byla výkonová pentoda daleko lineárnější a tedy lepší. Nicméně výkonový MOSFET tenhle problém nemá, a elektronkám zůstává neodstranitelný problém katodového šumu. Součet: MOSFET je lepší.
Co se stereo zesilovačem, která má jen analogový vstup?
S obyčejnými šunty (nedejpámbu s bipolárními tranzistory) z elektroprodejen: do sběrného dvora. Pokud nějakou náhodou máte skutečně kvalitní stereo zes. (nelze to vyloučit, i když pochybuju), tak asi chápete, že kvalita je potřeba a koupíte si proto adekvátní přístroj pro 21. století. V případě, že to má nějaké zásadní příčiny, musíte doplnit kvalitní D/A převodník a koukat na stávající zes jenom jako na koncový stupeň.

Antonín
Registrace: 8/2005
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra