![]() |
|
=Stand by= mod - venujme mu pozornosťŽe moderné TV spotrebovavajú 0,5W, tak o čom tu je reč. S kamarátom sme si zakúpili v istom azijskom E-shope POWER METER s presnosťou min 0,1W.Prístroje z Lídla merajú min 4W - nepoužiteľné. Nepoužiteľné je aj meranie s A-metrom a dosadením do vzorca P=UxI /nebere sa do úvahy Power Factor(účinník)/.Volá mi kamarát, že jeho LCD Sony /6 rokov/odoberá v stand by mode 15W!!Analyzuje príčinu. Keď ho kúpil aktualizácie SW chodili pravidelne. Po čase prestali chodiť.A tak zadal ručne v nastavení aktualizáciu. TV hlási-nepodarilo sa spojiť zo serverom.Volal do servisu, kde mu oznámili, že v IP adrese je chyba a poradili mu dať TV do továrenského nastavenia. Lenže na to sa už vykašlal. Veď s TV je spokojný. No ten TV sa 6 rokov pokúšal spojiť zo serverom a neuspal sa. Včera spravil "Factory Reset"- a spustil aktualizáciu prebehla OK. Teraz je spotreba v "stand by" mode 0,45W.Na mojom TV Panasonic OLED je 0,5W. Lenže keď zapnem zrkadlenie, TV Anywhere, Automatické aktualizácie, tak to vyskočí na 12W.Treba to vypnúť.K tomu Sony problému: keď sa nad tým zamyslím tak, to je ekologický prúser.Veď koľko TV sa muselo takto zaseknúť, ktoré boli pripojené k internetu a aktualizované. Koľko bolo takých, ktorí na to prišli? |
Marian24
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 66 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
RE: =Stand by= mod - venujme mu pozornosťJe to hezký, že jsi na to přišel docela sám...DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 100 |
![]() |
|
RE: =Stand by= mod - venujme mu pozornosťA nejlepší je vytáhnout tv ze zásuvky 230 V. Pak nebere nic.![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: =Stand by= mod - venujme mu pozornosťA proč je to ekologický průser, že TV spotřebovává 12W? Prostě proto?Pak pro dokonalé ekologické=bezestopové řešení je třeba ukončit svůj bídný život. Jen tak ukončíš neekologickou spotřebu. Děsnou! Člověk svou existencí dělá ekologický průser srovnatelné velikosti s produkcí energie ve výši asi 9,5kW. To je teprve krása, když jeden zdroj znečištění ubyde. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@AntonínAntoníne neblbni, ještě se toho chytne EU a začne regulovat počet obyvatel. (Tedy domorodců s letitými kořeny, jinak by to byl rasizmus).Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: =Stand by= mod - venujme mu pozornosťA co by se tak strašného stalo?Zase by se tady místo chrámů stavěly rotundy z hlíny. Stejně to tak dopadne. Je zbytečné se u toho procesu trápit nějakým gríndýlem. Není třeba čudit a smradit si přírodu, protože je fajn sbírat houby v lese. Ale to je tak všechno. CO2 jedovatý není. (Narozdíl od izotopů plutonia, že.) Já vím, děcka, praděcka a prapraděcka...ale rotunda z hlíny je asi nemine tak jako tak. |
Antonín
![]() |
|
@mildetelevize není rychlovarná konvice,TV tím zapínáním posíláš do šrotu předčasně |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@pierrepetrSi dělám srandu![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@Marian24Dôležité elektronické zariadenia kde mi vadí aj časté vypínanie elektriky na sídlisku mám na záložných zdrojoch... Nejaký standby mod ma teda vôbec nese.e... Neriešim to od doby čo som začal chodiť do Zväzarmu... Pôjdem preto do pekla...?![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: =Stand by= mod - venujme mu pozornosť@Marian24: tak to je snad pochopitelné ne? EU legislativa nařizuje do 0,5W při vypnutém přístroji. Rozumný člověk ale některé přístroje (typicky dnešní TV, chytré reproduktory, STBboxy.....) nevypíná ale uspává a v takovém případě je samozřejmě logické, že musí napájet nezbytné obvody a poskytovat požadované funkce.Teď se mi to nedaří dohledat, ale myslím, že je naplánované nebo dokonce už je zavedené omezení spotřeby i v režimu sleep. Mimochodem co jsem koukal tak třeba nové základní desky u PC jdou zase o trošku dál a implementují se desítky nových funkcí, které mají za úkol omezení spotřeby, krom jiného to znamená, že se na desce dle využití selektivně vypínají aktuálně nepoužívané obvody..... |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
@JantarsNapr. moj subwoofer Velodyne/2006/ má stand by 6,5w. Vtedy ešte neboli vyvinuté tzv. zelené čípy.Elektrina zdražuje a tak sa nejedná len o TV, DVD,Receivery ale o komplex posúdenie celej domácnosti. Treba prejsť všetky spotrebiče. Napr. DO brána na ulicu, DO dvere do domu. Oba spotrebovavajú v klude 4,18W + 6,80W ! Plyn. kotol 83W z toho čerpadlo 71W. Kontrolovať dobeh čerpadla. Staré mrazničky napr. BEKO - spotreba 300kWh ročne !! Ale vráťme sa k elektronike. Mám dve MAGIO set top box zariadenia. Jedno berie v stand up 14w, druhé 8W. Vypnúť na tvrdo a opätovne zapnúť znamená že si budú načítavať z internetu komplet firmware. Trvá im to 5 až 10 min. |
Marian24
![]() |
|
RE: =Stand by= mod - venujme mu pozornosťBudulínku, pokud otápíš obytný prostor, pak si od úspor odečti watty, které budeš muset vytopit/zaplatit jiným způsobem. Jestli si někde na Slovensku v horách, tak otápíš možná i devět měsíců v roce :-) Jó plyn stojí kWh asi polovinu té elektrické (když započítám ceny proměny na teplo - amortizaci a údržbu kotle, nebo teplárny).Ale jak jsem ti napsal už dříve. Spotřebováváš hromadu další energie, kudy chodíš, tudy spotřebováváš. Nejvíce energie spotřebováváš v jídle a pití! Nejez a nepij. Ale taky oblečení a doprava jsou šílené MWh ročně! Je třeba být nahý a chodit výhradně pěšky. Nemá smysl se zabývat pár watty, když druhou rukou rozhazuješ megawatty! Jediné dokonalé řešení jsem už popsal výše. |
Antonín
![]() |
|
RE: =Stand by= mod - venujme mu pozornosťPánové,vlákno přeložit a poslat Gretě.Dostane od ní metál. |
son
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 353 |
![]() |
|
Gratulacia!Akcionari ČEZ-u vsetkym abonentom gratuluju a posielaju kvety s pozdravom "Ahoy a dik za vsechny ty MWh-odiny" zbytocne vyfucane do nasich keseni... cca 150MWh rocne? "Jeste jednou dikes"![]() |
f117c
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 22 |
![]() |
|
@f117ca není to jedno??,ušetříš,snížíš spotřebu,co udělají dodavatelé??,zdraží a seš tam ,kde jsi byl,v pr.de.li |
pierrepetr
![]() |
|
@Marian24Co si představuješ pod =Stand by= ? Článek 2 - Definice:https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/HTML/?uri=CELEX:32008R1275&from=PL#d1e32-50-1 ![]() |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 013 |
![]() |
|
No a?Vydělám, zaplatím... neřeším |
michalnew
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
RE: =Stand by= mod - venujme mu pozornosť@Marian24: jojo, u toho receiveru musím dávat bacha, zrovna včera jsem ho osahával jestli netopí jestli dítka nepřebastavila HDMI standby to by bylo tuším konstant přes 30W, taky je to ještě staroušek... taky tu mám rádio jezevčíka - žena ho používá na zahradu ale doma jsem jí ho zakázal, protože když hraje tak bere 16W a když je vypnutá tak 14,5 :-)@Antonín ano ano, odpadní teplo, z toho důvodu mě v topné sezoně spotřeba moc nezajímá když topím elektřinou..... bohužel topná sezona moderních domů je 3 měsíce max, mimo toto období se naopak spíše chladí.... |
Jantars
![]() |
|
:...ked pozeram na tie hodnoty tak tisko zavidimPanasonic plasma ma vzadu vyrazene 420W ![]() ![]() ![]() ![]() nech sa dari, ahoj ![]() Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
@alfasextak nejlepší zajet do Pelhřimova |
pierrepetr
![]() |
|
RE: =Stand by= mod - venujme mu pozornosťJojo, u plasmy byl nejoblíbenější film Černoši v tunelu.......... hele ale nezoufej, já měl plasmu taky myslím s 420W peak, ale průměrnou spotřebu co jsem naměřil tak bylo něco málo nad 200W, včetně těch slalomů a skoků na lyžích :-) |
Jantars
![]() |
|
@Marian24Celých 11 roků od koupení nové LCD TV Sony jsem byl přesvědčen, že podle uváděných technických parametrů je její spotřeba ve Standby 0,5W. Letos jsem dostal pod stromeček chytrou WiFi zásuvku z Číny, která měří spotřebu s citlivosti cca od 2W.Po jejím připojení na Sony mi zásuvka ukazovala ve Standby 19W. Nakonec jsem v menu zjistil, že celou dobu, asi již od prvního spuštění a dvou "továrek" během 11 roků, se vždy nastavila do ZAP automatická aktualizace FW. Když jsem tu aktualizaci nastavil do VYP, tak spotřeba ve Standby poslušně klesla na těch 0,5W (zásuvka ukazuje 0W). V provozu TV ukazuje zásuvka 64W, po vypnutí do Standby ještě 5 minut 19W a pak klesne na nulu. Takže musím poděkovat kolegovi Marian24 za upozornění a synovi za ten dárek pod stromeček. Raději nebudu počítat, kolik kWh jsem za těch 11 roků ve Standy propálil, když odhadem je TV v provozu denně tak do 4 hodin a zbytek 20 hodin si baštila 19W ve Standby. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
@Standa3Jo no a moja osobna skusenost v 2017 telka sony full HD z horela do tej doby som ju mal non stop v pohotovostnom rezime od vtedy ako vyhorelo pol izby.Uz ziadnu techniku nenechavam v stanby stave.![]() |
coral
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
@Standa3Tak tých 15W u Sony to je cca 500Kč/ročne. U spotrebičov ktoré idú krátko spotrebu neriešme /kávovar, mixér, žehlička/. Zaujímavosť napr. receiver Denon AVR_1906 má v stand by 0,5W. Po zapnutí a regulátor Volume na nulu má spotrebu 65W ! Po otočení hlasitosti na stredne silný randál spotreba stúpne na 66,5W ! To znamená, že poslouchat trvale rádio na tomto HI-Fizariadení je neekonomické. |
Marian24
![]() |
|
@Marian24tzy musíš bejt na hlavu![]() nemej se -je to neekonomické nejez je to neekonomické ty musíš bejt na palici. hlavně v nálevně nech 200ká a pak tady básni co je neekonomické,rozdělej si doma oheň v obýváku a přestaň tady dělat divadlo ty neekonome ![]() ![]() to už je na chocholouška |
slávista
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 582 |
![]() |
|
@slávistaOno celé toto vlàkno je na chocholouška.![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
![]() |