Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nový twin tuner receiver Techisat?

Po letech dobrých služeb hledám náhradu za Technisat Digicorder HD S2X Plus.
Potřeboval bych zachovat dva tunery i možnost vložit dvě kódovací karty (Irdeto/Skylink).
Technisat bohužel má mezi novými twin tunery pouze přijímače na jednu kartu.
Má někdo nápad/tip?

pdsoul
Registrace: 6/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nový twin tuner receiver Techisat?

VU plus Duo 4K.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@pdsoul

Vlozenie 2 kariet moze znamenat roznu kombinaciu poctu CI slotov a citaciek. Ak ide len o citacky, tak po pouziti filtra na 2 citacky, na v tomto fore casto spominanom eshope, vyskocia len 2 prijimace Gigablue. Ten lacnejsi je GigaBlue UHD UE 4K

DM900, VU UNO, AB Pulse, RPI + oscam

carbaj
Registrace: 8/2010

@pdsoul

chápem že si používal v HDS2 dva sloty na 2 karty Skylink - hlavnú+druhú kartu, pretože HDS2 potreboval ku každému tuneru prístup na kartu alebo dual decrypt s obmedzením na jeden TP.

V prípade, že nepotrebuješ dva sloty pre dvoch operátorov je najlepšia náhrada ak chceš zostať u Technisatu - ja by som nemenil tiež - na bazoši kúpiť Technisat DIGIT Isio STC 4k kde máš twin tuner DVB-S2 a twin tuner DVB-T2 takže hromadu nahrávok vyriešiš S+T2 a tiež 2xS2 s jednou kartou Skylink. Nepotrebuješ druhú kartu - pre podrobnosti mi pošli SZ.
Možnosť nového prijímača je tiež s jednou kartou - dtto SZ.

Dagy2
Registrace: 11/2010

pdsoul vyhovuje pre 2x Skylink a vysielanie HD/MPEG4 Digit ISIO S2
pre HEVC/MPEG4, H265 Technibox UHD S

Dagy2

Je ještě poněkud luxusní řešení. Existuje Technisat Sonáta. Ta má dva tunery satelitní a tudíž dva sloty pro vložení modulů s kartami. Navíc má dva tunery pozemní v normě HEVC. Občas se objeví inzerát s podejem Sonáty. Cena 26 000 Kč za nový stroj je pouze pro zbohatlíky či pro naprosté fanatiky. Nedávno byla v bazaru za 11 000 Kč.
Podrobnosti viz www.omko.cz

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@pdsoul

doba pokročila,možná si uvědomíš,že všechny nahrávky už jsou někde uloženy,tak nahrávání je 10 let z5,ale jako zábava a koníček to funguje,to ano

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Pierre

To je tvůj pohled. Já chci mít svoje nahrávky na svém disku, nebýt závislý na internetu, nechci nikde nic složitě hledat atd. A navíc, tvrzení že je všechno někde uloženo vůbec nemusí být pravda(téměř jistě není) a doma na disku to mám zadarmo...Prostě PVR je stále šikovná věc.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

@Varos107

přesně, nahrávám si třeba sport z feedů, který bych nikde jinde ani neviděl a nebo bych ho dohledával obtížně, jinak rychlost u mého vesnického providera nerovná se rychlostem nabízeným v panelákách na sídlištích

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

@Varos107, Gunter

presne chlapci.
V slovách Pierra ako by som počul mojich synov - satelit je hovadina a podobné ptákoviny.
Potom chcem niečo nahrať a vidím že disk plný - prelistujem a desiatky nahrávok ktoré si dali urobiť zo satu u mňa, lebo na internete to proste nemajú...

Dagy2

Pochopitelně se to odvíjí od toho, co koho zajímá. Jsem například takový exponát, že jsem nám zrušil Netflix, protože jsme za rok koukli na jeden film a to jsem ho půl prospal...

Varos107

taky jsem

všechno možný nahrával a když už to bylo 1000dvd a 5 ks 2Tb hard disc ,zjistil jsem,že nemám čas a nikdy nebudu mít,abych si to pustil,je to krásná zábava a nikomu to neberu

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Dagy2

Přesně tak R^

hogofogo11
Registrace: 9/2014

@Dagy2

Systém mi nepovoluje SZ. :-(

pdsoul

Upřesnění

Nevím, jestli potřebuju dva sloty, protože dosud používám dva moduly na dvě stejné karty Skylink s různými předplatnými tak, abych mohl z obou dvou současně nahrávat na disk. Pokud bych měl všechno na jedné kartě, předpokládám, že bych mohl nahrávat jen jeden program, neboli twin tuner mi v tom případě umožní pouze to, že je možné se na jeden program dívat a druhý nahrávat.
Technisat Sonatu jsem zaregistroval, to je ale zbytečně drahý přístroj, jehož oststní funkce nevyužiju...

pdsoul

Jak psal Dagy, tak při použití pouze jedné Skylink karty můžeš při twin tuneru jeden kodovaný program sledovat a druhý zakodovaný nahrávat. Odkodování nahraného pořadu začne např. po vypnutí přístroje. Anebo nahráváš zakodovaně a když na program přepneš, můžeš ho sledovat, ale stále bude zakodovaný, odkodování proběhme při vypnutí přístroje a trvá cca stejnou dobu jak je nahrávka dlouhá.

jirka67
Registrace: 2/2006

@jirka67

Tak jsem to myslel, když chci nahrávat dva pořady zároveň, potřebuju dvě karty a tudíž dva sloty.

pdsoul

Já bych se také přikláněl k tomu GigaBlue UHD UE 4K, myslím, že splňuje úplně vše a jako bonus je ten, že není drahý.

gsmobil
Registrace: 1/2006

@gsmobil

Nemá m gigablue uhd ue, ale dočetl jsem se že nefunguje korektně hbbtv prima+nova.

hogofogo11
Registrace: 9/2014

pdsoul

Na Technisatu můžeš nahrávat s jednou kartou dva pořady zároveň, vždyť jsem to psal. Jeden se nahraje volně, nezakodovaný a druhý zakodovaný. Tan zakodovaný se pak dodatečně odkoduje po vypnutí přístroje. Tudíž Ti na tento způsob postačuje 1 slot s jednou Skylink (nebo jinou) kartou.

jirka67
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra