![]() |
|
Nový twin tuner receiver Techisat?Po letech dobrých služeb hledám náhradu za Technisat Digicorder HD S2X Plus.Potřeboval bych zachovat dva tunery i možnost vložit dvě kódovací karty (Irdeto/Skylink). Technisat bohužel má mezi novými twin tunery pouze přijímače na jednu kartu. Má někdo nápad/tip? |
pdsoul
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
RE: Nový twin tuner receiver Techisat?VU plus Duo 4K.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 977 |
![]() |
|
@pdsoulVlozenie 2 kariet moze znamenat roznu kombinaciu poctu CI slotov a citaciek. Ak ide len o citacky, tak po pouziti filtra na 2 citacky, na v tomto fore casto spominanom eshope, vyskocia len 2 prijimace Gigablue. Ten lacnejsi je GigaBlue UHD UE 4KDM900, VU UNO, AB Pulse, RPI + oscam
|
carbaj
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
@pdsoulchápem že si používal v HDS2 dva sloty na 2 karty Skylink - hlavnú+druhú kartu, pretože HDS2 potreboval ku každému tuneru prístup na kartu alebo dual decrypt s obmedzením na jeden TP.V prípade, že nepotrebuješ dva sloty pre dvoch operátorov je najlepšia náhrada ak chceš zostať u Technisatu - ja by som nemenil tiež - na bazoši kúpiť Technisat DIGIT Isio STC 4k kde máš twin tuner DVB-S2 a twin tuner DVB-T2 takže hromadu nahrávok vyriešiš S+T2 a tiež 2xS2 s jednou kartou Skylink. Nepotrebuješ druhú kartu - pre podrobnosti mi pošli SZ. Možnosť nového prijímača je tiež s jednou kartou - dtto SZ. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
RE: Nový twin tuner receiver Techisat?pdsoul vyhovuje pre 2x Skylink a vysielanie HD/MPEG4 Digit ISIO S2pre HEVC/MPEG4, H265 Technibox UHD S |
Dagy2
![]() |
|
RE: Nový twin tuner receiver Techisat?Je ještě poněkud luxusní řešení. Existuje Technisat Sonáta. Ta má dva tunery satelitní a tudíž dva sloty pro vložení modulů s kartami. Navíc má dva tunery pozemní v normě HEVC. Občas se objeví inzerát s podejem Sonáty. Cena 26 000 Kč za nový stroj je pouze pro zbohatlíky či pro naprosté fanatiky. Nedávno byla v bazaru za 11 000 Kč.Podrobnosti viz www.omko.cz Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 398 |
![]() |
|
@pdsouldoba pokročila,možná si uvědomíš,že všechny nahrávky už jsou někde uloženy,tak nahrávání je 10 let z5,ale jako zábava a koníček to funguje,to ano |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 317 |
![]() |
|
PierreTo je tvůj pohled. Já chci mít svoje nahrávky na svém disku, nebýt závislý na internetu, nechci nikde nic složitě hledat atd. A navíc, tvrzení že je všechno někde uloženo vůbec nemusí být pravda(téměř jistě není) a doma na disku to mám zadarmo...Prostě PVR je stále šikovná věc.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@Varos107přesně, nahrávám si třeba sport z feedů, který bych nikde jinde ani neviděl a nebo bych ho dohledával obtížně, jinak rychlost u mého vesnického providera nerovná se rychlostem nabízeným v panelákách na sídlištíchzgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
@Varos107, Gunterpresne chlapci.V slovách Pierra ako by som počul mojich synov - satelit je hovadina a podobné ptákoviny. Potom chcem niečo nahrať a vidím že disk plný - prelistujem a desiatky nahrávok ktoré si dali urobiť zo satu u mňa, lebo na internete to proste nemajú... |
Dagy2
![]() |
|
RE: Nový twin tuner receiver Techisat?Pochopitelně se to odvíjí od toho, co koho zajímá. Jsem například takový exponát, že jsem nám zrušil Netflix, protože jsme za rok koukli na jeden film a to jsem ho půl prospal...On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
taky jsemvšechno možný nahrával a když už to bylo 1000dvd a 5 ks 2Tb hard disc ,zjistil jsem,že nemám čas a nikdy nebudu mít,abych si to pustil,je to krásná zábava a nikomu to neberu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 317 |
![]() |
|
@Dagy2Přesně tak![]() |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
@Dagy2Systém mi nepovoluje SZ. :-( |
pdsoul
![]() |
|
UpřesněníNevím, jestli potřebuju dva sloty, protože dosud používám dva moduly na dvě stejné karty Skylink s různými předplatnými tak, abych mohl z obou dvou současně nahrávat na disk. Pokud bych měl všechno na jedné kartě, předpokládám, že bych mohl nahrávat jen jeden program, neboli twin tuner mi v tom případě umožní pouze to, že je možné se na jeden program dívat a druhý nahrávat.Technisat Sonatu jsem zaregistroval, to je ale zbytečně drahý přístroj, jehož oststní funkce nevyužiju... |
pdsoul
![]() |
|
RE: Nový twin tuner receiver Techisat?Jak psal Dagy, tak při použití pouze jedné Skylink karty můžeš při twin tuneru jeden kodovaný program sledovat a druhý zakodovaný nahrávat. Odkodování nahraného pořadu začne např. po vypnutí přístroje. Anebo nahráváš zakodovaně a když na program přepneš, můžeš ho sledovat, ale stále bude zakodovaný, odkodování proběhme při vypnutí přístroje a trvá cca stejnou dobu jak je nahrávka dlouhá. |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
@jirka67Tak jsem to myslel, když chci nahrávat dva pořady zároveň, potřebuju dvě karty a tudíž dva sloty. |
pdsoul
![]() |
|
RE: Nový twin tuner receiver Techisat?Já bych se také přikláněl k tomu GigaBlue UHD UE 4K, myslím, že splňuje úplně vše a jako bonus je ten, že není drahý. |
gsmobil
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 495 |
![]() |
|
@gsmobilNemá m gigablue uhd ue, ale dočetl jsem se že nefunguje korektně hbbtv prima+nova. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
pdsoulNa Technisatu můžeš nahrávat s jednou kartou dva pořady zároveň, vždyť jsem to psal. Jeden se nahraje volně, nezakodovaný a druhý zakodovaný. Tan zakodovaný se pak dodatečně odkoduje po vypnutí přístroje. Tudíž Ti na tento způsob postačuje 1 slot s jednou Skylink (nebo jinou) kartou. |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
![]() |