Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

HbbTV u satelitních operátorů

Zdravím všechny,
Prosím nekamenujte mě za tento dotaz, ale potřebuji si ujednotit, kteří satelitní operátoři nevysílají příznak HbbTV.
Vím, že ještě nedávno to byl Freesat a Telly, ale nevím, jestli je to ještě aktuální a o ostatních operátorech nemám ponětí, nepoužívám.

Snažím se napsat návod na “červené tlačítko” pro babičky a dědečky a tohle bych tam rád uvedl.

Díky všem.

mediator12
Registrace: 12/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HbbTV u satelitních operátorů

Určitě Skylink.

zzz
Registrace: 1/2006

@zzz

Tak Skylink HbbTV určitě má, ptal jsem se, kdo z ostatních operátorů ho NEMÁ.

mediator12

@mediator12

Najprv by bolo treba zistiť ktoré televízne stanice poskytujú HbbTV a potom zistiť operátorov, ktoré to majú v Čechách. Ak dobre viem cez satelit v Čechách má len Skylink. Takže všetci ostatní cez satelit nemajú. Cez kábel ich je viac a DVB-T2 isto má. Ale až taký veľký prehľad v tom nemám.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

Tak to zkusím upřesnit, je vidět, že jsem se nevyžvejknul dobře.

Samozřejmě mám na mysli HbbTV u klasických českých programů. V DVB-T2 není problém, tam je.
U Skylinku také, sám používám, ale pamatuji jednoho zákazníka, který si koupil nový televizor (právě kvůli HbbTV), používal Freesat a byl jsem nemile překvapen, že tam HbbTV nebylo, musel si doplnit pozemní vysílání.

Proto se ptám, jak jsou na tom ostatní satelitní operátoři, někde v diskuzi jsem zaznamenal, že u Telly HbbTV také není.

mediator12

@mediator12

V ČR pouze Skylink a pozemák.Používám zatím Freesat,a tak jsem musel naladit kvůli HBBTV i pozemák.Na Slovensku by to mohl poradit petersk.Slováky chytám taky na pozemák.

jjery
Registrace: 12/2012

@mediator12

záslužná činnosť pre babičky a dedečky.
Len môj osobný názor - než by som niečo takéto dal do ruky babičke a dedečkovi tak by som si to sám najprv osobne vyskúšal.
Napríklad automaticky vyskakovaciu reklamu na Markíze u Skylinku pri aktivovanom HbbTV (neviem čo to ešte používajú, nemám Markízu v Skylinku) by som nechcel a ani by som to nikomu nedoporučil.

V princípe HbbTV českých a slovenských staníc ide na 23.5E.
Ako som písal inde, HbbTV sa dá použiť aj bez dekodovacích kariet, takže návod pre Telly alebo Freesat kde sa bude písať, že HbbTV nemajú starečkovia k dispozícii nebude tak celkom pravdivý. Tiež nezabudni že je HbbTV viazané na IP adresu.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@mediator12

Ale vyjadril si sa dobre. Ale asi chápeš, že keď Ti tu napíšu, že je len na Skylinku tak to znamená, že na ostatných nie je. :)) Takže vymenuj všetkých ostatných operátorov a budeš mať zoznam, kde nie je. A tým babičkám napíš aj to, že ani na Skylinku nie je HbbTV na všetkých staniciach.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Dagy2

Díky za tipy

Jde mi ale pouze o laický návod pro lidi, kteří se v technice absolutně neorientují.
Mají doma novou televizi, kupodivu řada z nich má i internet (třeba bydlí s mladými v jednom domě a mohou se připojit k jejich wifině).
Tito lidé mnohdy ani nevědí (!), co jejich televize umí (starostlivost jejich dětí nemíním řešit) a když jsem byl kolikrát na servisním zásahu u takových lidí, byli překvapeni, co vlastně mají doma k dispozici.
Někteří vědí, že jejich televize to umí, ale nevědí jak na to, mají strach, aby něco nepokazili, takže mnohdy vedu naučný kurs používání moderní televize a najednou i ti největší laici jsou schopni si například červené tlačítko pustit.
Znamená to pro ně hodně, protože v řadě případů je televize jejich jediným společníkem a červené tlačítko je pro ně vítaným rozšířením zábavy.
Proto jsem se rozhodl, že spáchám takový hodně laický návod k používání červeného tlačítka, který dám veřejně k dispozici na svých stránkách a synkové ho budou moci svým rodičům vytisknout (když už na ně nemají jinak čas a chuť jim to ukázat).
Toť vsjo.

mediator12

Spolupráci přivítám

Jen doplním, že kdyby měl někdo zájem se na tomto spáchání takového návodu spolupodílet, tak není problém dokument nasdílet a nechat tvořit více lidí.
Měla by to být ve finále taková čtivá příručka (velká písmena, hodně obrázků), se kterou si kdokoli sedne před televizi a jde na to a mělo by se mu to hlavně podařit.

mediator12

Skylink Hbb má, Telly ne. V r. 2018 zástupce tehdy ještě české Digi uvedl v rozhovoru na jiné stránce, že HBB zvažují. Super nápad s příručkou! R^

DM900, Merlin, Technisat Technicorder SC, 1°W, 13°E, 19,2°E, 23,5°E

Judithka
Registrace: 1/2020

@mediator12

V prvom rade R^ krasnej a iste uzitocnej myslienke. Som nakloneny veci pomoct.
Po chvili uvazovania sa mi vsak zda, ze by islo o nosenie dreva do lesa.
Na viacerych web strankach (napr. Samsung, Ceska televize, Smartmania, a dalsich) uz take navody a popisy existuju.
Avsak ak ti ide o ich zjednodusenie, skratenie, ci inu formu spristupnenia pre seniorov vo vyssom veku, alebo pre ludi, ktori sa v smart sluzbach svojich TV vobec neorientuju - budiz, som za. Mozes ma kontaktovat napr. cez PM.

romanss
Registrace: 7/2018

Rady ptáka Loktusáka a pohádky pro malý děti na CT. Jinak je to na 2 věci.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Ale no tak!
Ty to nepotrebujes, ja to nepotrebujem, ale napr. moja suseda o jeden dom vedla to potrebuje a ja jej to slubujem uz skoro rok :lookaround:

romanss

Jak psal Dagy 2. Rád bych dal našim funkci hbbTV ale to nelze. Fajn, na ČT je to červené tlačítko, ale na komerčních programech ty vyskakující šarády, to by nedaly. Škoda že se nedá omezit hbbTV jen pro určité kanály....

Jantars
Registrace: 2/2008

@Jantars

Tak obmedzit sa tie priserne reklamy daju - TV pripojis na Internet iba ked potrebujes HbbTV - napr. pri kanaloch CT. Nepohodlne, neprakticke, ale ucinne.
Ja tento problem s vyskakujucimi reklamami nemam - vsetky 4 reklamne kanaly (Prima, Nova, JOJ a Markiza) museli z domu prec. Teda z TV ;)

romanss

@romanss: a do pr..... jak jednoduché milý Watsone..... zní to jako šílenost, ale z pohledu socialiastického důchodce jasná volba....

Jantars
Registrace: 2/2008

uf ty máš ozaj len 4 reklamné?, všade je reklama v základe a u nás v Skylinku platená 2x, každý napr. platí markízu i JOJ 1 Eur už v mini, daň za malú krajinu

Duzu
Registrace: 7/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra