![]() |
|
Nastavení parabolyNa android TV Philips s modulem CAM 803 (Nagravision) - Skylink mám na 23E Intenzita signálu 100, Kvalita signálu 100 (BER:0e-6), dochází občas k rozpadu obrazu, pozoruji rovněž problém s aktualizací EPG na seznamu kanálů, zůstává neaktuální, aktualizuje se při přepnutí na konkrétní kanál, doladit parabolu se mi nepodařilo. Díky za každou radu s BER |
look
Registrace: 1/2020 Příspěvků: 36 |
![]() |
|
RE: Nastavení parabolyčo skew a ohnisková vzdialenosť . ak tá je ok ?vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
RE: Nastavení parabolyPříčin asi může být více.1. Anténa, viz Brumo, taky vadný kabel, LNB, rušení...ukazatele typu kvalita, procenta, neznamenají nic, je to jenom pro nastavení více/méně jako ručička bez stupnice. Mělo by se to změřit, nebo aspoň v místě zkusit jiný přijímač. 2. Spolupráce modulu a televize. Tyhle věci jisté nekompatibility prostě občas ukazují. Snad Philips a výrobce modulu by měly potvrdit kompatibilitu. 3. Něco jiného. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Nastavení parabolyDochází k rozpadu i na ČT24?Vyzkoušet jiný modul....Dnes už jsou v prodeji moduly i s kartou. Aktualizace EPG je věc Androidu....reklamace? Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
dej k tomusat přijímač mimo a napiš |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
Zrovna tento týdenjsem měl problém s 23,5E na parabole T 90. Signál 60, kvalita 10,7 dB a přesto řada rozpadů obrazu v polarizaci H. Příčinou bylo nepatrně změněné natočení LNB, stačilo více narovnat a bylo po problému. Nevěřil bych, že tak malý úhel stačí na vznik problému.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly2samorost: malinká změna skew ale těžko nemůže způsobit zásadní změnu příjmu, zejména ne na silných družicích jako je 23e. Spíše máš vakl v F-konektoru, který pohybem zmizel. Nebo něco jiného v LNB apod. Bez měření ale lze jenom hádat. Jednoduchá zkouška by byla - když to o maličko zase pootočíš zpět, začne to zase blnout? (10,7dB není pro T90 a 23e zrovna extra nastavený příjem, bych poznamenal.) |
Antonín
![]() |
|
@samorost10,7dB na T90 znamená bídně nastavená parabola...![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
RE: Nastavení parabolyto bude bargraf s Technisatu..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
to lanceKolik je správně nastavená T 90 na 23,5 E? Díky!Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorosta střed je směrovaný kam na 16 nebo 19?zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Nastavení parabolycca o 3 dB víc |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
Lance14dB bych čekal u ofsetky85, u velké toroidky bych čekal ještě cca o půl dB víc. Kolikrát ale narazím na velké toridky tak zdeformované, že jsem rád za 12dB.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
RE: Nastavení parabolyU mě t90 střed někam mezi 13 a 16E skylink od 14.2 do 14.8dB podle bargrafu ve formuleru okolí Ústí nad Orlicí zataženo mlhavo. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: Nastavení parabolykdo ví , třeba to má přehlcený |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
to gunterStřed na 19E, ale je to v zimě dost narychlo "ustavené", pravdu má lance. Až bude tepleji, pohraju se s tím, jiné stanice na jiných družicích mi hrají s výrazně nižšími parametry a bez výpadků, proto jsem byl překvapený, že poměrně vysoká kvalita 10,7 dB je málo.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostMusíte se dostat na hodnoty + 14dB minimálně. Těch 10.7dB je tak max hodnota na "západním okraji" pro 1°W, pro nejslabší transpodery a ještě když počasí není nic extra. Zkuste to nejdříve s elevací + -.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly1. odstup signál šum pro stabilní příjem je různý u různých transpondérů s různými přenosovými parametry (modulace, samoopravné zabezpečení, rychlost). Navíc není tak úplně stopro jasné, co je to za hodnotu, protože nejspíše není změřena certifikovaným měřícím přístrojem.2. pokud příjem mění zásadně jen malý posun ve skew u 23e, bude s anténou něco dost zásadně v nepořádku. Může to být prostorové nastavení antény, deformovaná anténa, stejně dobře jako špatně udělaná f-ka, nebo vadný LNB nebo třeba i další věci. Není jasné, co je přesně blbě, ale je jasné, že něco úplně blbě je. |
Antonín
![]() |
|
to Antonín, lance, gunterProvedl jsem výměnu LNB. Po výměně je jasné, že příčinou potíží byl vadný LNB Quad v horizontální rovině. Nahradil jsem ho jiným, také mnoholetým, u něhož mi prasklo víčko a nyní má plastový uzávěr z jakési kosmetiky, funguje ale mnohem lépe.Parabolu T 90 mám mnoho let, kdysi dávno jsem ji sundával od amatéra z jeho stožáru. Je no name, asi křivá, protože Vámi požadované parametry na ní nedosáhnu ani náhodou, to ale pro mé potřeby nevadí. Děkuji za Vaše věcné názory. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
![]() |