Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

V+Zero - nastavení tuneru

Ahoj všem, potřebuji prosím poradit/pomoct. Porušil jsem základní pravidlo: nehrab na nic co funguje. Na VU+Zeru (OpenPli, Release 4 , 2019/12/16 ) jem dal aktualizaci softwaru s následným restartem. Od té doby mi to hlásí "služba nedostupná, ověřte nastavení tuneru" (Tuner A:BCM7362 DVB-S2 NM int, Diseqc A/B). A zkoušim v menu konfigurace tuneru nakonfigurovat (Nastavení/hledání programů/konfigurace tuneru), ale nedaří se mi. Konfigurační mód zkouším jednoduchý, Diseqc A/B, Port A automatický, Port B automatický = pak to začne kontrolovat tunery a píše "Stav tuneru IDLE" a nic.. Mám 2x LNB 19,2 a 23,5. Neporadil by mi někdo jak má být tady tato varianta nastavena ? Záloha nebyla. :lookaround: :zombie:

jardahar
Registrace: 5/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@jardahar

Diseqc A/B máš dobre, A-nastav na 19,2 Kuband a potom B- nastav na 23 Astru 3B, potom spusti Fastscan a malo by to fungovať

bryndziar
Registrace: 4/2003

@bryndziar

Díky za reakci, tam není na výběr žádný satelit, tam lze vybrat jen automaticky , to zvolím, začne kontrolovat tunery ( píše tam i tu 19,2 a 23,5) hlásí stav tuneru IDLE a pak napíše není konfigurován. Jak bych poznal, že odešel tuner ?

jardahar

RE: V+Zero - nastavení tuneru

Co tam přesně máš za diseqc switch? Máš opravdu vybraný správný diseqc způsob, ono jich je více, toneburst, 1.0, 1.1...a tohle asi musí fungovat. Nebo máš multifocus LNB?
To co ti to píše znamená, že to nenachází signál. Může to být více věcí, třeba jsi při manipulaci urval anténní kabel...to nejde na dálku uhodnout.
Dej manuální ladění a proskenuj jeden transpondér, o kterém víš, že patří na danou družici. Je toho více, co bys měl vědět. Základ věci je záloha a na papíře zapsaná konfigurace (pro pokročilé, kteří už nemají dostatek paměti anžto je ucpaní životem). Začni tím, co vlastně máš zapojené.

Antonín
Registrace: 8/2005

@jardahar

no rekl bych, ze ti chybi v boxu satellites.xml

matchboxx
Registrace: 9/2012

A co tam nahrát nějaký hotový setting jako Likra nebo Vhannibal. Pak si ho upravit.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

zalohuj, zalohuj,zalohuj. nebo se z toho zblaznis :)
jsem taky pro satellites.xml :) nech si to vygenerovat generatorem jen pro ty 2 druzice. mas to tady vlevo v menu :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@Antonín

Mám multifocus LNB. To jsem zapomněl zmínit... Zkoušel jsem jak všechny varianty ( i ten toneburst), na žádnou variantu to nenajde vůbec nic. Setting v boxu mám, kanály tam má seřazený jako vždy jen jsou zašedlé a píše to o konfiguraci tuneru. S kabelama jsem nic nedělal, jen fakt aktualizace a restart boxu, nic jiného a od té doby tma.Souhlas, takhle na dálku těžko radit. Prosím @matchboxx, satellites tam fakt nemám...to někde stáhnu ?

jardahar

@bublajs

Děkuji pane :-) a kam se to kopíruje, přímo do rootu ? Žádná podsložka ?

jardahar

/etc/tuxbox/

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

podívej se do toho adresáře, jestli tam máš soubor
natáhni si nějaký setting z netu co ti nabízí v download sekci instalovaný image
to by mohlo fungovat - ale možností je asi povícero, co může být blbě.
a celkově máš dvě možnosti: 1. naučit se to 2. nevrtat do toho a zaplatit si servismana
obě možnosti jsou dobré

Antonín
Registrace: 8/2005

@jardahar

"satellites tam fakt nemám" jak víš, že ho tam nemáš, když ani nevíš kde je uložen. Zašedlé programy jsou proto, že nemaš nastaveny tunery.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@milde

Ahoj, použil jsem CTRL+F , hledání souborů.Borci díky všem za rady, pomoc. Zkusím nakopírovat a pak dám vědět. Jste nejlepší R^

jardahar

@all

Borci bylo to tím, opakuji, jste R^ . Děkuji

jardahar

super.
uzivej a zalohuj :)
idealne si udelej komplet zalohu, at se mas k cemu vratit a vytahat z toho to co potrebujes.

bublajs

VU+ Zero AV výstup

Zdravím. Vidím tady zkušené uživatele VU+ Zero. Chtěl bych se zeptat, nemáte někdo vyzkoušený AV výstup? Mám dvě TV, hlavní je v obýváku, byla by propojená HDMI kabelem 1080i_50 a druhá je v kuchyni, jen přes zeď a tu bych propojil AV kabelem...je to malá TV, manželka si ji pouští někdy při vaření, ale taky hrají většinou obě TV současně. Pojede mi obraz z toho VU+ Zero na obou výstupech? Momentálně mám takto zapojenou Arivu 203, ale začíná se mi někdy sekat zvuk, asi bude brzo po ní. Tak se poohlížím po něčem novém. Děkuji za rozumné odpovědi.

john72
Registrace: 7/2011

nemam tehle strojek ale predstava ze naraz pojede HDMI a analog je omyl
ja bezne pouzivam jako sekundarni zobrazovac androidi box s klient aplikaci kde si volim na co koukat.

bublajs

@bublajs

Tak údajně to jde, ale musí se na HDMI výstup nastavit jen 576i, aby na AV šel obraz. No budu muset koupit HDMI spliter.

john72
Registrace: 7/2011

@john72

takze to nejde :)

bublajs

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra