Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

VU+ ZERO rev.2

Ahoj,

po nahrání VTI, OPEN PLI, OPEN ATV Zero jen problikne na TV s odkazem na daný firmware a potom se vypne. Pokyny DO signaliuje pomocí LED diody, ale to je vše.
Divné je, že instalace immage trvá jen do minuty, spíše půl...

Testováno pomocí různých USB, které běžně fungují na jiných prijímačích.

Nemáte někdo podobnou zkušenost?

Díky, L.

Nick1612
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@Nick1612

odkud jsi ?

Dreambox 800HD SE VE2

zslaby
Registrace: 1/2011

RE: VU+ ZERO rev.2

z matčina "lůna"... :))) :))) :)))

jansmrz
Registrace: 3/2015

Nemám podobnou zkušenost.
Tak jenom nápady /možná blbé:
1. Je to správný soft, co tam cpeš? Musí být verze pro přesně tvůj přijímač.
2. Je ta flashka formátovaná FAT32?
3. Jak starý je přijímač? Co v něm běželo doteď?
4. Už jsi do něj někdy naistaloval nějaký image úspěšně?

Antonín
Registrace: 8/2005

Tak něco podobného se mě stalo před dvěma dny u Vu+Uno4k se. Reflash jsem dělal snad 50x i u Dreamboxu. Vždy v pohodě. Do Vučka jsem chtěl nahrát nový zálohovaný flash a ouha. Chvilku flashoval a nerozsvitil se nápis Compled. Po vypnutí a zapnutí síť vypínače svítilo jen logo VTI. Mrtvo. Tak hokus pokus. Stáhl jsem poslední čistý image OpenPli a ten naskočil. Pak jsem ho preplácl zálohovaným VTI a jede to. Možná náhoda. ;)

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

2milde: jinak než novým pokusem třeba s jinou flashkou nic nezjistíš. Být tebou bych to udělal a zjistil, v čem je problém. Protože problémy samy od sebe nemizí.
Možná náhoda, možná vada flash, možná vada přijímače, možná vadné soubory, možná něco jiného. Možná je slovo pro nějakého politologa, BLMloga, sufražetku, ekologa, nebo jiného pseudovědce, ale v technických oborech je třeba/možno zjistit příčiny.

Antonín

@Antonín

Flash jsem použil dvě. Různý formatovaci software. Změna USB vstupu. Pak to najednou naskočilo. Kámoš ten samý satelit a před týdnem to samé. Nic tam nenahrával a samo mu to spadlo na mrtvý bod, že mu svítí jen logo VTI. Musím se mu na to mrknout. Je to záhada. Tři roky bez problémů. Jinak na to VU+ nedám dopustit.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

Je to nový přijímač.
Dával jsem i čistý Open PLI a výsledek stejný.
FLASH FAT 32.

Ještě to odpoledne zkusím znovu s jiným softem, ale spíše si myslím (po těch pokusech), že bude chyba v přijímači.

Nick1612

2milde: podezření padá na napájecí zdroj, ale jistota to není
2nick1612: čistý nečistý, to je fuk, hlavně aby byl určený pro tento přijímač! (jestliže si překládám tvoji odpověď tak, že jsi nikdy žádný sw do toho přijímače úspěšně neinstaloval)

Antonín

2 Antonín:

Zdroj můžu dát z jiného ZERA.
Po 1. spuštění nenajel, proto se tam snažím nacpat co se dá, zatím pořád to samé... Mrknu na ten zdroj, díky.

Nick1612

@Antonín

Zdrojem to 100% nebylo. Máme s kámošem v záloze náhradní nové. Určitě je potřeba stáhnout z domovské stránky daného image originál image. Ne z nějaké pokoutné.

milde

@Nick1612

Ale tam nemůžeš nacpat co se dá. Ale co je pro tento přístroj dané. Já bych to ještě nevzdával. Je spousta image, třeba se nějaký chytne. To chce čas a zkoušet.

milde

@Nick1612

Ještě jedna otázka, proč do nového přijímače rveš hned nový čistý OpenPli.Každý seriózní prodejce Ti tam nahraje image dle Tvého přání. Tvoje chyba z neznalosti.

milde

Nejspíše tam cpete špatný soft pro jiný přijímač.
Ale kdoví.
U těch USB flashek by to mohlo být vyšším odběrem některého typu.
Nejlepší by bylo dát si měřící mezikus a podívat se na napětí pro flash při instalaci. Nejlíp ještě paměťový osciloskop, jestli tam nejsou v napájení nějaké špičky. No spíše propasti :-) nebo vlnky.

Antonín

@Antonín

Tak to je už i pro mě vysoká škola. :))

milde

Když to někdy jde a někdy nejde, tak to mohou být problémy s napájením. Což by se vidělo, jestli flashka náhodou nežere tolik, že nedostává dost. To je tak mateřská škola elektriky. Ale kdoví, možností vad je hodně.

Antonín

Také se doporučuje flash s menším objemem dat. Ale mě už to fachčí, tak do toho nebudu vrtat.

milde

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra