![]() |
|
Ako naladit programy podľa sebaAhojte všetci :)väčšinou Vám tu píše môj priateľ mdrak, ktorý rieši všetky naše technické veci v domácnocti. No žiaľ po niekoľkých mesiacoch na Aro po mozgovej príhode, ktorú mi spôsobil lekár svojou chybou si musím všetky záležistosti riešiť sama a viac menej neúspešne :( Potrebovala by som vašu pomoc ak by sa dalo...viete mu prosím poradiť ako by som si usporiadala tv programy podľa seba? Snažila som si tam naladiť nový kanál a všetko sa mi prehodilo, dokonca mi tam píše aj omnoho viac programov, než predtým a ja sa tomu rozumiem asi tak ako hus do piva :( Kde to mám skúsiť usporiadať? Priamo v televízore či v satelite? Viem, že máme Skylink a tekevízor značky Panasonic...vedeli by ste mi čo najjednoduchšie poradiť? ĎAKUJEM vám vopred za pochopenie a prípadnú pomoc. Majte krásny deň Nika |
mdrak
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 286 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 65 | |
![]() |
|
II. doplnkove infoEšte môžem akurá povedať, že satelit je značky Coolstream. |
mdrak
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 286 |
![]() |
|
RE: Ako naladit programy podľa sebapokud mate programy naladene do satelitu budete je usporadavat v satelitu,pokud jsou naladeny do televize budete je usporadavat v televizi. |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
@mdrakMilá Nika, v prvom radi vypni v TV funkciu FastScan, ktorý ti automaticky naladí programy podľa tvojho providera, v tomto prípade je to Skylink... Potom stačí dať automatické ladenie satelitu Astra 3B na 23,5°E a ručne si popresúvať jednotlivé kanále na tebou preferované pozície... K tvojmu Tv by mala existovať určite aj aplikácia pre PC na jednoduchšie presúvanie... No dá sa to spraviť jednoducho aj DO...P.S. Mám už síce na to roky a som po dvoch mozgových príhodách ktoré priniesol sám život... Aj nedávny infarkt bola tiež dobrota... Myslím že @mdrak, prípadne ty sama to zvádneš... ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Ako naladit programy podľa sebano ono to nebude tak jednoduche jak pise maneto. pise ze ma sat coolstream tedy programy ma v nem,takze fastscan vypnout v tom pristroji,a dal,je otazka jestli ten pristroj ma v pameti vsechny frekvence,pokud nema automat ji vse nenaladi, pokud ten prijimac ma blindscanink pustil bych ten,samozrejme se ji tam naladi vsechno a i to co vubec nechce, ale potom si ty sve programy vytahne do oblibenych, a jeste tam muzou byt i dalsi uskali, no postupne by to mohla zvladnout, take je otazka jestli umi ze seznamu odstranit to stare ladeni se vsmi tam naladenymi programy aby to tam nemela trikrat. |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: Ako naladit programy podľa sebaSatelitný prijímač má operačný systém Neutrino, tak vymeniť súbor satellites.xml nie je problém... Generátor a návod ako na to TU:https://www.parabola.cz/prehledy/generator-satellites-xml/ ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Ako naladit programy podľa sebaNajlepsie riesenie je ak si niekoho zavolas,kto sa vyznaNa dialku ti to nikto nevyriesi |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 468 |
![]() |
|
: Ako naladit na dálkuJoj keby to bolo Amíko,aj na dálku som to robil vo Vídni,Španělsku,i Niemegenu![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
RE: Ako naladit programy podľa sebaMila Nika,rozhodne nedaj na rady tych, ktori ti radia vypnut FastScan u Skylink. FastScan u Skylink je velmi uzitocna funkcia, ktora ti usetri mnoho casu a starosti. Mam ho zapnuty uz 4 roky, odkedy mam (znovu) satelitny prijem, kanaly mam zoradene podla seba a FastScan na to nema vplyv. Ak chces, poslem ti navod, ako to robim v TV Samsung a LG - externy satelitny prijimac nemam, lebo neexistuje ani jeden rozumny dovod, aby som take nieco mal doma mat. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: Ako naladit programy podľa seba"...externy satelitny prijimac nemam, lebo neexistuje ani jeden rozumny dovod, aby som take nieco mal doma mat."![]() ![]() ![]() Ale plne chápem a rešpektujem, že tomu, kto sa o satelitný príjem nijako extra nezaujíma a nechce využívať všetky jeho plusy, ho skutočne nepotrebuje. Ale nechápem, prečo a ako chce potom radiť majiteľovi linuxového satelitného prijímača. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 463 |
![]() |
|
@Frank11Na tvojom mieste by som si z elektrotechnických a ďalších technických znalostí nicka "romanss" nerobil až tak ťažkú hlavu. Veď nie je to tak dávno, keď chcel "fázovo anulovať" hlasitú reprodukciu zvuku, aby nerušil svoju rodinu v inej izbe...![]() Samozrejme externý stb pre fajnšmekra a nadšenca sat príjmu, ktorých tu na fóre je kopec, je nevyhnutná a podstatná vec. A v tomto smere linuxové stb hrajú prvé husle. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 010 |
![]() |
|
@Frank11Prosim, ktore su tie "všetky jeho plusy"?![]() |
romanss
![]() |
|
@mmiriboyPodobne, ako ja si nerobim tazku hlavu z tvojich "znalosti", mmiriboy![]() |
romanss
![]() |
|
@romanssVeď ani si robiť nemóžeš, pretože tvoja mozgová kapacita to nedovolí!![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyA este dodam, ze ak by si nemal klapky na ociach, alebo ako my, Slovaci, hovorime a tvoj informacny obzor bol dostattocne siroky, tak by si snad mohol vediet, ze techniku odstranovania rusivych hlukov v kabine zvukom v protifaze uspesne aplikuju viacere automobilky uz niekolko rokov. To mi vnuklo ten napad...Nuz, ale ak nie je splnene "ak", tak nemoze byt ani "tak". ![]() |
romanss
![]() |
|
@romanssTak si takú techniku odkúp od nejakej automobilky a môžeš doma experimentovať - predsa nikto a nič ti v tom nebráni, či?Aj keby takéto niečo existovalo v praxi, prečo by som si mal rušiť kvalitnú audio reprodukciu nejakým takýmto nezmyslom, ktorý je nastavený len na určité frekvencie, t.j. nezaberá celé pre človeka počuteľné frekvenčné pásmo. A ďalšou vecou je zrejme fakt, že to nie je asi ani lacný špás, takéto zariadenie. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyMy sme s kamosom uz experimentovali bez toho, aby sme si to za drahe peniaze kupili od automobilky. A vysledkuy su celkom slusne, mame seriozne know-how."prečo by som si mal rušiť kvalitnú audio reprodukciu nejakým takýmto nezmyslom..." No asi pre to, ze v spalni nechcem mat ZIADNU audio reprodukciu! Ved ty tusim doteraz nechapes, o co v danom vlakne islo ![]() Elektrotechnicky odbornik ![]() |
romanss
![]() |
|
@romanssNo málokto tu toľko naklame ako Ty![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 508 |
![]() |
|
@romanssNo, tak to by som chcel vidieť, ten váš experimentálny zázrak! Chvastáš sa tu zo "slušným výsledkom" a pritom žiadaš rady na fóre? To je mi trochu divné?!Apropo! Jedno si uvedom! A to že akokoľvek narušíš klasické prúdenie akustických vĺn, tak vždy dôjde k nejakému skresleniu, k potlačeniu určitého spektra zvuku. Tak a v takom prípade to už nie je o kvalitnej audio reprodukcii, ale o jej znehodnotení. Pekne sa ti len presťahuj do takého rodinného domu, alebo bytu (zrejme dodnes ešte nevieš, že v čom presne bývaš? Ale to je tvoj problém, to tu nebudem riešiť!), kde sú dobré, pevné a hrubé steny a izby oddelené dverami, nie plachtami a závesmi, tak ako tomu je u teba. No a potom už nebudeš musieť riešiť takéto kolosálne nezmysly. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@peterskNo hadam - ty urcite?![]() Tebe neverim ani tvoj nick ![]() |
romanss
![]() |
|
@mmiriboy![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@mmiriboyNechvastam sa. Klames.Ano, ziadal som rady na fore, ked sme boli na zaciatku. Cvastuni a majstri sveta na fore to vysmiali, tak sme isli svojou cestou. Odvtedy totiz uplynulo vela casu... Rozmyslas? Apropo, jedno si uvedom: Ty naozaj nie si v pozicii davat mi rady. Ty nie. A na svoj novy rodinny dom nedam dopustit a bavim sa na na tvojej zavisti ![]() Nezmysly? Pre niekoho, kto na to nema, je to nezmysel, iny sa tesi z dobrych vysledkov ![]() Myslim si, ze je nacase toto neustale nepekne osocovanie z tvojej strany ukoncit tym, ze - Cau a uz ma neotravuj! Ja na teba uz reagovat nebudem - teda ak ty prestanes s osobnymi utokmi. |
romanss
![]() |
|
@romanssČakal som takúto odpoveď, v ktorej sa vyhovoríš na "začiatky".![]() A áno, baviť sa s tebou, ako s človekom, ktorý si melie len to svoje, nemá význam. Máš zbytočne veľa hrdosti a pýchy v sebe, ktorú uplatňuješ na nesprávnych miestach a v nesprávnom čase. A akéže osobné útoky? Ja som iba pripomenul to, čo tu už bolo na fóre napísané a to iba z dôvodu, aby si tvoja hrdá pýcha uvedomila, že nie len ty, ale aj iní ľudia tu na fóre majú svoje znalosti, vedomosti, či pohľady na veci okolo seba. A tie sa samozrejme nemusia stotožňovať z tvojím myslením. Jednu radu na záver ti dám - nabudúce, ak hodíš nejakú svoju otázku, či poznámku sem do pléna, skús nad svojimi slovami pouvažovať v širšej rovine žitia a bytia. Lebo už viackrát s tvojimi poznámkami si tu bol skôr na smiech a možno aj na plač, než na odbornú debatu! VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@romanss"Prosim, ktore su tie "všetky jeho plusy"?"To myslíš skutočne vážne??? Ty fakt nevieš aké plusy má satelitný príjem? Práve Ty??? Lebo ja som písal: "Ale plne chápem a rešpektujem, že tomu, kto sa o satelitný príjem nijako extra nezaujíma a nechce využívať všetky jeho plusy, ho skutočne nepotrebuje"(externý satelitný prijímač). Nechcel si sa náhodou opýtať aké plusy má externý satelitný prijímač oproti integrovanému v TV? Ak áno, tak to myslíš naozaj vážne??? To fakt nevieš??? Práve Ty??? Ak to naozaj práve Ty nevieš, tak je úplne zbytočná akákoľvek ďalšia diskusia o danej problematike. Len stále nechápem prečo potom niekto, kto nevie ani aké výhody má externý STB oproti zabudovanému v TV prijímači, pociťuje so svojimi vedomosťami potrebu radiť niekomu s linuxovým satelitným prijímačom! |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 463 |
![]() |
|
RE: Ako naladit programy podľa sebaChlapci je to všetko zbytočné vysvetlovať niekomu, kto to nechce pochopiť, už Vaše príspevky sú ponahlasované a pôjdete pekne sedieť![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@peterskNahlasovať môže, v tom mu nikto nebráni a ani nikto z nás nezabráni. Len pri nahlasovaní nevhodných príspevkov si treba uvedomiť, či ozaj to nahlásenie sa zakladá na nejakom adekvátnom dôvode, alebo je to len o ješitnosti nahlasujúceho?!A tu by bolo ešte zaujímavé vedieť, či si moderátori, admin robia nejaký štatistický prehľad o "chronických" nickoch, ktorí sa neustále sťažujú na iné príspevky. Ktoré samozrejme z času na čas vyhodnotia a to len pre svoju potrebu, bez zverejnenia?! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 65 | |
![]() |
|
![]() |