![]() |
|
Ovladac RC10 Dreambox nefunkcni?Zdravim, dosel me novy DM920 HD ktery jsem ovladal do ted starsim ovladacem z DM7020HD a ted jsem zjistil po vlozeni baterii do toho noveho DO ze me nefunguje dalkovy ovladac. Je to mozne? Dal jsem do nej originalni baterky co byli u nej a po zmacknuti nejakeho tlacitka nereaguje - neblika DM ani TV. Ve stejnem ovladaci starem cca 8let ty baterie jdou maji 1.6V. Kdyz zmacknu TV nebo DM tak se tlacitko nerozsviti. Zkousel jsem v nem jine baterie dobijeci na ktere me ten druhy ovladac funguje a u noveho DO se jen rozsviti v levem hornim rohu cervene svetylko jak je loho baterie a to je vse. Stejny ovladac ten stary s nima funguje OK. Zkousel jsem v nem troje tuzkove a ovladac nic nedela. Nezadava se do nej nejaky kod, nespousti se nejakou kombinaci tlacitek aby fungoval nebo je v nem zavada a bude muset na reklamaci?DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 280 |
![]() |
|
Ovladac RC10 Dreambox nefunkcni?Možná sis přepnul nechtěně DO na jiný modus. Zkus nějaké tlačítko + tlačítko OK současně. Nevím, vyzkoušej.T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
![]() |
|
Ovladac RC10 Dreambox nefunkcni?Svítí Tí dioda od DO, když to namíříš na foťák mobilu ??T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
![]() |
|
@Josef35Pokud Ti svítí kontrolka vedle symbolu baterie tak to něco napovídá - jsou vloženy tak jak mají být ? |
ostplus
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
RE: Ovladac RC10 Dreambox nefunkcni?1. Pečlivě zkontroluj, že baterie vkládáš správně a že tam není nějaký bezpečnostní izolační prvek pro převoz. Ověř stopro že baterie jsou dobré. Podívej se, jestli nemáš nějaký mechanický problém, některé baterky mají třeba plusový kolík trochu menší a v některých strojích nemusí dosáhnout (netuším, jak vypadá baterkové pouzdro u DO pro DM920).2. Nabíjecí baterie nemusí fungovat ve všech ovladačích, mají nižší napětí. Ale valnou většinou fungují. 3. Zkus co píše Jousi. Zkus to vyfotit se stlačeným tlačítkem, abys viděl, jestli infrazáří. Samozřejmě DO může být vadné - je to furt jenom přístroj. Ale není to moc pravděpodobné. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Ovladac RC10 Dreambox nefunkcni?Baterie mam vlozene spravne, ani by me nenapadlo je dat obracene :-) Kdyz jsem vlozil baterie co u toho byli tak ovladac nedelal vubec nic. tak jsem je zmeril a meli cca 1.6V. Vyndal jsem je a dal tam jine dobijeci ktere mam uplne ve stejnem ovladaci ktery na ne normalne funguje a ihned po vlozeni sviti cervena dioda vede loga baterie. Dal jsem tam tedy jeste jine nove alkalicke baterie a opet nic. Do toho stejneho stareho DO kdyz vlozim baterie, tak se na kratkou dobu rozsviti TV nebo dream a zhasne. Tady kdyz vlozim nove nedela to nic. Taktiku s mobilem a fotakem znam, ale ani tam to nedela nic. Zkousel jsem pridrzet soucasne OK a TV a OK a dream a taky nic, prepnout piny u baterii a taky nic. Ovladac nejde. Jedine co udela je kdyz do nej vlozim mene babite baterie ze sviti cervena dioda ale pokud neco zmacknu tak to nedela nic. Vidim to na vady ovladac. Napada nehoho neco? Me uz nic, jedine reklamace. Jeste ze mam ten stary se kterym box funguje a masinka je to super, ale ten ovladac me mrzi, asi bude vadny.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
RE: Ovladac RC10 Dreambox nefunkcni?Zkusim ty baterie se kteryma sviti cervena dioda nabit a uvidim co to udela, i kdyz vim ze to baterkama nebude. Kontakt je tam dobry. Mam jeste dotaz, nevi nekdo jestli by se nedaly nekde koupit nahradni gumova tlacitka do toho stareho ovladace RC10? Mam tam smazane symboly. Jestli ovladac nepujde pujde do reklamace. Nechci do nej vrtat ani ho rozdelavat kdyz je v zaruce. Doufam ze s reklamaci na Ellano.sk nebude problem.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
RE: Ovladac RC10 Dreambox nefunkcni?Stále zbývá otázka, zda infra dioda "svítí". Zjistíš každým foŤákem tedy i mobilem. |
Antonín
![]() |
|
@Josef35u zluty reky koupis celej ovladac za par kacektehle ovladac ma prepinani modu prepinacema. co tam mas nastaveny ? Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
RE: Ovladac RC10 Dreambox nefunkcni?Infra dioda samozrejme nesviti. Prepinace jsou jak byli - stejne preple jako u toho starsiho ovladace. Zkousel jsem je jen prepnout tam a zpet ale infra dioda nic. Ani podsviceni TV nebo dream kdyz zmacknu se nerozsviti. Uz me nic jineho nenapada nez poslat reklamovat. Je to divne aby novy ovladac nesel ale vypada to uz tak. Kdyz jsem tam dal slabsi baterie na ktere mi starsi ten sam ovladac funguje u toho svitila cervena dioda a kdyz jsem je nabil tak uz nesviti a nerozne se vubec nic, muzu mackat co chci ani ta infra.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
RE: Ovladac RC10 Dreambox nefunkcni?jestli fotoaparát nevidí svítit infradiodu (okem samozřejmě neuvidíš nic), pak jsou buď problémy s kontaktem baterií, nebo je ovladač vadný. |
Antonín
![]() |
|
RE: Ovladac RC10 Dreambox nefunkcni?U stareho ovladace pod fotakem pekne infra blika, u noveho nic. Spis bych to videl na vadu ovladace. Zkousel jsem vic tuzkovych baterii a nic. Nektere mivaji zalezle kontaky ale ja jsem tam dal nove co byli u ovladace. Ty v druhem - starem ovladaci funguji, v novem ne. Kontakt OK, kdyz u slabych baterii svitil cervene, ale u novych nesviti a nerozne nic. A u tech co svitil cervene jsem nabil a baterie uz nesviti, ale nejde nic. Skoda no.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
@Josef35Ak ti nereaguje nový DO s novými baterkami na tlačítka Dream / TV a zároveň sa pri zmáčknutí akéhokoľvek tlačítka na DO nerozsvieti veľké logo DREAMBOX na jeho zadnej zkosenej časti, kde sa vkladajú baterky, nemusíš ani mieriť DO na DM920, závada je v DO... Na starý ovládač DM predsa reaguje, tak ten je v poriadku...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
![]() |