Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zgemma h9 twin a DiseQc prepínač monoblok a lnb

Zdravím páni. Nejako nemôžem zapojiť v prijímači Zgemma H9 twin v open ATV skin HD Glass17 cez DiseQc prepínač EMP -centauri S2/1PCP W1 P.162-TW option monoblok 19,2 E a 23,5 E, samotné lnb je 0,8 W. Nejaké návody som tu našiel ale furt tma a niektoré položky ani v nastavení príjmu nemám, napr, opakovaný DiseQc. Ešte otázka monoblok mám zapojený SAT IN 2 opt. B a single LNB v SAT IN 1 opt.A. Poradí niekto? Mám to správne zapojené? Vďaka.

teleclub
Registrace: 9/2015
Odpověď v diskusním vlákně

Vybavené, admin môže zmazať.

Takze nakoniec sa podarilo. Pomoc v histórii diskusie od “drto” návod pomohol. Prikladám ho k nahliadnutiu. Robil som chybu v zapojení lnb a monoblok. Podľa tohto postupu v DiseQc 1.0 to už ide.

monoblok pripoj do vstupu 1 a single lnb do vstupu 2.
a potom nastavit diseqc v prijmaci nasledovne:
astra1 = a(aa,1)
astra3 = b (ab,2)
thor = c (ba,3)

teleclub

RE: Zgemma h9 twin a DiseQc prepínač monoblok...

pokud mas 2 tunery tak delas pitomosti
na jednom tuneru nakonfigurujes monoblok
na druhym tchore
zadnej dalsi diseq nepotrebujes.
co teda resis ?
4in diseq je 2xPOSITION+1xOPTION switch. monoblok je POSITION switch. a ty mas jeste OPTION. takze ty podle toho jak si to zapojil si vyrobil ABC/ABD nebo ACD/BCD. obe kombinace budou fungovat. no kdyby neco tak mrkni na wiki, protoze tohle neni zadna raketova veda

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

Áno, máš vlastne pravdu, uvedomil som si to až teraz že mám twin, ale ono to už je úplne jedno. Bože môj, niekedy stačí premýšlať fakt nad obyčajnými vecami. :laughing: :lookaround:

teleclub

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra