![]() |
|
Linux - problémy s instalací programůZdarec, omlouvám se za příspěvek mimo oblast satelitního příjmu. Používá někdo z vás OS Linux Mint? Do starého notebooku jsem jsem nainstaloval starou verzi - Linux Mint 15 - protože nové Windowsy už nebyly adekvátní ani pro elementární používání onoho zařízení. Tento systém zdá se být použitelnější, ale nevím si rady s instalací nejnovější verze Mozilly, ani s instalací čehokoliv jiného. Systém hlásí, že je soubor buď poškozen, nebo nemám oprávnění jej otevřít. Bohužel extrémně zastaralá verze Firefoxu, jež byla nainstalována přímo s OS, je zcela nepoužitelná k prohlížení internetu, SSL_error_no_cypher_overlap mi vyskakuje na polovině webových stránek.Nevíte, jak si poradit s těmi instalacemi nových souborů, nebo jak zrušit kontrolu bezpečnosti na tak starém Firefoxu? Počítač nemá jiný účel než prohlížení běžných webových stránek. Díky moc! |
osbourne
Registrace: 12/2019 Příspěvků: 124 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: Linux - problémy s instalací programůInštaluje ako admin? |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 365 |
![]() |
|
TomkoNějak jsem to nepobral? |
osbourne
![]() |
|
RE: Linux - problémy s instalací programůJestli jsi přihlášený jako user s právy admina. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
Antoníntakže to mi nepojede? |
osbourne
![]() |
|
RE: Linux - problémy s instalací programůNevím si s tím rady jaký byste mi doporučili operační systém stáhnout |
osbourne
![]() |
|
@osbourneJak je starý ten notebook - procesor, paměť a pevný disk?Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 193 |
![]() |
|
RE: Linux - problémy s instalací programůJe starý cca 12 let dvoujádro o frekvenci 2,0 giga, 2 gbram 500gb |
osbourne
![]() |
|
RE: Linux - problémy s instalací programůTen Mint si inštaloval Ty? Ináč skús cez terminálsudo apt update sudo apt upgrade T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
RE: Linux - problémy s instalací programůTa verze OS Linux Mint je v pořádku. Každá instalace se musí dělat s rootovským oprávněním, příkazem sudo,například sudo apt install... Při instalaci OS se tě to ptá na uživatele/heslo a také na heslo pro roota.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 193 |
![]() |
|
@osbourneDaj si tam Kubuntu(predpokladám 32bit) https://kubuntu.org/getkubuntu-old/na staršie mašinky najlepšie... |
baltik
Registrace: 6/2019 Příspěvků: 340 |
![]() |
|
RE: Linux - problémy s instalací programůNahoď SLAXe, jede mi na Aušusu EeeeeeeeeePC z HDD místo Wyndejsů. A předpokládám, že cokoliv máš, bude lepčejší, tak to pofrčí jak víno. A ptáš jinde, víc se dozvýž z LinuxMint fóra (je i včeštině). Možná máš jen špatně nastavenou cestu k repozitáři. V konzoli sudo apt-get (re)install, repair pckg. Nic ti to neříká? Nevadí, každý nějak začínal.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
RE: Linux - problémy s instalací programůLinux mint 15 je bez podpory, skús Linux mint 19.3 Tricia xfce ten je podporovaný do 04/2023 |
ab0516
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 122 |
![]() |
|
RE: Linux - problémy s instalací programůtak konečně hotovo Linux mint 20 jede super![]() |
osbourne
![]() |
|
RE: Linux - problémy s instalací programůna uplne stary herky 32bit bych doporucil spis Lubuntu. mam to na netbuku s atomem a zkusil jsem kdeco a tohle beha nejlipnejaky core2duo 2Ghz musi v pohode uchodit i aktualni ubuntu pridal bych pamet aspon na ty 4. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
RE: Linux - problémy s instalací programůPrepáčte chlapci, ale prečo potrebujete vždy a všade napísať, že Vy čo používate je najlepší. Už to spravil, ide mu to a je spokojný. Načo by to mal meniť. Ináč od "veľkých" linuxákov by som nečakal, že hneď rada - vymeň to nahoď si tam to čo mám ja![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@petersk![]() ![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@mildeAha, vítaj späť t blacklistu. No a práve pri linuxe by nemali byť také rady. Ale dnes je to móda, niečo neide treba druhú appku alebo plugin. Logické rozmýšlanie sa nejako vytráca.![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: Linux - problémy s instalací programůje to super, ale chba je v tom že chci stáhnout Dreamboxedit a nejde mi nainstalovat.![]() |
osbourne
![]() |
|
@osbournePod linux Dreamboxedit nieje, takže ho vieš pustiť len pod wine.Tu máš návod ako nato: https://blog.videgro.net/2013/10/running-dreamboxedit-at-linux/ T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@peterskDěkuji za přivítání. Jsem rád zase zpět z🍋 mezi vámi . Už mě svěděl prst na mobilu. Děkuji i adminovi,źe mě pustil dřív. Ani bych o tom nevěděl, kdyby neposlal e-mail. Můžu si za to sám. Moc jsem se rozepsal ve "vláknu iptv v enigma2" ze dne 12.11.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@mildeVeď niekedy za "sprostosť" sa tam človek dostane. Uviedol si nejakú emailovú adresu, nie? Ale chlapci v redakcii sú skvelí![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@osbournePůvodně jsi psal "Počítač nemá jiný účel než prohlížení běžných webových stránek".![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@peterskNe adresu, ale přímý odkaz na můj zaplacený playlist m3u. ts. z Ali, terý už dosluhoval.![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
peterskto je sice pěkné žes mi poslal návod, ale nevím si s tím radyTu máš návod ako nato: https://blog.videgro.net/2013/10/running-dreamboxedit-at-linux/ |
osbourne
![]() |
|
@osbourneAkože nevieš, tam máš popísané aké príkazy máš zadať do terminálu.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |