Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

HDMI monitor + HIFI scart-cinch

Ked pripojim monitor cez HDMI zo satelitu, tak mam obraz ale zvuk nemam lebo je to monitor. Ked pripojim k tomu este HIFI vezu cez kabel scart-cinch, pojde aj zvuk? Ma to niekto tak doma? Pofachá to? Nemam ako vyskusat. ďakujem za rozumne odpovede

tophunter
Registrace: 4/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

SCART ???

HI-FI věž má vstup na SCART ??? To jsem ještě neviděl....

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

RE: HDMI monitor + HIFI scart-cinch

zvuk zo satelitneho prijmaca by bol porieseny cez kabel scart-cinch
https://www.alza.sk/premiumcord-kabel-scart-3-cinch-mm-15-m-s-prepinacom-d5247701.htm

tophunter
Registrace: 4/2010

@tophunter

Ahoj ja to mam tak napojené tiež som nemal zvuk zo satelitného prijímača, tak som to riešil cez Cinch redukciu. A do kúpil som si aj reproduktor k môjmu SAT STB. A funguje to celkom dobre. R^ Takže len dokupit tu redukciu a pripojiť reproduktor od PC a máš to vybavene. ;) ;) Takže monitor mam ako TV. Ale mam tam pripojený aj PC. R^ Vzdy som to chcel mať takto po riešené. :8)

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard

Zetor25
Registrace: 11/2015

@tophunter

https://m.alza.sk/premiumcord-kabel-jack-3-5mm-2xcinch-f-m-20cm-d5242237.htm?o=17 skus toto.Da sa to aj takto vyriešiť. :8)

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard

Zetor25
Registrace: 11/2015

Anebo vytáhnout zvuk z digitálního výstupu /toslink/, koupit levný převodník dig/analog a máš zvuk do věže přes cinche, jack. Nejlépe napájen z usb receivru...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

ja sem takhle zkousel pripojit dvbt prijmac k monitoru a pripojil k prijmaci pc repraky.

alien777
Registrace: 8/2020

@tophunter

Písať o HiFi zvuku cez SCART-Cinch nenapíšem hádam ani keby som mal x-promile alkoholu v krvi... Obraz jednoznačne cez HDMI a zvuk ako navrhuje @tukan... Podobne mám prepojené dreamboxy z optického výstupu cez prevodníky D/A do niekoľko desiatok ročných zosilňovačov SONY a Pioneer na vstupy Cinch... Určite rozumnejšie prepojenie... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Určite je kvalita výstupného audia zo stb na vyššej kvalitatívnej úrovni z optického audio výstupu stb, než je tomu zo scart, alias cinch audia. Toto môžem len a len potvrdiť!
;)
Dokonca u mňa doma mám to vyriešené v jednej z izieb tak, že optický audio kábel ide priamo z TV do D/A prevodníka a z neho cez cinche do staršieho Kenwood zosilňovača. Má to tú výhodu, že netreba prepínať audio vstupy na zosilňovači a ja si môžem zdroj signálu prepínať (vstupy HDMI na TV) medzi linux stb a android boxom. Hlasitosť ovládam buď cez DO stb, alebo android boxu.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@Maneto

není SCART předchůdce HDMI (https://cs.wikipedia.org/wiki/SCART)? Běžně jej tak ale označují prodejci: Kabel SCART-SCART 1,5m, HiFi, GOLD atd.A jaký je rozdíl cesta A/A a D/A ? Mně při připojení stejných přístrojů a porovnání se pak jeví propojení A/A lepší než při připojení převodníku. Ten se používá, pokud není analogový výstup. Pro tvoje upozornění, stejně špatně čteš. Tophunter psal o běžném propojení věže HIFI přes kabel SCART/CINCH,nikde nepsal o požadavku na HIFI zvuk.

RAFI007
Registrace: 1/2006

@RAFI007

Dovolím si trošku nesúhlasiť. Osobne som to skúšal, mal som prepojený linux stb cez cinch káble zo zosilňovačom a taktiež som prepojil optický audio výstup stb cez D/A prevodník na vstup toho istého zosilňovača. Prepínaním, medzi vstupmi zosilňovača som porovnával kvalitu zvuku. Ten zvuk cez D/A prevodník bol na posluch pre moje uši lepší...
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@RAFI007

Máš pravdu, nepísal o požiadavku na HiFi zvuk...To som prehliadol... Je samozrejmé, že použitie D/A prevodníku je náhradné riešenie a sám pokiaľ môžem používam na prepojenie výstupu audia z iných zariadení so spomenutými zosilňovačmi prednostne kvalitné káble cinch/cinch... Je z čoho vyberať... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

Použitie kvalitných audio cinch káblov je u mňa samozrejmosť. Veď k tomu istému zosilňovaču mám pripojený napr. aj gramec, ktorý má výstup do 5mV a v takomto prípade je nevyhnutné použiť kvalitné cinch káble. A keďže sú kvalitné cinch káble použité pri gramci, tak takéto kvalitné cinch káble som použil aj na prepojenie z CD playerom, kazetovým deckom a aj na pripojenie stb a android boxu. ;)

mmiriboy

Jako nouzové řešení proč ne. Zvuk lze najít v analogu na Cinch, nebo na Scartu, digitálně bude na HDMI a asi na optickém výstupu. Ale jako trvalé řešení je to ptákovina. Monitory nejsou na až tak ideální zobrazovače pro filmy a video, a zvuk nějakým plasťákem taky bude hrůza. Ale ne vždy je potřeba kvalitní obraz a zvuk.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín píše:

...digitálně bude na HDMI a asi na optickém výstupu.
:)
Antonín - tú tvoju poznámku "ASI na optickém výstupu" považujem skôr za preklep pri písaní príspevku. Predpokladám, že si to nemyslel vážne, či?
Pretože z optického audio výstupu ide vždy digitálny signál!
;)

mmiriboy

A ešte pre úplnosť podotknem, že ak sa niekto rozhodne pre využitie optického audio výstupu a D/A prevodníka audio signálu na cinch. Tak tu odporúčam nekupovať tie najlacnejšie D/A prevodníky, ale radšej niečo kvalitnejšie. Aj keď je tam cena vyššia, určite sa to oplatí a je rozdiel v kvalite aj počuť na výslednom zvuku.
;)

mmiriboy

aj analog pre staršie zosilňovače je super . digital je ale digital .
ja už to mám dávno poriešené . https://postimg.cc/8jyP5F3j
https://postimg.cc/f3dwB8b9

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Brumo

A sakra, co na to manželka. Kiss je taky moje parketa R^ Mam něco podobného, ale Technics receiver 5x 100W, cd, digitalní equalizer Přední bedny dřevo 110cm. Zadky dřevo pověšené a naklopené u strobu. Malý prostor. Jen 3.5 x 4.80m. Rok 2000. Vše hraje bez závad.(zatím) :)))

Petor58
Registrace: 11/2021

@Petor58

manželka mi do toho nepindá . ona má auto , ja mám akai , ale ten som mal ešte , keď som bol slobodný .časom sa ešte niečo nazbieralo . asi už mám všetko. čo sa týka kiss , mám toho dosť aj na seba . na aliexpresse je všetko. aj tenisky kiss .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Jenže ne každý satelitní přijímač na světě má optický výstup. To je čeština. Pro cizince obtížná. Proto by měli dvakrát měřit, než napíšou něco na fórum, kde jazyku nerozumějí zcela.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

Ver že v dnešnej dobe má už každý lepší satelitný stb aj optický audio výstup. To je pri stb vyrábaných v dnešnej dobe skoro štandart, tak ako trebárs tlačidlo Power na šasi stb.
;)

mmiriboy

@Brumo

Dobrý. Na mě se to jako už důchodce nehodí. :)))

Petor58

Jelikož můj receiver nemá optický vstup tak z Vu+Uno4kse používám převodník D/A. Ale obraz nemám v monitoru, ale v tv. Na monitor je to skoro škoda.

https://a.aliexpress.com/_mqWH5VM

Petor58

@Antonín

Na scartu už dneska Audio Out neexistuje. Dnes jsou to pouze tz. poloviční scarty.k

konas
Registrace: 12/2014

@Antonín

Samozřejmě na TV scartu.

konas
Registrace: 12/2014

@Petor58

Takýto D/A adaptér mám doma aj ja, je to použiteľná krabička. R^ R^ R^

mmiriboy
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra