![]() |
|
HDMI monitor + HIFI scart-cinchKed pripojim monitor cez HDMI zo satelitu, tak mam obraz ale zvuk nemam lebo je to monitor. Ked pripojim k tomu este HIFI vezu cez kabel scart-cinch, pojde aj zvuk? Ma to niekto tak doma? Pofachá to? Nemam ako vyskusat. ďakujem za rozumne odpovede |
tophunter
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 462 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
SCART ???HI-FI věž má vstup na SCART ??? To jsem ještě neviděl....DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: HDMI monitor + HIFI scart-cinchzvuk zo satelitneho prijmaca by bol porieseny cez kabel scart-cinchhttps://www.alza.sk/premiumcord-kabel-scart-3-cinch-mm-15-m-s-prepinacom-d5247701.htm |
tophunter
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 462 |
![]() |
|
@tophunterAhoj ja to mam tak napojené tiež som nemal zvuk zo satelitného prijímača, tak som to riešil cez Cinch redukciu. A do kúpil som si aj reproduktor k môjmu SAT STB. A funguje to celkom dobre.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard
|
Zetor25
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 6 185 |
![]() |
|
@tophunterhttps://m.alza.sk/premiumcord-kabel-jack-3-5mm-2xcinch-f-m-20cm-d5242237.htm?o=17 skus toto.Da sa to aj takto vyriešiť.![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard
|
Zetor25
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 6 185 |
![]() |
|
RE: HDMI monitor + HIFI scart-cinchAnebo vytáhnout zvuk z digitálního výstupu /toslink/, koupit levný převodník dig/analog a máš zvuk do věže přes cinche, jack. Nejlépe napájen z usb receivru...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: HDMI monitor + HIFI scart-cinchja sem takhle zkousel pripojit dvbt prijmac k monitoru a pripojil k prijmaci pc repraky. |
alien777
Registrace: 8/2020 Příspěvků: 383 |
![]() |
|
@tophunterPísať o HiFi zvuku cez SCART-Cinch nenapíšem hádam ani keby som mal x-promile alkoholu v krvi... Obraz jednoznačne cez HDMI a zvuk ako navrhuje @tukan... Podobne mám prepojené dreamboxy z optického výstupu cez prevodníky D/A do niekoľko desiatok ročných zosilňovačov SONY a Pioneer na vstupy Cinch... Určite rozumnejšie prepojenie...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: HDMI monitor + HIFI scart-cinchUrčite je kvalita výstupného audia zo stb na vyššej kvalitatívnej úrovni z optického audio výstupu stb, než je tomu zo scart, alias cinch audia. Toto môžem len a len potvrdiť!![]() Dokonca u mňa doma mám to vyriešené v jednej z izieb tak, že optický audio kábel ide priamo z TV do D/A prevodníka a z neho cez cinche do staršieho Kenwood zosilňovača. Má to tú výhodu, že netreba prepínať audio vstupy na zosilňovači a ja si môžem zdroj signálu prepínať (vstupy HDMI na TV) medzi linux stb a android boxom. Hlasitosť ovládam buď cez DO stb, alebo android boxu. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 012 |
![]() |
|
@Manetonení SCART předchůdce HDMI (https://cs.wikipedia.org/wiki/SCART)? Běžně jej tak ale označují prodejci: Kabel SCART-SCART 1,5m, HiFi, GOLD atd.A jaký je rozdíl cesta A/A a D/A ? Mně při připojení stejných přístrojů a porovnání se pak jeví propojení A/A lepší než při připojení převodníku. Ten se používá, pokud není analogový výstup. Pro tvoje upozornění, stejně špatně čteš. Tophunter psal o běžném propojení věže HIFI přes kabel SCART/CINCH,nikde nepsal o požadavku na HIFI zvuk. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 013 |
![]() |
|
@RAFI007Dovolím si trošku nesúhlasiť. Osobne som to skúšal, mal som prepojený linux stb cez cinch káble zo zosilňovačom a taktiež som prepojil optický audio výstup stb cez D/A prevodník na vstup toho istého zosilňovača. Prepínaním, medzi vstupmi zosilňovača som porovnával kvalitu zvuku. Ten zvuk cez D/A prevodník bol na posluch pre moje uši lepší...![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@RAFI007Máš pravdu, nepísal o požiadavku na HiFi zvuk...To som prehliadol... Je samozrejmé, že použitie D/A prevodníku je náhradné riešenie a sám pokiaľ môžem používam na prepojenie výstupu audia z iných zariadení so spomenutými zosilňovačmi prednostne kvalitné káble cinch/cinch... Je z čoho vyberať...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
@ManetoPoužitie kvalitných audio cinch káblov je u mňa samozrejmosť. Veď k tomu istému zosilňovaču mám pripojený napr. aj gramec, ktorý má výstup do 5mV a v takomto prípade je nevyhnutné použiť kvalitné cinch káble. A keďže sú kvalitné cinch káble použité pri gramci, tak takéto kvalitné cinch káble som použil aj na prepojenie z CD playerom, kazetovým deckom a aj na pripojenie stb a android boxu.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: HDMI monitor + HIFI scart-cinchJako nouzové řešení proč ne. Zvuk lze najít v analogu na Cinch, nebo na Scartu, digitálně bude na HDMI a asi na optickém výstupu. Ale jako trvalé řešení je to ptákovina. Monitory nejsou na až tak ideální zobrazovače pro filmy a video, a zvuk nějakým plasťákem taky bude hrůza. Ale ne vždy je potřeba kvalitní obraz a zvuk. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@Antonín píše:...digitálně bude na HDMI a asi na optickém výstupu.![]() Antonín - tú tvoju poznámku "ASI na optickém výstupu" považujem skôr za preklep pri písaní príspevku. Predpokladám, že si to nemyslel vážne, či? Pretože z optického audio výstupu ide vždy digitálny signál! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: HDMI monitor + HIFI scart-cinchA ešte pre úplnosť podotknem, že ak sa niekto rozhodne pre využitie optického audio výstupu a D/A prevodníka audio signálu na cinch. Tak tu odporúčam nekupovať tie najlacnejšie D/A prevodníky, ale radšej niečo kvalitnejšie. Aj keď je tam cena vyššia, určite sa to oplatí a je rozdiel v kvalite aj počuť na výslednom zvuku.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: HDMI monitor + HIFI scart-cinchaj analog pre staršie zosilňovače je super . digital je ale digital .ja už to mám dávno poriešené . https://postimg.cc/8jyP5F3j https://postimg.cc/f3dwB8b9 vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
@BrumoA sakra, co na to manželka. Kiss je taky moje parketa![]() ![]() |
Petor58
Registrace: 11/2021 Příspěvků: 204 |
![]() |
|
@Petor58manželka mi do toho nepindá . ona má auto , ja mám akai , ale ten som mal ešte , keď som bol slobodný .časom sa ešte niečo nazbieralo . asi už mám všetko. čo sa týka kiss , mám toho dosť aj na seba . na aliexpresse je všetko. aj tenisky kiss .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
RE: HDMI monitor + HIFI scart-cinchJenže ne každý satelitní přijímač na světě má optický výstup. To je čeština. Pro cizince obtížná. Proto by měli dvakrát měřit, než napíšou něco na fórum, kde jazyku nerozumějí zcela. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@AntonínVer že v dnešnej dobe má už každý lepší satelitný stb aj optický audio výstup. To je pri stb vyrábaných v dnešnej dobe skoro štandart, tak ako trebárs tlačidlo Power na šasi stb.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@BrumoDobrý. Na mě se to jako už důchodce nehodí.![]() |
Petor58
![]() |
|
RE: HDMI monitor + HIFI scart-cinchJelikož můj receiver nemá optický vstup tak z Vu+Uno4kse používám převodník D/A. Ale obraz nemám v monitoru, ale v tv. Na monitor je to skoro škoda.https://a.aliexpress.com/_mqWH5VM |
Petor58
![]() |
|
@AntonínNa scartu už dneska Audio Out neexistuje. Dnes jsou to pouze tz. poloviční scarty.k |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@AntonínSamozřejmě na TV scartu. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@Petor58Takýto D/A adaptér mám doma aj ja, je to použiteľná krabička.![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |