Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Televize TCL 65C815

Ahoj,

zvažuji vyměnit starou SONY TV za něco novějšího.
Důvod:
Větší TV, přístup k NETFLIXu, O2, YOUTUBE atd. Teď to dělám pomocí xBoxu, což není úplně komfortní. Mám i O2 box, ale zase je třeba ZAP/ změna HDMI a ... prostěhodně ovladačů a taky je otázka, jak dlouho ten box bude od o2 podporovaný.

Jinač používám TV pomocí SAT, VU+ ... pořád jede staříček SOLO2. Prostě TV s přijímačem mají dohromady skoro 30 let, ale pořád OK ;-)

Co jsi o tom myslíte, je to dobrá volba? V baráku máme taky TV od SAMA, zatím v pohodě, ale otec to má jen asi rok a semtam je to třeba vytáhnnout ze záuvky, aby vše jelo.

Říkám si, SONY je SONY, ale třeba to už dnes není pravda a u toho TCL se mi líbí i to ONKYO.

Díky za reakce všech, plusových i mínosových.

L.

Nick1612
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Televize TCL 65C815

Při takové velikosti nikdy EDGE ale Full Array Local Dimming VA 100Hz

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Zdar, není to vyloženě špatná volba a tvé potřeby, co jsi nastínil asi splní, viz zbavení se krabiček u TV ve prospěch aplikací třetích stran, typicky O2TV, která je už v nové podobě i na Android TV použitelná. Po krátké rešerši mě ale nemile překvapilo pouze EDGE podsvícení, to je u mě třebas věc, která automaticky TV vyřazuje z výběru, ale každý máme jiné nároky. Asi nejlépe to shrnul recenzent na konkurenčním webu, když o této TV napsal, že ..se jedná o další model televizoru, kterého základem je výborný zvuk s „doplňkovým“ obrazem.. A ruku na srdce, televizi si kupujeme primárně kvůli obrazu ;) , zvuk se nechá vždy nějak dořešit, ať už pomocí soundbaru nebo AIO.. Na tvém, místě bych zvážil letošní model TCL 65C728, který má už Direct LED podsvícení, případně i loňský model Hisense 65U8QF, který se obrazově velmi povedl, nicméně má vlastní proprietární OS VIDAA, který je něco jiného než Android TV, tzn. neexistence třeba aplikace pro O2TV. Toť můj názor.. Howgh

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

@habr

Koukám, že nejsem jediný, komu při spojení EDGE LED v souvislosti s TV naskakuje husina.. :)))

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

Neblbni a zůstaň u SONY a 100Hz, Local Dimming

MMorous
Registrace: 10/2019

Sony je stale Sony

medard 1
Registrace: 2/2021

@Nick1612

https://www.displayspecifications.com Tady si ty televize můžeš mezi sebou porovnat.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008

@Scruffy

To je fakt. V dnesnej dobe TV s EDGE podsvietenim? Ach, jaj!

romanss
Registrace: 7/2018

Sony není o nic lepší, než jakákoliv jiná pixla třeba TCL. Už to není leader technických inovací. Bejvávalo.
Když dnes velkou TV, tak jedině s OLED panelem. Všechno ostatní je kompromis peníze/kvalita. Nicméně každý má jinak náročné oko, jinak vycvičené oko, jinak velkou peněženku, takže si může/musí vybrat podle svých priorit. Jediné co se dá říct, je fakt, že OLED má vidtelně lepší obraz než všelijaké LCD televize skryté pod názvem LED (jenom proto že mají LED podsvícení).
Zvuk se z TV bedny nedá použít vůbec. Ze žádné. Platí prostá poučka: to co dáte za obraz, dáte i za zvuk, abyste měli stejnou kvalitu obého. Při současném zlevňovaní panelů se spíše dá říci, že za zvuk je nutno utratit malinko více než za obraz.

Antonín
Registrace: 8/2005

Ta stará SONKA je 50Hz a nějaký Local Dimming určitě taky nemá, velikost 47 palců. Tak si říkám, že každá dnešní 100Hz bedna bude lepší než tento staříček, snad se nepletu.
Asi by bylo ideální vidět Vámi zmíněné kousky vedle tohoto, třeba se to někde ve velkých prodejnách podaří.

Díval jsem se i na TCL 65C728, ale pokud zase budu muset zapínat xBox nebo O2 box kvůli O2 Sportu, tak zase nevyřeším vše :-(

Nick1612

Vidět TV v prodejně s jednotným signálem a hlavně s přesným optimálním nastavením je sice dobrý nápad, ale ještě nikdy nikde jsem to neviděl. Bohužel. Ale něco uvidíš, skutečně vidět je to potřeba pro rozumné rozhodnutí, protože stejně jako neexistuje jeden mustr na to, co považujeme za hezkou holku, není jeden mustr na hezký obraz.

Antonín

O nepodporování O2 šlo u Hisense 65U8QF ... To jsem přehlédl...

Nick1612

Přesně tak, obraz vnímá každý jinač. Mi se například nezdá špatný i obraz u otce a to má Samsung nějaké základní řady ve velikosti 55". Ano, černá nebude taková, pozorovací úhly, 100Hz je taky o něčem jiném.
Já nejsem takový detailista, takže hledám něco "normálního" za rozumné peníze.
Co se zvuku týče, tak nějaké repráky řešit nechci (není místo, sousedi...) takže každé vylepšení zvuku přímo v TV vidím taky jako plus.

Nick1612

čo sú dnes rozumné peniaze za TV? a to hlavné kde sa dá čím krmiť, dnes už i 8-ka rozlíšenie panela, no signál väčšina poskytovateľou len 1080i

Duzu
Registrace: 7/2005

@Antonín

Antonin, mas uplnu pravdu v obidvoch prispevkoch.

romanss

@Nick1612

Aplikacie Netflix, YouTube a aj O2 maju uz nainstalovane vsetky poriadne znackove TV rovno z vyroby, prip. sa daju lahko doinstalovat.
Nepotrebujes ziadne xyz boxy.

romanss

@Nick1612

Díval jsi se vůbec na parametry TCL 65C815 ? Má VA ( černá bude černá) , Má 100Hz (sport) má plných 10 Bit (žádné 8 + Frc) .....jediné co nemá je Full Array Local Dimming .....ale EDGE Podsvícení a ta nedokonalost toho pdstvícení tam bude vidět. Ještě jedna pdstatná věc pokud se na ni budeš dívat přímo a ne mít sedačku z boku atd tak VA panel , ale pokud se na ni budeš dívat ty nebo ostatní z uhlu tak IPS !!!

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Audio - Sonky mají sluchátkový výstup s nastavením, lze jednoduše použít staré audio bez HDMI, což může být např. u Samsung problém. Pozorovací úhly - u moderní SONY neřeším.
Televizi kupuj pokud možno novější model, modely 2021 jdu ž s cenou dolů, takže OLED se stává dostupnějším.
100Hz, 10 bit, Local Dimming, HLG - je u moderní TV standard
Kvalita - záleží na službě, kterou budeš využívat. Např. programy kabelovky UPC v HD jsou lepší než pozemák v SD. To je snad jasný.
DO od Sony funguje slušně na VU+
Služby jako O2TV, YouTube - záleží na připojení. Napsalo se tady kolem toho dost a dost. Stačí hledat.
SAt v televizi nemá tolik možností jako moderní satelitní přijímač. Základní omezení je na diseq 1.0 a přepínání kanálů je pomalejší.

MMorous
Registrace: 10/2019

@ Nick1612

Raději se téhle značce vyhni. Například model TCL43p610 absolutně neodladěný software, nelze vybrat družici, chybí Fastscan atd. Za mě palec dolů.

elbaco
Registrace: 10/2018

@elbaco

Na TCL 610 koukal jedním okem ještě Jan Žižka. Tady jde TCL 65c815.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008

Koupit si 65 palcovou televizi a používat šustítka, to je asi stejné, jako si koupit Porsche a jezdit jenom na jedničku. Néééé. Kvalitní zvuk je mnohem mnohem důležitější, než obraz. Proč? protože lidský mozek s obrazem pracuje mnohem flexibilněji a je schopen ledacos dopočítat a domyslet (někdy i docela srandovně). U zvuku to tak není, co hraje, to slyšíš. Zvuk je třeba spojit digitálně! Analogové stereo je: a. šum, b. přicházíš o Dolby systém. Kvalitní zvuk neruší sousedy. Zvuk fakt není randál.
Kvalitní panel současnosti je OLED. Všechno ostatní je o dost horší. To je asi tak stejné jako se dohadovat o tom, jestli je lepší Dacia, nebo Hyundai nebo Daewoo. Ano, všechny tři jezdí a mohou dobře sloužit. Ale to je tak všechno. (A může to stačit!) Ale je to furt jenom šunt.

Antonín

rerererere

To bych fakt chtěl mít doma. Televize, která se nesmí vypnout aby se do rána zabrousila vada panelů - denní opotřebení. Tak budem brousit až na dřeň. To má určitě za čas velice kvalitní obraz, jistě kvalitně zabroušený.

pipiviki
Registrace: 12/2006

Na parametry jsem se samozřejmě díval. Vše mi připadá v pohodě, teda až na Vámi kritizované podsvícení. Jde o to, že jsem to nikde neviděl, neporovnal a nevím, jak velký je to rozdíl. Taky jsem uvažoval nad odladěním software u TCL. Samsungy znám, nové SONY s Androidem zase opět taky ne...

A OLED - nevadí těmto panelům hry? Myslím statické obrázky, texty ...

Nick1612

@pipiviki

O akej TV pises? Preboha sned nie o OLED? Prosim ta, kde si vzal tie nezmysly?

romanss

@Nick1612

Nevadi, pokial tam staticke obrazky (ramceky a cisla apod.) nesvietia cely den a kazdy den - ako napr. v stavkovych kancelariach.
Moja LG OLED TV ide kazdy den cca 6 hodin. Teletext 20-30 minut kazdy den. Plus rozne aplikacie so statickymi objektmi. Mam ju prave 4 roky. Bez akychkolvek priznakov zavad, alebo stop na zobrazovaci.
Hry nerobia problemy tiez - ved LG vyraba OLED panely aj pre hracov pocitacovych hier! Aj tu na Parabola.cz o tom vysiel clanok.
Nenechaj sa strasit informaciami starymi 6+ rokov a zozbieranych kdekade na Fasbuku...

romanss

TCL je najvacsi vyrobca TV vo svete a televizory robit vedia. Konkretne 815 je za tu cenu vyborna volba, obraz je viac, nez dobry, o zvuku ani nehovoriac. Aktualne je dostupna beta verzia Androidu 11 na tento TV.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra