![]() |
|
Xiaomi Mi TV Box SZdravím všechny!Přátelé, máte doma někdo Xiaomi Mi TV Box S? Přehrávání všeho možného funguje vcelku dobře. Válčím však se Steam Linkem. Nejprve jsem neměl kompatibilní gamepad. To jsem teď vyřešil, ale nedaří se mi spojit s PC. - Provedl jsem test, gamepad je ok, - Spojení píše, že je velmi dobré, 100M. Přesto, že se na PC objeví Big Picture okno, tak na TV obrazovce bliká anténka a pak to vypadne. Někdy se to spojí, ale brutálně to čtverečkuje. PC je i5-6400 / 16 GB / RX 570 Zkusil jsem to na druhém PC, tam je i5-6600K, 8 GB, Radeon HD 6970 a tam to funguje perfektně. Máte někdo podobné zkušenosti? Jak jste to řešili? Napadl mě router, ale to by nefungoval žádný PC. Pak ovladače ve Windows. Netuším, kde by mohl být zakopaný pes. Jakoby byl problém se spojením na streamování, ale síť mám gigabitovou a všechno ostatní funguje perfektně. Na stejném switchi mám TV, VU+, Dreambox, Bluray Player, i ten Xiaomi (přes LAN, ne wifi). Zkoušel jsem to i přes wifi, ale tam mi to psalo špatné spojení. Poslední možnost by byla zkusit novou instalaci Windows, ale to je vždycky na dlouho, tak se tomu chci vyhnout. ![]() |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 913 |
![]() |
|
RE: Xiaomi Mi TV Box SKrabičky bez ethernetu nebrať. Asi máš 1Gb LAN cez USB adapter. Lenže Xiaomi Mi TV box S má len USB 2.0 port. a to ti prakticky dovolí max. 100 Mb. Takže všetko funguje ako má, nič s tým nespravíš. Nabudúce kúp plnohodnotný box s 1 Gb LAN. |
Richard21
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 388 |
![]() |
|
@OrHoroDomácu sieť máš gigabitovú? Či internet?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
RE: Xiaomi Mi TV Box S@Richard21 - Mám USB Hub (USB 2), ten má jen 100 Mbit. S Xiaomi krabičkou jsem spokojený. Papírově existují výkonnější, ale ve skutečnosti některé jedou pomaleji a nejsou tak stabilní.@petersk - Domácí síť mám gigabitovou, kabeláž mám UTP cat.6, Router i switch jsou gigabitové, zásuvky také. Spíš mě to překvapilo, že to nejde. Na Youtube to lidi provozují "na drb" přes wifi a mě to nešlo ani přes LAN. Ale jen z jednoho PC. Z druhého to jde. To spíš vypadá na nějaký problém v tom PC. Jenže netuším, jaký. Že by grafika? Možná špatný ovladač? |
OrHoro
![]() |
|
@OrHoroTak chybu v sieti u Teba by som nehľadal. Skôr v tom PC s grafickým ovládačom.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
Nokia 8000 streaming boxTrochu dražší (2700 Kč), je Nokia 8000, mám USB 3.0 i RJ-45. Zkoušel jsem na ní přes app DreamDroid feedy 422, obraz se zobrazí, ale stojí (stejně ve VLC) ... napřímo v MX Playeru to funguje, ale spomaleně ...T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 165 |
![]() |
|
Nokia: MPEG 4:2:2 ?Ještě to budu zkoušet ...T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 165 |
![]() |
|
RE: Xiaomi Mi TV Box SNa tom Xiaomi Mi TV Box S by to fungovat mělo. Kromě reklamy od výrobce, který se tím vyloženě chlubí, existuje celá řada video recenzí, kde to funguje bez problémů. A jak jsem psal, z jednoho PC to funguje (na 12 let staré grafické kartě) a na druhém ne.Včera jsem ještě zkusil reinstalaci klienta Steam, ale tím to není. Stále více se to blíží k těm ovladačům. Nevím, jestli by bylo řešení jednoduše ovladače odinstalovat a znovu nainstalovat? Asi to vyzkouším. Ještě mě napadlo... Je možné, že by byla nějaká závada v hardware? (grafika). |
OrHoro
![]() |
|
RE: Xiaomi Mi TV Box SNo, tak jsem dal odebrat ovladač grafické karty a smazat všechna uložená data. Po restartu Windows naběhl na nějaké univerzální ovladače s horším rozlišením. Světe div se, Steam Link funguje, jak má. Po chvilce Windows sám nainstaloval ovladač pro grafiku a po restartu počítače už Steam Link nefunguje. Schválně jsem zkoušel "zastaralý" ovladač i ten nejnovější. |
OrHoro
![]() |
|
RE: Xiaomi Mi TV Box SKdyž si vzpomenu, kolik lidí psalo, že jim to nefungovalo stejně jako mě a kvůli tomu vraceli tu krabičku jako vadnou... A na vině jsou ovladače karty. |
OrHoro
![]() |
|
RE: Xiaomi Mi TV Box SHmmm, tak teď, když už vím, co hledat, tak jsem našel informaci někde od nas...ých lidí, že pozdě zjistili, že služba Steam Link podporuje jen hardwarový encoding od NVidie a nepodporuje AMD. Je prý možné přepnout na softwarový encoding, ale to by pak většina her byla nehratelných. Jestli to byl nějaký záměr od Steamu a nechal si za to od NVidie zaplatit, nebo je to náhoda... |
OrHoro
![]() |
|
RE: Xiaomi Mi TV Box STak, ve Steamu jsem našel v Advanced Options možnost vypnout hardwarový encoding pro GPU od AMD a ono to funguje!Mám z toho radost. ![]() Koupil jsem dceři gamepad, aby mohla hrát hry na televizi v obýváku. Nejprve jsem chtěl kupovat konzoli, ale jde o dražší záležitost a navíc by se musely všechny hry kupovat znovu. A tu jsem si vzpomněl na Android TV box od Xiaomi a že to podporuje Steam Link. Tak, kdyby někdo z Vás řešil podobný problém a chtěl se dopracovat k "levnější" herní konzoli, tak nezapomeňte vypnout hardwarový encoding pro grafické karty od AMD. |
OrHoro
![]() |
|
![]() |