![]() |
|
Bezdrátový přenos STA mezi více budovamizdravím,mám takový problém, na který neznám ani já, ani mí kolegové technické řešení, ale možná by tu mohl být někdo, kdo už něco podobného úspěšně řešil :) Dělám IT v jedněch středně velkých lázních, objekty rozeseté po městě, televize nám jdou z centrálního místa optikou do jednotlivých objektů, ale máme 2 objekty, které jsou nešikovně umístěné za řekou, kde hodně dlouho žádnou optiku nedostaneme. Ale z jednoho objektu máme krásný výhled na ty 2 nepřipojené, že by se to teoreticky dalo vyřešit bezdrátem, internet tam budu řešit přes 60GHz a měl bych při tom ideálně vyřešit i centrální tv signál, neboť všude to jde souběžně. V rozvodech je 60 kanálů (jenom část z toho je to, co je na pozemním vysílání) konvertovaných na kodeky DVB-T1, na těch 2 objektech jsou z hlediska TV nejstarší kousky, které je nejmenší zájem měnit za nové (v případě vyřazení se tam přesune z jiného objektu, kde se pořídí nová). Fakticky buď potřebuji nějak ten "analog" z optiky přesvítit na druhou stranu bez konverze či něčím zdigitalizovat a následně zpět zanalogovat pro koaxiální rozvody. Vzdušnou čarou 300m, nerušený výhled, fresnel ok. Díky za rady |
lorDoom
Registrace: 11/2021 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
RE: Bezdrátový přenos STA mezi více budovamiV optice asi nemáš analog, ne?Podívej se, jaký je na optice tok dat, odhaduji tak 100-200Mbs. Potřebuješ vhodnou datovou spojku s takovým tokem. Používám 30Mbs pro podobné pojítko "za řeku", ale jestli existuje zařízení s řádově vyšším tokem, nevím. Asi jo. Ale jak se jmenuje... |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Bezdrátový přenos STA mezi více budovamiNa 300m by šlo přenést radiově dost široké UHF spektrum například pomocí širokopásmového zesilovače Televes, určeného pro CATV.https://www.televes.com/me/451203-dtkom-power-doubling-line-broadband-multiband-amplifier.html Otázka je, co na to úřední šiml.... On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
RE: Bezdrátový přenos STA mezi více budovamiJde to i infra laserem, ale tam bývá problém při husté mlze. U nás to tak měli na sídlišti a propojili tak dva paneláky, které byly přibližně 100m od sebe. Zkoušeli tak i internet / LAN a dostali z toho asi 50 Mbitů. Je to ale řada let. Dneska už jsou určitě možnosti jinde. Oříšek byl to spojit. Pár hodin to trvalo. |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 913 |
![]() |
|
@lorDoomNa tak krátkou vzdálenost by to opravdu šlo přenést jako sadu UHF kanálů vzduchem. Jenže to se pohybuješ za hranou zákona a hrozí Ti postih od ČTÚ! Existuje ovšem zcela legální a kvalitní způsob, jak tento problém vyřešit. Hledej na internetu "IPTV streamer." např. IPTV Streamer: TERRA sti-440. K tomu pak existuje přijímač a konvertor zpět do DVB-T. Není to sice za hubičku, ale máš to na 100%.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
RE: Bezdrátový přenos STA mezi více budovami@Erik: Na tu Terru jsem se díval, mohlo by to být ono, ještě mi to posoudí kolega, kterého máme právě přes televize. Ve výsledku by to vyšlo i levněji, než tahat kabel. Díky |
lorDoom
![]() |
|
RE: Bezdrátový přenos STA mezi více budovamisry, teď jsem si všiml, že jsem ti zkomolil nick![]() |
lorDoom
![]() |
|
RE: Bezdrátový přenos STA mezi více budovamiodpovedel sis sam. udelej to na 60Ghz (jiny pasmo asi pouzit na par stovek metru nejde) a zarizeni pouzij takovy jakej potrebujes tok. ty sr.acky za par kacek nic moc neumej. tak kup takovy co umej pozadovanou kapacitu (muzes pouzit i port trunking). a samozrejme si ten spoj nezapomen zaregistrovat na CTU !Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
@lorDoomaktivuj si soukromé správy (PM) ... dá sa to celkom jednoduše, bez zbytečných převodů na IPTV a spátky![]() |
whitecreek
Registrace: 9/2018 Příspěvků: 136 |
![]() |
|
![]() |