Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Panasonic plasma HDMI initial

Dobry vecer,

riesim jednu technicku zalezitost ...

starsia TV Panasonic TX-50V (8rocna plasma) ...doteraz sa vyuzival fakticky len hdmi 1 na satelit, ktory fungoval excelentne, zapol sat, tv prepla z "analogu-digitalu" na hdmi port 1 (satelit) ... vypol sat, tv automaticky sa vratila do "analogu-digitalu"

kedze dana TV nema "smart" cize ak clovek chce vyuzivat hbo netflix atd musel zakupit extra zalezitost, konkretne sa zakupil google chromecast IV /pripojeny na HDMI 3/

problem ktory riesim je, ze google chromecast sa automaticky neprepne pri jeho zapnuti resp nevypne a zostane vysiet na HDMI3, a samozrejme nasledne zapnutie satelitu nedojde na prepnutie na HDMI1

takze otazka znie, je nieco zle nastavene na TV, ze nedojde inicializacii portu HDMI3 ? alebo Panasonic z toho obdobia toto nedokaze (co sa mi nezda, kedze HDMI1 slape ako hodinky)

dakujem !

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Panasonic plasma HDMI initial

když ten chromecast zapojí na HDMI1, tak to funguje?

Antonín
Registrace: 8/2005

RE:...

skusil som aj to ...

bohuzial nie, jednoducho HDMI ako keby sa inicializovalo len pre port 1 ... dokonca som povypinal vsetko ostatne ako je "AV PC HDMI2 a 3" v menu Panasonica a nechal len tie dve HDMI ktore maju zariadenia ... inicializacia HDMI nejde

vsetko dobre ;)

alfasex

poněkud se ztrácím, satelit na HDMI1 funguje řádně, a když na totéž HDMI1 místo satelitu připojíš ten google tak to funguje jinak?

Antonín

vyzkoušej

jestli jdou všechny vstupy na satelit

pierrepetr
Registrace: 5/2006

tak jako nevim jak to ma 8smi leta plasma,ale novy panasonic nastavim na HDMI1 a zustava na HDMI1 i po vypnuti, nastavim na HDMI3 a zustava na HDMI3 i po vypnuti. mozna to jde nejak nastavit na automat,ale nemam duvod to zkouset ani pouzivat,proste ktery vstup tam nastavim ten tam drzi a tak mi to vyhovuje.

medard 1
Registrace: 2/2021

@alfasex

to co pises v uvodu, vypnu sat-zadny signal,HDMI1. zadne prepinani do TV digial se nekona.

medard 1
Registrace: 2/2021

Už nemám jak testnout, jak ale píše v roce 2009 PaJaSosft, cesta je HDMI CEC: https://www.parabola.cz/forum/topic-42610/

RAFI007
Registrace: 1/2006

HDMI-CEC nemusí být dostupné na všech portech (a to tipuji jako příčinu - ale jenom tipuji.)

Antonín

Mám 9 ročnú plazmu Panasonic a televízor sa chová rovnako ako opisuje alfasex. Keď chcem prepnúť HDMI 1 na HDMI 2 (zapojený bluray přehrávač) musím to urobiť ručne. Iba pri vstupe do TV HDMI 1 sa pri zapojení satelitného prijímača vstup aktivuje automaticky. Teda zo sledujúceho terestriálneho vysielania sa po nabootovaní satelitného prijímača sám prepne na HDMI 1. Beriem to, že to je tak konštrukčne.

IVOzNR
Registrace: 4/2011

:...

IVOzNR: esteze v tom nie som sam :-)

niekto tu pisal o hotelovom mode: ano, ale ... Panasonic umoznuje nastavit Initial Input len pre jeden port ci uz HDMI1 resp 2 atd alebo AV, nie pre viac, v podstate to znamena, s cim sa mila TV ma zapnut automaticky ...

HDMICEC ... mno, googlechromecast funguje s milou tv, hlasitost vypinanie atd ... len akosik hdmicka nie a nie

vsetko co som mohol som uz poprepajal hore dole, nastavoval hore dole a nic ... ako keby inicializacia HDMI vstupov fungovala len na ten prvy, a dalsie 3 hdmicka ako keby boli na manualny mod prepnutia /upozornujem,ze hotelovy mod umoznuje nastavit aby TV sa zabudila aj na posledny HDMI tj 4-ku, ale neriesi mi to vlastne autoprepinanie hdmi/

vsetko dobre

alfasex

Máš všechny HDMI kabely alespoň 1.4 ?
Zkus ten Chromecast hodit na port kde je ARC.
Osobně se těmito stavy moc nezabývám, ale ve starej sonce, kterou jsem vyhodil se mi starej Topfield občas nepřihlásil, i když HDMI bylo nastaveno ručně. Musel jsem ho někdy restartovat. Někdy jde o to, v jakém pořadí přístroje spouštíš a jestli to kabel umí.
Paňáka neznám, ale hlavně když to jde ručně

MMorous
Registrace: 10/2019

2Alfasex: Nesrozumitelné.
Zkus odpovědět na otázku:
Funguje to se satelitním přijímačem podle tvých představ na všech vstupech, nebo jenom na jednom?
Pokud jen na jednom, nebude to logicky fungovat s ničím jiným.

Antonín

@Antonín

to jsem už psal 09.11.2021, 22:17.14

pierrepetr

asi to nečte

Antonín

@Antonín

R^ :laughing: R^

pierrepetr

Nejsem si jist, ale bez f.ce cec tyto staré paňasy automaticky přepínají na hdmi (po zjištění přítomnosti signálu), ale pouze ze svého interního tuneru.
Tudíž když už je přepnutý do hdmiX, tak i při přítomnosti dalšího signálu na vstupech hdmi XY na ně nepřepíná (bez aktivní f-ce cec).

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

bohuzel je v hdmi cec takovej binec, ze to nefunguje poradne ani na novejch telinach.
priklad: vypla TV. pustim raspberry s aktivnim CEC. samo si zapne TV. obcas se to prepne na spravnej port, obcas ne. pokud zustal zaplej sat, tak se to neprepne. obcas jo. vypnu rpi a obcas se to samo prepne na sat. obcas ne. kabely vsechny davaj 4k.
kdyz dam zresetovat adresy CEC tak se to chvili chova spravne az do okamziku, kterej nedokazu definovat.
tolik casu nemam abych to detekoval.
a kdyz zapnu dalsi zarizeni ktery umi CEC, tak uz je lepsi to prepinat dalkou. ARC na to nema vliv. ani kdyz pouziju port kterej umi MHL. nic. a je jedno jaka znacka to je. ani jestli je to je raspicko nebo blueray nebo fotak nebo cokoliv.
strasnej binec

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

HDMI-CEC bohužel nemá jednotnou definici, či technickou normu, ani nějaké sdružení jako třeba USB. Takže jsou některé funkce, které různá zařízení mají různé definované, liší se časování, možná i další věci. Výsledek je, že to je bez záruky, což je škoda.
Na druhé straně já musím říct, že mi to funguje se zařízeními, které mám. Samozřejmě nemůžu čekat, že když připojím najednou dvě zařízení s HDMI CEC, že si to rozumně vybere samo, na které chci koukat.

Antonín

@Antonín

Ano já taky tak. Když mám v HDMI 4 zařízení, tak nemám ve všech zapnutý HDMI CEC. Mám pouze v Satelitu. Ostatní jako dvd blu-ray, dvbt2 receiver nemám zapnuté. Cromecast se spustí automaticky při streamu z mobilu.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

jak sem psal, ono to funguje kdyz zresetujete ty adresy, ale jen po nejakou omezenou dobu danou mnozstvim aktivit tech zarizeni. pak se to zapomene a uz to nejde.
jedno zarizeni OK, ale to se vracime k dobe scartu. tam to fungovalo podobne. myslim ale, ze uz zijeme s jinou sortou zarizeni v jiny dobe a tak by to mohlo uz zacit fungovat trochu lip

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

omlouvam se za OT

musel jsem :)

bublajs

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra